Header Ads


Ντίλαν Ουεντραογκό: Διαμαντάκι με σφραγίδα… Μονακό για την ΑΕΚ!

Ντίλαν Ουεντραογκό: Διαμαντάκι με σφραγίδα… Μονακό για την ΑΕΚ!


Στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να αποκτήσει το ρόστερ μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά και προοπτική. 


Κάτι που αυτομάτως συνεπάγεται την επικέντρωση του Νίκου Λυμπερόπουλου και του μεταγραφικού μηχανισμού της Ενωσης σε αρκετούς παίκτες νεαρής ηλικίας, που όμως κρίνονται έτοιμοι να μπουν και να παίξουν για τους Κιτρινόμαυρους, αποτελώντας μεγάλα περιουσιακά στοιχεία για τον σύλλογο. Επί της ουσίας, δηλαδή, η ΑΕΚ αναζητά παίκτες όπως ο Μάντι Καμαρά και ο Πάπε Σισέ του Ολυμπιακού. Και για αυτόν τον λόγο έχει επεκτείνει το σκάουτινγκ της στη Γαλλία και στη Ligue 2.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ βρήκε μια ενδιαφέρουσα «γαλλική» περίπτωση στην… Κύπρο! Και συγκεκριμένα στον Απόλλωνα Λεμεσού, την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Ντίλαν Ουεντραογκό. Ο 20χρονος (22/07/1998) κεντρικός αμυντικός, που προτάθηκε, εξετάστηκε και φέρεται να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του «Λύμπε» και του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ.
Ο Ουεντραογκό είναι «προϊόν» της ξακουστής ακαδημίας της Μονακό, η οποία τον ανακάλυψε σε ηλικία 15 ετών και τον ενέταξε στα τμήματα υποδομής της. Το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, ο Ουεντραογκό έμεινε ελεύθερος από τους Μονεγάσκους και αποκτήθηκε από την ομάδα της Λεμεσού. Με την εξέλιξή του να έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στη Μεγαλόνησο. Οπου και αναπτύχθηκε το σενάριο για «ερώτηση» της ΑΕΚ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ουεντραογκό, αν και γεννημένος στη Μασσαλία, έχει καταγωγή από την Μπουρκίνα Φάσο και αποτελεί μέλος της ανδρικής ομάδας της Αφρικανικής! Με τη φανέλα του 2ου στη βαθμολογία Απόλλωνα έχει 22 συμμετοχές, 3 εκ των οποίων στους ομίλους του Europa League και συγκεκριμένα στα ματς με Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λάτσιο και την ομάδα της γενέτειράς του, Μαρσέιγ.

Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει δυναμισμό στο παιχνίδι του και στην Κύπρο θεωρούν ότι σύντομα ο αριστεροπόδαρος στόπερ των επίδοξων πρωταθλητών θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σημαντικών ομάδων, καθώς το ταλέντο του «φωνάζει». Ενώ γίνεται λόγος και για χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που θα παίξει σίγουρα τον ρόλο του.

Οπως και να έχει, πάντως, η περίπτωση του Ουεντραογκό είναι χαρακτηριστική του τρόπου που κινείται στη μεταγραφική αγορά η ΑΕΚ. Η Ενωση θέλει παίκτες έτοιμος, φτασμένους, που να προσφέρουν λύσεις πρώτης γραμμής, αλλά κοιτάζει και «λαχεία». Και είναι αλήθεια ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι διαθέτει σπουδαία ποιότητα.



to10.gr





Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.