Header Ads


Έβαλε επτά και… πέρασε στους «8» η «σεληνιασμένη» Μάντσεστερ Σίτι!

Έβαλε επτά και… πέρασε στους «8» η «σεληνιασμένη» Μάντσεστερ Σίτι!


Με τον Σέρχιο Αγουέρο να σκοράρει δις, φτάνοντας τα 12 γκολ στα τελευταία 12 ματς στο Champions League, και τον Σανέ να βγάζει τρεις ασίστ η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε 7-0 τη Σάλκε, που… άντεξε 33’. 
Με τους Αγουέρο, Σανέ και Στέρλινγκ σε… μεγάλα κέφια, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με το ασύλληπτο 7-0 τη Σάλκε στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» και, σε συνδυασμό με τη νίκη της και στο πρώτο ματς, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του φετινού Champions League.

O μεν Αγουέρο, που μετρούσε 11 γκολ στα 11 τελευταία τους ματς στη διοργάνωση, έκανε το… 12/12 και παράλληλα σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια, νικώντας τον Φέρμαν στο 35’ και στο 38’. Ενώ ο Αργεντινός επιθετικός είχε κι ένα δοκάρι, στο 14ο λεπτό…

Από… κοντά ο Σανέ, με τον Γερμανό εξτρέμ να σκοράρει στο 42ο λεπτό και να «σερβίρει» το τέταρτο τέρμα των «πολιτών» στον Στέρλινγκ, ο οποίος είχε μια ασίστ στον Αγουέρο, στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης.

Παράλληλα, ο Σανέ είχε συμμετοχή και στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα, στο 71ο αλλά και στο τέρμα που πέτυχε ο πιτσιρικάς Φοντέν, που είχε περάσει νωρίτερα μάλιστα αλλαγή, στο 78ο λεπτό του ματς!

Ενώ ο Ζεσούς που επίσης ήρθε από τον πάγκο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στο 84’, ολοκληρώνοντας μια ανεπανάληπτη ποδοσφαιρική «παράσταση» για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και προσθέτοντας μια «κηλίδα» στην ευρωπαϊκή ιστορία της γερμανικής ομάδας.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μάντσεστερ πίεσε ψηλά και πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά με εξαίρεση την φάση του 14ου λεπτού, όπου ο Στέρλινγκ… τρύπωσε στα αντίπαλα καρέ και πάσαρε στον Αγουέρο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι και μετά άουτ, δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου της.

Η Σάλκε αγωνίστηκε με 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα για μεγάλα διαστήματα, ψάχνοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα και το έκανε μια-δυο φορές, παίζοντας κυρίως από αριστερά με τον Οτσίπκα, αλλά ανεπιτυχώς.

Όλα αυτά, μέχρι να έρθει το 1-0, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να ανατρέπεται από τον Μπρούμα, τον διαιτητή Τουρπέν να υποδεικνύει στο 33ο λεπτό το -αυστηρό- πέναλτι και τον Αγουέρο να νικάει αλά Πανένκα τον Φέρμαν, δύο λεπτά μετά.

Μετά, ακολούθησε η… ολική των «κένιγκσμπλαου». Ή, αν προτιμάτε, το… πάρτι των Άγγλων. Με τον Αγουέρο να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 38’ και τον Σανέ να παίρνει τη σκυτάλη στο 42’, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του, όπως και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Στην επανάληψη, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο. Η Μάντσεστερ όχι μόνο δεν έδειξε καμία διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα αλλά αντιθέτως φανέρωσε τις διαθέσεις της με το… καλησπέρα.

Ο Σανέ έχασε μια φοβερή ευκαιρία στο 51’ ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε μετά από δύο λεπτά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σαν μια… προειδοποίηση για το «τσουνάμι» που θα ακολουθούσε…

Τέταρτο γκολ στο 56’, από τον Στέρλινγκ, πέμπτο τέρμα από τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 71ο λεπτό, αμφότερα «προϊόντα» της οξυδέρκειας του Σανέ! Όλα πήγαιναν πρίμα για τον Πεπ Γκουαρντιόλα που είδε ακόμα και τις δύο από τις τρεις αλλαγές του να βάζουν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Με τους Φοντέν και Ζεσούς να σκοράρουν στο 78’ και στο 84’ και να δείχνουν πως η διαφορά της πρωταθλήτριας Αγγλίας με τη σημερινή της αντίπαλο είναι, δίκην υπερβολής έστω, τουλάχιστον… επτά επίπεδα!

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Έντερσον, Ντανίλο, Γουόκερ, Λαπόρτ (72’ Ντελφ), Ζιντσένκο, Μπ. Σίλβα, Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα (64’ Φοντέν), Στέρλινγκ, Αγουέρο (64’ Ζεσούς), Σανέ.

Σάλκε (4-3-3): Φέρμαν, Μπρούμα, Σταμπουλί, Σανέ, Οτσίπκα, ΜακΚένι (75’ Μεντίλ), Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Εμπολό (69’ Σκρζίμπσκι), Μπουργκστάλερ, Κονοπλιάνκα.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία).

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.