Header Ads


Τον πίστεψε ο Μαρίνος, τον «απογειώνει» ο Μανόλο!

Τον πίστεψε ο Μαρίνος, τον «απογειώνει» ο Μανόλο!


Θα αφήσει εποχή - Η νέα ταλεντάρα της ΑΕΚ - Ιδού ο νέος ηγέτης της Ένωσης!
Το "όνειρο" για τον Γιάννη – Φοίβο Μπότο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 2008…

Σίγουρα όταν λέμε τη λέξη "ταλέντο", το μυαλό μας πάει σε εκατοντάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές, που διαθέτει η Ελλάδα…

Όταν όμως λέμε τη λέξη "σκληρή δουλειά", σίγουρα το μυαλό πηγαίνει στο όνομα Γιάννης – Φοίβος Μπότος…

Ο νεαρός που συστήθηκε στο Ελληνικό κοινό τον περασμένο Οκτώβρη, στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Απόλλων Λάρισας, ενώ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της πρώτης ομάδας.

Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου του 2000, ο νεαρός Μπότος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος, αλλά έχει δοκιμαστεί σχεδόν στις περισσότερες θέσεις του γηπέδου.

Όλοι οι προπονητές του μιλούν για ένα μετρημένο, σοβαρό παιδί, που στο μυαλό του έχει μόνο να ακούει τον προπονητή του και να δουλεύει.

Ας ξετυλίξουμε σιγά – σιγά το "κουβάρι" της ιστορίας του νεαρού Μπότου…

Η αρχή του "ονείρου"

Ο 8χρονος, τότε, Φοίβος ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην Διάνα Ηλιούπολης, πήρε την απόφαση να ενταχθεί στις Ακαδημίες της ΑΕΚ.

Το όνειρο για τον μικρό Φοίβο άρχισε να "γράφεται" στα τμήματα υποδομής της "Ένωσης". Η δουλειά στις προπονήσεις, η προσοχή σε κάθε συμβουλή του προπονητή και η επιμονή στην προσπάθεια έφεραν τον νεαρό στην U19 και στη καθιέρωση σε αυτή.

Με την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, ο Μπότος "περπάτησε" σε διαφορετικά μονοπάτια, άρχισε να μαθαίνει τον επαγγελματισμό και να γνωρίζει την Ευρώπη, μέσω του UEFA Youth League. Στο… Champions League των μικρών έχει πετύχει ένα γκολ, στην ήττα της Ένωσης από τη Μπενφίκα (3-1).

Η πρώτη "αναγνώριση" και το επαγγελματικό συμβόλαιο
Σε μια γεμάτη χρονιά με την U19, ο Μπότος καλείται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην προετοιμασία της ΑΕΚ στο Κίελτσε, υπογράφοντας μάλιστα και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Όνειρο…

Δικαίωση…

Μεγάλη ευκαιρία για αποδείξεις…

Τα τρία πράγματα που σκέφτηκε ο νεαρός Φοίβος και όχι άδικα. Έβλεπε το όνειρο του να ανοίγει μπροστά του και έπρεπε πάση θυσία να το ακολουθήσει.

Ο… μαέστρος του νεαρού ακούει στο όνομα Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο έμπειρος τεχνικός, βλέποντας το ταλέντο του νεαρού, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην προετοιμασία, όντας διατεθειμένος να του δώσει τις ευκαιρίες που άξιζε.

Τον έβαλε στο πρώτο φιλικό με την Μίετζ Λέγκνιτσα για 15 λεπτά στο πρώτο 45λεπτο. Ακολούθησαν άλλα τόσα στο δεύτερο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας και ένα 10λεπτο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το ντεμπούτο και η "υπογραφή" του

Το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα άργησε λίγο να έρθει, ωστόσο ήταν τόσο όμορφο, που ο Φοίβος σίγουρα θα είπε "άξιζε η αναμονή!".

Στον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλων Λάρισας, η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 και ο 18χρονος σε αυτήν την αναμέτρηση έβαλε την προσωπική του σφραγίδα.

Ξεκίνησε βασικός, και εκτός του δικού του γκολ, φέρει συμμετοχή και στα άλλα δυο της ομάδας του.

Στο 0-1 ο Μπότος είναι αυτός που παίρνει την μπάλα στον άξονα, την ανοίγει σωστά δεξιά στον χώρο βρίσκοντας τον Σβάρνα, ο οποίος παίρνει τα μέτρα, την γυρίζει σωστά στο πέναλτι, με τον 18χρονο να κάνει ωραία προσποίηση μέσα στην περιοχή αφήνοντας την μπάλα να περάσει από τον ίδιο για να έρθει ο Αλεφ να σκοράρει.

Στο 0-2 από δικό του τακουνάκι τροφοδοτείται ο Γιαννιώτας, ο οποίος κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Αγιώτης βάζει το αυτογκόλ. Γενικά στην εν λόγω αναμέτρηση, ο νεαρός είχε πολλά τρεξίματα, μεγάλη διάθεση, γερά πνευμόνια, πείσμα και σωστή ποδοσφαιρική σκέψη.

Σε… Εθνικό επίπεδο

Το εθνόσημο άρχισε να μπαίνει στη ζωή του Μπότου σε ηλικία 16 ετών, ύστερα από κλήση του Βασίλη Γεωργόπουλου στην Εθνική Παίδων. Με την Παίδων ο νεαρός πραγματοποίησε δυο συμμετοχές, πριν πάρει προαγωγή για την Εθνική Νέων U19.

Στην ηλικία των 17 ο Γιάννης – Φοίβος Μπότος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νίκη της Εθνικής Νέων επί της αντίστοιχης της Ρουμανίας, στις 17 Νοεμβρίου του 2017.

Πλέον το μεγαλύτερο όνειρο για τον ίδιο είναι η καθιέρωση στην ενδεκάδα της πρώτης ομάδας, αλλά και να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Αντρών.

Εμείς του ευχόμαστε να παραμείνει πιστός στο μεγάλο του όνειρο και να πετύχει τα μέγιστα, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από τα ταλέντα της και χαιρόμαστε δις όταν κάποιος κάνει την καριέρα των ονείρων του.

talentabout.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.