Header Ads


Το τελευταίο γκολ του Θ(ε)ωμά με την ΑΕΚ (vid)

Το τελευταίο γκολ του Θ(ε)ωμά με την ΑΕΚ (vid)


Οι περίπου είκοσι χιλιάδες φίλαθλοι (17.402 εισιτήρια) που είδαν τον 32χρονο Θωμά Μαύρο να κλείνει το σκορ στο 4-1 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 8 Μαρτίου του 1986, δεν φαντάζονταν εκείνη τη στιγμή ότι γίνονταν μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής. 
Σχεδόν μια δεκαετία μετά τη μέρα που πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ, ο Θωμάς σημείωνε το τελευταίο του γκολ με την ένδοξη φανέλα της!

Δεν ήταν ακριβώς δεκαετία. Ήταν εννέα χρόνια, έξι μήνες και πέντε μέρες από εκείνο το 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της παλιάς του ομάδας, του Πανιωνίου, στην πρεμιέρα της σεζόν 1976-77. Ήταν το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα με την ΑΕΚ και θα ακολουθούσαν άλλα 174 στην Α’ Εθνική, 48 στο Κύπελλο και 6 ευρωπαϊκά, χωρίς να συνυπολογίζουμε γκολ σε φιλικά.

Δυστυχώς, στον ένα ακόμα χρόνο που συνέχισε στην ΑΕΚ, ο Μαύρος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έπαιξε σε πολύ λίγους αγώνες και δεν σκόραρε ποτέ ξανά! Το «τέλος» του ήταν άδοξο, αφού στα τέλη της σεζόν 1986-87 ο τότε πρόεδρος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος επιστράτευσε τον περαστικό «καμικάζι» Αλέφαντο για να… τελειώσει τον αγαπημένο άσο του κόσμου της ΑΕΚ. Το γκολ που πέτυχε σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια ο Θωμάς, ήταν ουσιαστικά το τέλος της προσωπικής του πορείας δόξας στην ιστορία της ΑΕΚ.

Για αρχειακούς λόγους, να αναφέρουμε ότι πριν από εκείνο το γκολ του Μαύρου (τον βλέπουμε σε φωτογραφία από εκείνο το ματς με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) η ΑΕΚ είχε ανατρέψει το 0-1 υπέρ του ΠΑΣ (11’ Μάιπας) πριν ακόμα βγει το ημίχρονο με ένα απευθείας φάουλ του Σουηδού Χόκαν Σάντμπεργκ στο 18’ και δύο ασύλληπτα σουτ του Ούγγρου μαέστρου Μάρτον Εστερχάζι στο 31’ και στο 38’. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Χατζής (55’ Στυλιανόπουλος) Μανωλάς, Χατζόπουλος, Αρμόδωρος (85’ Πορφύρης) Παπαϊωάννου, Πατίκας, Δημητρίου, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος



*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.