Header Ads


Ζήσης: «Θέλω να παίξω έναν ακόμα χρόνο, αλλά…»

Ζήσης: «Θέλω να παίξω έναν ακόμα χρόνο, αλλά…»


Ο Νίκος Ζήσης συνεχίζει παρά τα 35 χρόνια του να ξεχωρίζει με την απόδοσή του στο υψηλό επίπεδο και μιλώντας στο «Coast to Coast» podcast του Basketball Champions League τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για μία ακόμη χρονιά.
Ωστόσο, όπως ο ίδιος υπογράμμισε δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει και υποστήριξε πως το προσεχές καλοκαίρι θα παρθούν σημαντικές για εκείνον αποφάσεις, όσον αφορά την καριέρα του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πιο ξεχωριστό τίτλο που έχει κατακτήσει, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την παλιά του ομάδα, την ΑΕΚ.

Αναλυτικά είπε:

Για την 3η θέση του γκρουπ και την regular season του BCL: «Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αρκετούς παίκτες η συμμετοχή στο BCL. Το σύστημα διεξαγωγής μου θύμισε λίγο το παλιό της Euroleague. Κάναμε κάποιες καλές νίκες, που μας επέτρεψαν να προκριθούμε στην επόμενη φάση, πήραμε κάποια ματς στις λεπτομέρειες, όπως χάσαμε και κάποια. Κάναμε καλή δουλειά γενικά, παρά τους τραυματισμούς, το μικρό ροτέισιον και την αλλαγή προπονητή».

Για τις προσδοκίες που είχε από το BCL, μετά την συμμετοχή του στην Euroleague: «Ήταν κάτι καινούριο, ήμασταν ένα από τα φαβορί του θεσμού. Η ομάδα μας στην Euroleague δεν κατάφερε να πάει στους «8» ή στο Final 4. Ήταν πολύ σημαντικό να προκριθούμε στους «16» τώρα. Η ΑΕΚ, που τερμάτισε 4η πέρυσι,  πέρασε με buzzer beater και στην συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Η Ρεάλ, αντίστοιχα, ήταν 5η και κατέκτησε την Euroleague. Πρέπει να έχουμε ρυθμό και υγεία. Δεν υπάρχει σειρά αγώνων, είναι ένα ματς έξω και ένα εντός και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε σε καλό σημείο τώρα, μετά και την κατάκτηση του γερμανικού κυπέλλου».

Για το ότι κατέκτησε το Κύπελλο με δικό του buzzer beater: «Το play ήταν σχεδιασμένο για τον Ράις. Μόλις είδα την μπάλα στα χέρια συμπαίκτη, σήκωσα τα χέρια μου, γιατί ένιωθα καλά και ήθελα να με βρουν οι συμπαίκτες μου. Δεν ήταν εύκολο να δώσεις την πάσα κι ένιωθα αυτοπεποίθηση να σουτάρω και βγήκε μια ωραία φάση από όλους».

Για τον πιο αξιοσημείωτο τίτλο της καριέρας του: «Σίγουρα ο πιο ξεχωριστός ήταν ο τίτλος με την εθνική μου ομάδα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού με την εθνική σου ομάδα! Οι περισσότεροι παίκτες ονειρεύονται μια τέτοια στιγμή από παιδιά. Άρχισα μπάσκετ επηρεασμένος από την επιτυχία της Εθνικής το 1987, ήμουν 4 ετών τότε. Η γενιά μου, με τους προπονητές μου… Δεν μπορώ να το συγκρίνω με τίποτα. Είναι τεράστια τιμή και μεγάλο κατόρθωμα για έναν παίκτη να εκπροσωπεί την χώρα του και το να κατακτάς κάτι τέτοιο μοιάζει εξωπραγματικό!

Μετά οι τίτλοι με τους συλλόγους… Το να κατακτάς την Euroleague είναι επίσης ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά είχα την ευλογία να νικάω σε όλες τις ομάδες που ήμουν και ήμουν τυχερός που έπαιξε σε μεγάλες ομάδες, με πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν φίλοι. Θυμάμαι όλες τις στιγμές που έζησα με κάποια παιδιά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο.

Οκ, το Κύπελλο με το buzzer beater είναι κάτι ξεχωριστό, είτε το έβαζα εγώ είτε όχι. Το μόνο που θυμάμαι είναι ο ημιτελικός με την Γαλλία στο Eurobasket ’05, που ο Διαμαντίδης έβαλε εκείνο το σουτ, χάρη στο οποίο η Ελλάδα προκρίθηκε και πήρε τον τίτλο στη συνέχεια».



