Header Ads


Πρώτος σκόρερ στα πλέι οφ του Champions League ο Σάκοτα!

Πρώτος σκόρερ στα πλέι οφ του Champions League ο Σάκοτα!


Ο Ντούσαν Σάκοτα οδηγεί την ΑΕΚ εντός παρκέ, με τον αρχηγό της Ένωσης να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε μια ξεχωριστή κατηγορία, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Όταν η μπάλα «καίει» ο Ντούσαν Σάκοτα φωνάζει παρών. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές των «κιτρινόμαυρων» επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς στο επιθετικό κομμάτι.

Ο διεθνής άσος, μάλιστα, κατέχει μια πρωτιά διαφορετική από τις άλλες. Κι αυτό γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ του Champions League στη διαδικασία των πλέι οφ. Στα παιχνίδια των νοκ άουτ της διοργάνωσης ο έμπειρος άσος αποτελεί έναν από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας του, δίνοντας πολλές λύσεις με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Στα 13 παιχνίδια πλέι οφ που έχει παίξει ο άσος της ΑΕΚ έχει πετύχει 158 πόντους, σκοράροντας κατά μέσο όρο 12,1 πόντους. Την πιο παραγωγική εμφάνισή του την είχε πραγματοποιήσει στο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League, της σεζόν 2016-17, κόντρα στην Μονακό, πετυχαίνοντας 20 πόντους, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Στη σχετική λίστα, μάλιστα, υπάρχει και΄μία ακόμα... κιτρινόμαυρη παρουσία. Αυτή του Τζόρνταν Θίοντορ, με τον 29χρονο γκαρντ να μετρά 134 πόντους σε παιχνίδια πλέι οφ στο Champions League, έχοντας αγωνιστεί με Μπάνβιτ (2016-17) και ΑΕΚ (2018-19).

Τα παιχνίδια το Ντούσαν Σάκοτα στα πλέι οφ:
2016-17

Πλέι οφ

Γιουβέντους - ΑΕΚ: 13 πόντοι
ΑΕΚ - Γιουβέντους: 10 πόντοι

Φάση των «16»

ΑΕΚ - Μονακό: 20 πόντοι
Μονακό - ΑΕΚ: 9 πόντοι

2017-18

Φάση των «16»

ΑΕΚ - Νίμπουρκ: 3 πόντοι
Νίμπουρκ - ΑΕΚ: 11 πόντοι

Προημιτελικά

ΑΕΚ - Στρασμπούρ: 12 πόντοι
Στρασμπούρ - ΑΕΚ: 12 πόντοι

Final Four

AEK - Μούρθια: 15 πόντοι
Μούρθια - ΑΕΚ: 16 πόντοι

2018-19

Φάση των «16»

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: 16 πόντοι
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: 6 πόντοι

Προημιτελικά

Μπάμπεργκ - ΑΕΚ: 15 πόντοι

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.