Header Ads


Με απόφαση Μελισσανίδη, προχωρά το επετειακό φιλικό με Παρτιζάν!

Με απόφαση Μελισσανίδη, προχωρά το επετειακό φιλικό με Παρτιζάν!


Προχωρούν οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και  την Παρτιζάν για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε που η Ενωση αψήφησε της ΝΑΤΟϊκές βόμβες και ταξίδεψε στο εμπόλεμο Βελιγράδι, δίνοντας έναν ιστορικό αγώνα ειρήνης κόντρα στην Παρτιζάν.  
Οι συζητήσεις προχωρούν φυσικά με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ έχουν μεταφερθεί οι επιφυλάξεις που υπάρχουν για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου φιλικού, εξαιτίας των «αδερφικών» σχέσεων που έχουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Παρτιζάν και του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, επειδή θεωρεί πως το ταξίδι του 1999 ήταν μία σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ΑΕΚ, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πάντα, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να τιμηθεί, 20 χρόνια μετά, αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία που πήρε τότε η ΑΕΚ, με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Παρτιζάν σήμερα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το αίτημα του Σέρβου Πρέσβη στην Αθήνα, ήρθε κατόπιν επιθυμίας της Παρτιζάν.

Οι Σέρβοι δηλαδή ξεκίνησαν αυτή την ιστορία και όπως φαίνεται προχωράει ώστε να υλοποιηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ΑΕΚ ο Σέρβος Πρέσβης παρέδωσε επιστολή του προέδρου της Παρτιζάν, Μίλοραντ Βούτσελιτς ο οποίος διατυπώνει και από την πλευρά της ομάδας του το αίτημα για φιλικό και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η υποστήριξη της ΑΕΚ προς την ομάδα της Παρτιζάν, αλλά και προς τον σερβικό λαό γενικότερα, που τότε βίωνε τις δυσκολότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του, θα μείνει καταγεγραμμένη στην ιστορία της Παρτιζάν αλλά και της χώρας μας, μία κίνηση άξια θαυμασμού η οποία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις αδερφικές σχέσεις των δυο λαών μας. Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, θα θέλαμε να παίξουμε και πάλι έναν φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι φιλοξενώντας την αδερφή ΠΑΕ ΑΕΚ και ενθυμούμενη την 7η Απριλίου 1999». Επίσης, με τον αντιπρόεδρο της Παρτιζάν είχε μία πρώτη επαφή ο Μηνάς Λυσάνδρου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ECA.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις διοικήσεις των δυο ομάδων προχωράει και η αρχική συζήτηση αφορά το κατά πόσο είναι εφικτό να βρεθεί ημερομηνία για την τέλεση του αγώνα. Για την ΑΕΚ υπάρχουν ανοιχτές ημέρες μόνο μετά το τέλος της σεζόν (θυμίζουμε στις 11 Μάη είναι ο τελικός του Κυπέλλου με την ελπίδα να είναι εκεί η Ενωση), ενώ η Παρτιζάν μπορεί να τελειώνει στο πρωτάθλημά τους σε τρεις αγωνιστικές, ωστόσο κατόπιν έχουν πλέι οφ. Οπως ειναι φυσικό οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μεταξύ ΑΕΚ και Παρτιζάν για να δουν πότε μπορεί να γίνει αυτό το φιλικό.

*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.