Header Ads


Μπάνκι: «Οι παίκτες μου απέδειξαν σήμερα ότι ήρθαν για να νικήσουν και όχι να πανηγυρίσουν»

Μπάνκι: «Οι παίκτες μου απέδειξαν σήμερα ότι ήρθαν για να νικήσουν και όχι να πανηγυρίσουν»


Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, που αναφέρθηκε στα στοιχεία που χάρισαν στην ομάδα του τη νίκη επί του Προμηθέα. 
Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Προμηθέα Πατρών (83-62) στο ΟΑΚΑ και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, με τον προπονητή της «Ένωσης», Λούκα Μπάνκι, να στέκεται στο πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη.

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του, που δεν επηρεάστηκαν από την πανηγυρική ατμόσφαιρα που υπήρχε, ενόσω αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου:

- Για τη νίκη επί του Προμηθέα Πατρών: «Είμαστε χαρούμενοι για τη σημερινή νίκη. Ήταν σημαντικό ότι νικήσαμε τη συγκεκριμένη ομάδα, που μας είχε νικήσει με 10 πόντους στον πρώτο γύρο. Παίξαμε πολύ καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Οι παίκτες μας έπαιξαν πολύ σταθερά, παρά τη δύσκολη προσέγγιση του αγώνα. Όπως είδατε και σε άλλα ματς, δεν ήταν εύκολο να βρεις ρυθμό όταν γυρνάς μετά από καιρό στο πρωτάθλημα. Εκτός από τα 5 πρώτα λεπτά, είχαμε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στον υπόλοιπο αγώνα. Η προετοιμασία μας γι’ αυτό το ματς ήταν πολύ δύσκολη. Δεν τελειώσαμε μια προπόνηση με όλους τους παίκτες. Είχαμε αρκετούς τραυματίες. Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος. Έδωσα περισσότερα λεπτά σε κάποιους παίκτες, οπότε ίσως ήταν κουρασμένοι. Ακόμα και οι Τσαλμπούρης, Σάκοτα που δεν έπρεπε να παίξουν, έδωσαν το κάτι που χρειαζόταν για να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πόσο δυνατή ομάδα αντιμετωπίζαμε σήμερα. Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε με αυτόν τον τρόπο. Στο δεύτερο μέρος τρέξαμε λίγο παραπάνω και παίξαμε πιο γρήγορα, κάτι που δεν μου άρεσε πολύ. Γι’ αυτό και υπήρχαν 9 λάθη στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Μου άρεσε όπως ακριβώς παίξαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου».

- Για την αντιμετώπιση του Προμηθέα και το ματς με τον ΠΑΟΚ για το BCL: «Ο Προμηθέας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μην μειώνουμε τη σημερινή νίκη μας. Είναι πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του Προμηθέα και ο τρόπος προσέγγισης από τον προπονητή του. Και το γεγονός πως κερδίσαμε με αυτό το σκορ, με καθιστά πολύ πιο ευχαριστημένο. Ο επόμενος γύρος του BCL θα είναι πολύ δύσκολος. Οι ομάδες είναι ίδιας εθνικότητας και τους δίνει κάτι εξτρά για να κερδίσουν. Μιλάμε για τις καλύτερες 16 ομάδες στο BCL, όλοι οι αγώνες θα είναι δύσκολοι. Υπάρχει επιπρόσθετο άγχος και θέληση επειδή έχουμε παίξει ήδη 3 φορές με τον ΠΑΟΚ. Θέλω να προετοιμάσω την ομάδα μου, είναι δύσκολο να επανέλθουν οι παίκτες μου σε τόσο μικρό διάστημα».

- Για το αν αισθάνεται πως αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ομάδας του τη φετινή σεζόν: «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω το σημερινό αγώνα με κάποιον από τους προηγούμενους. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μας, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο φοβισμένος πριν από το σημερινό ματς. Ερχόμασταν από μια μεγάλη επιτυχία, είχαμε απέναντί μας μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Είχαμε περίεργη ατμόσφαιρα, αφού για πρώτη φορά ήρθαν τόσοι φίλαθλοί μας στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν κι αυτό μας δημιούργησε άγχος. Απόψε όμως οι παίκτες απέδειξαν ότι ήταν εδώ για να νικήσουν και όχι να πανηγυρίσουν προηγούμενες επιτυχίες».

- Για τα επιθετικά ριμπάουντ: «Οι αντίπαλοί μας είχαν τραγικό ποσοστό στα εντός παιδιάς κι αυτό σχετίζεται με τα ριμπάουντ. Γνωρίζαμε ότι ο Καββαδάς έχει παίξει μόνο δύο ματς. Μας λείπει ένας ψηλός, αλλά αποφασίσαμε να μην κινηθούμε για την απόκτηση κάποιου άλλου. Έχουμε τη δική μας ταυτότητα και παλεύουμε ομαδικά για τα ριμπάουντ. Δεν είναι εύκολο σε κάθε αγώνα να έχουν οι αντίπαλοί μας αυτό το κακό ποσοστό στα σουτ, λόγω της καλής μας άμυνας. Ήμασταν πολύ καλοί στα κλεψίματα, αναγκάσαμε την άλλη ομάδα να κάνει πολλά λάθη. Έχουμε εμφυσήσει στην ομαδική προσπάθεια, στα box-out για να πάρουμε τα ριμπάουντ. Είναι σχεδόν αυτή η ιστορία σε κάθε παιχνίδι. Στα περισσότερα ματς υστερούμε σε αυτό τον τομέα, οι αντίπαλοί μας παίρνουν πιο πολλά ριμπάουντ. Αλλά εμείς φτάνουμε στις νίκες μέσα από την καλή μας άμυνα. Δουλειά του προπονητή είναι να παίρνει το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη για να φτάνει στις νίκες».

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.