Header Ads


Το τρομερό ρεκόρ του Τσιγκρίνσκι

Το τρομερό ρεκόρ του Τσιγκρίνσκι


Το πόσο διαφορετικά συμπεριφέρεται η ΑΕΚ με τον Ουκρανό στην ενδεκάδα της, το καταμαρτυρούν οι αριθμοί. Είναι αήττητη στο πρωτάθλημα όταν αγωνίζεται, για δεύτερη σερί σεζόν!
Σαφώς και το αμυντικό πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πολυεπίπεδο και πρωτίστως οφείλεται στο κάκιστο διάβασμα των αδυναμιών της συγκεκριμένης γραμμής και της σωστής επάνδρωσής της από το αρμόδιο επιτελείο. Είτε με τις καλοκαιρινές προσθήκες που αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, είτε με την επιλογή για μη ενίσχυση όταν προέκυψαν τραυματισμοί. Απόφαση οποία οδήγησε σε ξεζούμισμα συγκεκριμένων παικτών και διαδοχικά μυϊκά προβλήματα.

Μία απουσία (από τις υπάρχουσες λύσεις) ωστόσο, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και το στατιστικό επίτευγμα που τη συνοδεύει, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Όταν ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βρίσκεται στην ενδεκάδα της, η ΑΕΚ δεν χάνει! Και αυτό δεν συνέβη μία και δύο φορές, αλλά συνολικά 28 στο πρωτάθλημα, σε όσα παιχνίδια δηλαδή έχει παίξει ο Ουκρανός από το ξεκίνημα της σεζόν 2017-18 έως και σήμερα!

Στο ίδιο διάστημα, ο Τσιγκρίνσκι έχει αγωνιστεί και σε 11 αγώνες Κυπέλλου. Με την παρουσία του στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ ηττήθηκε μόλις μία φορά, στον περυσινό τελικό από τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι βέβαια που όλοι μα όλοι, είχαν μείνει στα πανηγύρια της Νέας Φιλαδέλφειας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Συνολικά, Τσιγκρίνσκι παρόντος, η απερχόμενη πρωταθλήτρια έχει υποστεί μόλις μία ήττα σε 39 ματς εγχώριων διοργανώσεων, τις τελευταίες δύο σεζόν!

Συνολικά, στους 44 αγώνες της Σούπερ Λίγκας, από το 2016 έως και σήμερα, με τον Τσιγκρίνσκι στο χορτάρι, η Ένωση έχει ηττηθεί μόλις τρεις φορές, όλες στη διάρκεια της πρώτης σεζόν του Ουκρανού φορώντας τα κιτρινόμαυρα. Ένας κεντρικός αμυντικός κλάσης που έχει τα θέματά του με τους τραυματισμούς, ωστόσο με την Ένωση έχει καταφέρει να παίξει 22+ αγώνες και στις τρεις περιόδους παρουσίας του στην Ελλάδα.

Τα καλύτερα παιχνίδια του, τα πραγματοποίησε με παρτενέρ τους Λαμπρόπουλο και Βράνιες, παίκτες που πλέον δεν είναι διαθέσιμοι. Ωστόσο κατάφερε να ταιριάξει ικανοποιητικά και με τους Οικονόμου - Τσόσιτς, οι οποίοι δίχως εκείνον, επιδίδονται σε απογοητευτικές εμφανίσεις και σωρεία ατομικών λαθών.

Η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι θα είναι βάλσαμο για την ΑΕΚ και τα αμυντικά σχέδια του Χιμένεθ, ασφαλώς με σωστή διαχείριση και όχι με τρία 90λεπτα κόντρα σε Κισσαμικό (2) και Βόλο... Η Ένωση μετρά ήδη 5 ήττες στο πρωτάθλημα, δίχως ο Ουκρανός να είναι μέρος αυτών.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.