Header Ads


Αν έχει μια ελπίδα για φέτος, την έχει λόγω Χιμένεθ

Αν έχει μια ελπίδα για φέτος, την έχει λόγω Χιμένεθ


Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι ποδοσφαιρικός μάγος, μα στις πλάτες του στηρίζεται τώρα η προσπάθεια μέχρι τέλους.
Η ΑΕΚ πήγε στο Περιστέρι με πολλά προβλήματα. Χωρίς αριστερά μπακ με τον Χουλτ και τον Λόπες να είναι εκτός εδώ και καιρό, χωρίς δύο βασικά γρανάζια του άξονα τον Μάνταλο και τον Σιμόες, χωρίς τον ηγέτη της άμυνας τον Τσιγκρίνσκι. Πήγε σε μια δύσκολη έδρα, δεν κερδίζεις εύκολα. Και το έκανε, όπως το έκανε. Μια μπαλιά του Λιβάγια προς τον Αλμπάνη με ιδανικές συνθήκες, ωραία κίνηση στον χώρο και πλασέ υψηλής ποιότητας. Ένα γκολ και γεια σας. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα για την 3η θέση, αυτό που ήθελε, χωρίς να παίξει σε υψηλό τέμπο. Δύσκολο να γίνει είναι η αλήθεια με όλα αυτά τα δεδομένα.

Ο Χιμένεθ έριξε ότι είχε στο χορτάρι. Είχε και την έμπνευση να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά του Κλωναρίδη ως αριστερού μπακ χαφ. Και τα πήγε καλά. Ήταν πολύ σημαντικός για την ΑΕΚ ο Κλωναρίδης εκεί, όσο παράδοξο και αν μοιάζει. Δημιούργησε ρήγματα με τις κινήσεις του και την ταχύτητα του και τον βοήθησε η ασφάλεια του Μπακάκη πίσω του. Δύο γρήγοροι και με φιλότιμο, είναι δύσκολο να δημιουργήσουν τρύπα.

Το κέντρο τα πήγε καλά, η επίθεση αδυνατούσε να κάνει μια καλή φάση από την αρχή μέχρι το τέλος και στην άμυνα με τον Οικονόμου και τον Τσόσιτς σε ακόμη ένα ματς να σκορπίζουν προβληματισμό. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ στο μισάωρο, για να μπει αλλαγή ο ποιοτικότερος παίκτης της ΑΕΚ που ήταν στον πάγκο επειδή δεν ήταν καλά.

Βουνό είχε να ανέβει η ΑΕΚ και το έκανε. Διότι έμεινε προσηλωμένη σε ότι ήθελε ο Χιμένεθ, όσο και αυτό δεν ευχαριστούσε το μάτι. Μπήκε και ο Αλμπάνης όταν έπρεπε (και νωρίτερα θα μπορούσε) για να δημιουργήσει εκεί που έπρεπε το πρόβλημα στην άμυνα του Ατρομήτου. Ο Λιβάγια το… μυρίστηκε, ο Αλμπάνης το τελείωσε. Και έτσι ήρθε μια πολύτιμη νίκη πριν από διακοπή, πριν γυρίσουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές.

Ο Χιμένεθ θα το παλέψει μέχρι τέλους. Αν έχει μια ελπίδα τούτη την στιγμή, είναι λόγω Χιμένεθ. Αυτός προσπαθεί να ξυπνήσει τον οργανισμό, να δώσει το απαραίτητο κίνητρο, να πάει την ΑΕΚ μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και στο τέλος της σεζόν όπως πρέπει για να το διεκδικήσει. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είμαι αισιόδοξος πως θα μπορούσε να γίνει αυτό. Αν θα μείνει και του χρόνου, είναι μια άλλη κουβέντα.

Το μόνο σίγουρο, ότι με τον Μανόλο στον πάγκο, η ΑΕΚ μπορεί να τελειώσει τη χρονιά με έναν τίτλο. Διότι και το Κύπελλο τίτλος είναι…

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.