Για τους προπονητές του: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν πολύ καλό προπονητή, από την αρχή της καριέρας σου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πολύ καλός, ειδικά όσον αφορά την τακτική, αλλά αυτό που τον έκανε πραγματικά σπουδαίο είναι ότι σου μάθαινε πράγματα για τη ζωή και πως να δουλεύεις σκληρά καθημερινά, να προσέχεις την κάθε λεπτομέρεια. Ήταν πολύ σημαντικά, για να γίνεις καλύτερος.

Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσεις συγκεκριμένες συνήθειες από πολύ μικρός, που θα σου επιτρέψουν να είσαι συνεπής και πετυχημένος παίκτης στην καριέρα σου. Αν ξεκινήσεις με έναν κόουτς που είναι καλός, αλλά υστερεί σε πειθαρχία, μπορεί να οδηγηθείς σε κακές συνήθειες και να σου χαλάσει την καριέρα.

Το κοινό που είχαν όλοι μου οι προπονητές ήταν ότι πρόσεχαν την λεπτομέρεια κάθε ημέρα. Ήταν πολύ απαιτητικοί, ο καθένας είχε την προσωπικότητά του προφανώς, αλλά σου έδειχναν με πράξεις ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλα».

Για τον Ταϊρίς Ράις: «Ο Ράις είναι ο ηγέτης μας. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα. Τον ήξερα, επειδή είχαμε παίξει αντίπαλοι, και χάρηκα όταν υπέγραψε το καλοκαίρι στην ομάδα και που τον γνώρισα καλύτερα. Με εντυπωσίασε, γιατί είναι «μαθητής» του μπάσκετ και βλέπει πολύ μπάσκετ. Προετοιμάζεται πολύ καλά και δουλεύει πολύ, όχι μόνο στα πράγματα που μας δείχνουν οι προπονητές. Είναι μέσα στους ΤOP 3 clutch συμπαίκτες που είχα ποτέ, μαζί με τον Σπανούλη φυσικά, και του το έχω πει. Κάνει μια πολύ καλή σεζόν μαζί μας».

Για τον γιο του παλιού του προπονητή, Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, που τον αντιμετώπισε στον όμιλο:«Τον είχα δει όταν έπαιζα στο Τρεβίζο, πριν 13 χρονια, ήταν 7-8 ετών κι ερχόταν στο γυμναστήριο. Πέρασαν τα χρόνια. Τον είδα πριν δύο χρόνια στο ματς της Κρήτης με την Ελλάδα, κι ήμουν πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Έχει σημειώσει απίστευτη εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια. Μου αρέσει που ο Κάτας νιώθει σίγουρος για τον Ταμίρ, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι πολύ καλός δημιουργός και βελτιώνεται και στο σκοράρισμα. Μπορεί να έχει θέμα με το μέγεθός του, αλλά έχει πάθος και αφοσίωση για το μπάσκετ. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τον μάρκαρα! Χαίρομαι πολύ για εκείνον κι έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του».

Για τα ματς με την Μπάνβιτ στους «16»: «Ο Μουρ ήταν στο ελληνικό πρωτάθλημα πέρυσι, οπότε έβλεπα τι έκανε, γιατί παρακολουθώ τα νέα στην Ελλάδα. Είχε μια εκπληκτική χρονιά με το Λαύριο. Μπορεί να βοηθήσει την Μπάνβιτ σε πολλούς τομείς. Θα είναι πολύ δύσκολα, κάθε ομάδα έχει τις ελπίδες της. Δεν θα είναι μειονέκτημα ότι το δεύτερο ματς θα γίνει εκτός έδρας. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά».

Για τον πιθανό προημιτελικό με την ΑΕΚ: «Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα πάμε όπως και να έχει στην Ελλάδα, γιατί ο άλλος αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ, που είναι στην πόλη μου, στην Θεσσαλονίκη. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Θα είναι ωραία για μένα, που θα επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν κάνουμε την δουλειά μας με την Μπάνβιτ, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πιο πέρα».

Για το ότι η Μπάμπεργκ θα φτάσει στο Final 4 του BCL επειδή: «Εμπιστεύομαι πολύ την εμπειρία μας σε καθοριστικές στιγμές».

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί: «Θέλω να παίξω σίγουρα ένα ακόμα χρόνο, αλλά μέσα στο καλοκαίρι μπορεί και να αλλάξει αυτό, εξαρτάται από τις συνθήκες και τις προτάσεις που θα έχω. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε σε έναν στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, να κατακτήσουμε ένα ακόμα τίτλο. Ανυπομονώ για τα playoffs του BCL και να τελειώσουμε δυνατά τη σεζόν στο πρωτάθλημα. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν θα είναι ήρεμο, γιατί πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Νιώθω, όμως, καλά. Είμαι χαρούμενος στην Μπάμπεργκ και αυτή είναι η προτεραιότητά μου».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.