Header Ads


Ο Πόνσε σβήνει με… Μπλάνκο τον Αραούχο!

Ο Πόνσε σβήνει με… Μπλάνκο τον Αραούχο!


Ο Εζεκιέλ Πόνσε, με τα επιτεύγματά του, ανάγκασε τον κόσμο της ΑΕΚ να ξεχάσει σε χρόνο… dt τον Σέρχιο Αραούχο - Ο 22χρονος φορ κυνηγάει πλέον το ρεκόρ του Ισμαελ Μπλάνκο!
Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποχωρούσε από την ΑΕΚ ο Σέρχιο Αραούχο, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο επικρατούσε -έστω και αθόρυβα- ένας προβληματισμός για το αν θα βρεθεί αντικαταστάτης του Αργεντινού φορ. Ειδικά στους φίλους της Ένωσης υπήρχε «παγωμάρα», αφού ο Σέρχιο είχε πετύχει 11 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, εκ των οποίων αρκετά ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα. Το γεγονός μάλιστα πως οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν «δεθεί» μαζί του, έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του παίκτη που θα έπαιρνε τη θέση του.

Τον περασμένο Ιούλιο ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης ένας συμπατριώτης του Αραούχο, όχι και ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο νυν ποδοσφαιριστής της Λας Πάλμας. Το όνομα του, Εζεκιέλ Πόνσε. Με σημαντικότερο… παράσημο ότι αγωνιζόταν στη Ρόμα, ενώ είχε μια «γεμάτη» σεζόν στη γαλλική Λιλ. Το γεγονός ότι ήρθε στην Ένωση ως δανεικός από την ιταλική ομάδα (με ιδιαίτερα απαιτητική οψιόν για τα οικονομικά δεδομένα του «Δικεφάλου») έκανε το κοινό της ΑΕΚ να προβληματιστεί.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν με όσα είδαν οι φίλαθλοι από εκείνον στο χορτάρι, αφού αυτός είναι ο καλύτερος… καθρέφτης για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Και από την αμφισβήτηση πέρασαν στην αποθέωση, κι αυτό είναι κάτι που το κέρδισε ο ίδιος με το… σπαθί του. Ο Πόνσε είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο σημαντικός παίκτης των «κιτρινόμαυρων» και η σταθερότητα στην απόδοση και στο σκοράρισμα του, καθιστούν επιτακτική ανάγκη για την Ένωση να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι, ενεργοποιώντας τη σχετική οψιόν αγοράς.

Ας μιλήσουμε όμως καλύτερα με αριθμούς. Ο Εκι έφτασε αισίως -μετά το χθεσινό γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ- τα 13 τέρματα στο πρωτάθλημα (14 σε όλες τις διοργανώσεις) και είναι δεύτερος σκόρερ ολόκληρης της Super League (ένα γκολ πίσω από τον εξίσου εντυπωσιακό Κουλούρη). Κι αν πολλοί έλεγαν μέχρι χθες ότι σκοράρει στα λεγόμενα… εύκολα παιχνίδια, χθες πήραν την απάντησή τους. Στο χθεσινό ντέρμπι έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, κυρίως για λόγους γοήτρου και συνέχισε ένα εντυπωσιακό σερί σκοραρίσματος, κουνώντας το… πλεκτό σε 5 διαδοχικά παιχνίδια.

Ωστόσο, τα επιτεύγματα του δεν σταματούν εδώ, αφού έχει βαλθεί να… σπάσει κι άλλα ρεκόρ. Το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν το έκτο του με κεφαλιά στο πρωτάθλημα και πλέον κυνηγάει να ξεπεράσει το ρεκόρ του Μπαράλες με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είχε πετύχει 9 τέρματα με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα ένα προσωπικό «στοίχημα» του είναι αφενός να ξεπεράσει τα γκολ που πέτυχε με την φανέλα της ΑΕΚ ο Ισμαελ Μπλάνκο τη σεζόν 2008-09 (14 γκολ) και γιατί όχι να ξεπεράσει και το εντυπωσιακό ρεκόρ του «Ζορό» έναν χρόνο πριν (19 τέρματα).

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να μειωθεί η αξία του Αραούχο και η συνεισφορά του στους «κιτρινόμαυρους». Ο Σέρχιο την περσινή σεζόν πέτυχε 14 τέρματα σε 39 αγώνες με τον «Δικέφαλο» σε όλες τις διοργανώσεις (11 στη Super League), ενώ στο δεύτερο… μισό της προπέρσινής σεζόν έδειξε αμέσως τα διαπιστευτήριά του. Συγκεκριμένα, σε 21 παιχνίδια (πρωτάθλημα, Κύπελλο, πλέι-οφ) πρόλαβε να βρει 9 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ.

Ο Πόνσε πάντως δείχνει να κερδίζει την άτυπη «μάχη» με τον συμπατριώτη του και φαίνεται να έχει ήδη καταφέρει να μπει στην… καρδιά χιλιάδων ΑΕΚτζήδων. Και είναι τεράστιο επίτευγμα για αυτόν, να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να… ξεχάσουν μονομιάς τον Αραούχο, αφού στο πρόσωπο του γεννημένου στο Ροζάριο επιθετικού, βρήκαν έναν σέντερ φορ τοπ –για τα ελληνικά δεδομένα- επιπέδου.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.