Header Ads


Εκεί ποντάρει η ΑΕΚ για να φέρει πίσω τον Βράνιες!

Εκεί ποντάρει η ΑΕΚ για να φέρει πίσω τον Βράνιες!


Η Άντερλεχτ πλήρωσε ακριβά για να αγοράσει τον Όγκνιεν Βράνιες, όμως τώρα βρίσκεται μπροστά στην επιθυμία να τον παραχωρήσει, η οποία ίσως αποδειχθεί και αδιέξοδη. 
Το ταξίδι του Νίκου Λυμπερόπουλου στο Βέλγιο, για λόγους επέκτασης του κύκλου γνωριμιών του προς όφελος της ομάδας (και του ίδιου σε βαθμό επιμόρφωσης), έδωσε λογική τροφή για σκέψη και προσέγγιση στην υπόθεση του Όγκνεν Βράνιες. Είναι αδύνατο να βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ, έχοντας ραντεβού με τον Φρανκ Άρνεσεν, δίχως να έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Βόσνιου στόπερ.

Υπάρχουν άραγε πραγματικές πιθανότητες επιστροφής του Βράνιες στην Ένωση; Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι στους οποίους η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει, ελπίζοντας σε μια τέτοια εξέλιξη; Σίγουρα δεν είναι εύκολο, σίγουρα θα χρειαστούν προσπάθεια, πειθώ και... αίμα.

Όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε για την Άντερλεχτ, η οποία δεδομένα, αυτό που θέλει είναι να βγάλει πίσω μέρος της χασούρας των 3,2 εκατ. ευρώ για την αγορά του από την περυσινή πρωταθλήτρια. Υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

- Ο Βράνιες αντιμετωπίζεται ως ανεπιθύμητος στη βελγική ομάδα, όμως έχει ένα τεράστιο συμβόλαιο (900.000 ευρώ το χρόνο) για επιπλέον δύο έτη, το οποίο κανένας σύλλογος δεν θέλει να πληρώνει για έναν παίκτη που θα κάθεται, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται.

- Η Άντερλεχτ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την αποπληρωμή για την αγορά του ποδοσφαιριστή, κοινώς έχει ακόμα να δίνει χρήματα και στην ΑΕΚ, βάσει της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Θεωρητικά, λοιπόν, μπορεί να προτείνει έναν διακανονισμό μέσω της επιστροφής του παίκτη. Πάντα θεωρητικά όμως...

- Δύσκολα θα βρεθεί σοβαρή ομάδα που θα αποφασίσει να φορτωθεί ένα συμβόλαιο σαν και αυτό του Βράνιες, πόσω μάλλον να πληρώσει καλά χρήματα για να τον αγοράσει. Όχι λόγω αξίας, όσο εξαιτίας των εκτός των αγωνιστικών χώρων πεπραγμένων του, τα οποία παραπέμπουν σε άνθρωπο που δημιουργεί μπελάδες με αντίκτυπο στις ομάδες.

- Για να βρεθεί μια χρυσή τομή, θα πρέπει και ο ποδοσφαιριστής να αποδεχτεί ότι οι αμοιβές του στην ΑΕΚ θα είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που προβλέπει η συμφωνία του με την Άντερλεχτ. Εκτός εάν συμφωνηθεί δανεισμός, με τους δύο συλλόγους να μοιράζονται τις ετήσιες αποδοχές του Βόσνιου.

- Είναι μια υπόθεση που ενδέχεται να πάρει χρόνο, καθώς προτεραιότητα για την Άντερλεχτ είναι να πουληθεί ο ποδοσφαιριστής, προτού αποφασίσει να συζητήσει για ενδεχόμενο δανεισμό ή παραχώρησή του μέσα από συμψηφισμό. Θα πρέπει να εξαντλήσει τις πιθανότητες ότι μπορεί να τον πουλήσει, προτού εξετάσει κάτι διαφορετικό.

- Τι θα έλεγε άραγε ο Μανόλο Χιμένεθ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ο προπονητής θεωρεί ότι ο Βράνιες είναι ένας πολύ δύσκολος χαρακτήρας. Από την άλλη, ο ίδιος ο Ισπανός ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν είναι να του φέρουν παίκτη σημαντικά υποδεέστερο του Βόσνιου, ίσως να ξεπεράσει τις λογικές αναστολές του.

- Συμπερασματικά, ο Βράνιες ίσως κάποια στιγμή πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά της ΑΕΚ, μέσα από μια αλληλουχία γεγονότων που θα εξωθήσουν την Άντερλεχτ σε μια λύση που αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί για εκείνη προτεραιότητα. Ελπίδες υπάρχουν, ο παίκτης θα επιθυμούσε την επιστροφή του στην Ελλάδα και η υπόθεση είναι δεδομένα ανοιχτή.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.