Header Ads


Η Ρεάλ τιμώρησε τον άστοχο Άγιαξ!

Η Ρεάλ τιμώρησε τον άστοχο Άγιαξ!


Οι Ολλανδοί έχασαν πολλές ευκαιρίες και η πιο έμπειρη Ρεάλ έφυγε με το διπλό από την Άμστερνταμ Αρίνα με 2-1, με γκολ των Μπενζεμά και Ασένσιο, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ζίγιεκ. 
Ο αμείλικτος νόμος του ποδοσφαίρου πως όποιος χάνει τα γκολ, τα δέχεται είχε εφαρμογή και στο Άμστερνταμ. Ο Άγιαξ είχε κραυγαλέες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δοκάρι με τον Τάντιτς, αλλά στην επανάληψη η Ρεάλ χτύπησε δύο φορές με Μπενζεμά στο 60’ και με Ασένσιο στο 87’. Ο Ζίγιεκ ισοφάρισε για τον Άγιαξ στο 75’.

Αυτό το ματς περνάει στην ιστορία, μιας και έγινε το πρώτο στο οποίο δεν μέτρησε γκολ του Ταλιαφίκο με τη χρήση VAR, μιας και ο Τάντιτς ήταν ακάλυπτος μπροστά στον Κουρτουά.

Το ματς

Ο Άγιαξ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε για πρώτη φορά με τον Μαζράουι να κάνει διαγώνιο σουτ και τον Βινίσιους να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα για να καταλήξει έξω (δεν δόθηκε το κόρνερ). Η Ρεάλ προσπαθούσε μάταια να βγάλει την μπάλα από την μεσαία γραμμή και μπροστά, δεχόμενη μεγάλη πίεση από τους Ολλανδούς και είχε την μοναδική καλή στιγμή της στο 14’ όταν ο Βινίσιους ξέφυγε από αριστερά, κινήθηκε προς τον άξονα και σούταρε για να επέμβει εντυπωσιακά ο Ονάνα.

Ο «Αίαντας» συνέχισε να πιέζει και να βγάζει φάσεις με την πίεση του ψηλά και σε μια τέτοια φάση, ο Τάντιτς πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά. Δέκα λεπτά αργότερα σε μια φάση που η μπάλα άλλαξε πέντε πόδια, ο Ζίγιεκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουρτουά επενέβη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ταλιαφίκο με κεφαλιά, θα πάρει το ριμπάουντ από κακή απόκρουση του Βέλγου και σκοράρει, όμως ο Σκόμινα με τη χρήση του VAR δεν θα μετρήσει το γκολ, αφού τη στιγμή που ο Αργεντινός στόπερ κάνει την κεφαλιά ο Τάντιτς είναι εκτεθειμένος μπροστά στον Κουρτουά. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δεν μέτρησε στην ιστορία του Champions League, με τη χρήση VAR.

To δεύτερο μέρος ξεκινά με μια φάση για κάθε ομάδα, καθώς ο Μπενζεμά θα σουτάρει στο στόχο μετά από ωραίο κόψιμο του Καρβαχάλ, αλλά θα μπλοκάρει ο Ονάνα. Στο επόμενο λεπτό ο Νέρες φεύγει από κανονική θέση, αλλά θα πάει πλάγια δεξιά για να σουτάρει και ν’ αποκρούσει ο Κουρτουά σε κόρνερ.

Αφού ο Άγιαξ, δεν κατόρθωσε ν’ αξιοποιήσει τις δικές του ευκαιρίες, η Ρεάλ στην δεύτερη φάση της στην επανάληψη βρήκε το γκολ. Ο Βινίσιους κάνοντας εξαιρετική κίνηση προς τα μέσα, πήρε όλη την άμυνα του Άγιαξ πάνω του, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μπενζεμά που με σουτ δεξιά από το σημείο του πέναλτι, άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα».

Ο Σολάρι πέρασε τον Βάθκεθ αντί του Μπέιλ αμέσως μετά το γκολ και η Ρεάλ άρχισε να κοντρολάρει καλύτερα τον ρυθμό, έχοντας και το προβάδισμα με 1-0 με τον Άγιαξ να εμφανίζεται σαφώς επηρεασμένος από την εξέλιξη του ματς.

Ο Τεν Χάγκ δεν είχε άλλη επιλογή και έπρεπε να ρισκάρει γι’ αυτό και έριξε τον Ντόλμπεργκ στο ματς αντί του Σένε και δικαιώθηκε. Στο 74’ ο Ντόλμπεργκ σούταρε από πολύ καλή θέση άουτ, όμως στο αμέσω ς επόμενο λεπτό ο Άγιαξ δεν μπορούσε να χάσει και αυτό το γκολ. Ο Ταλιαφίκο έκανε το κλέψιμο, ο Νέρες έβγαλε τη σέντρα και ο Ζίγιεκ με το αριστερό πλάσαρε εύστοχα για την ισοφάριση σε 1-1. Ωστόσο η Ρεάλ σε μια γρήγορη αντεπίθεση και βρίσκοντας τον Άγιαξ ανοικτό πίσω, κατάφερε στο 87’ να βρει το γκολ της νίκης. Ο Καρβαχάλ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ασένσιο σε κενή εστία, αφού ο Ονάνα είχε κάνει προσπάθεια να βρει την μπάλα και δεν το έπραξε, έκανε το 1-2. Ο Κουρτουά κράτησε το 1-2 σε πλασέ του Ντόλμπεργκ και η Ρεάλ πάει με προβάδισμα για τον επαναληπτικό της 5ης Μαρτίου.

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ:
Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (73’ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Ταλιαφίκο

Στον πάγκο έμειναν οι: Λάμπρου, Κρίστενσεν, Βέλτμαν, Σινκγκράβεν, Χούντελααρ, Ντε Βιτ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Κροος, Μόντριτς, Βινίσιους (80’ Μαριάνο Ντίας), Μπέιλ (61’ Βάθκεθ), Μπενζεμά (73’ Ασένσιο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Νάβας, Βαγιέχο, Ντίας, Μαρσέλο, Θεμπάγιος

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.