Header Ads


Έκπληκτοι στα Σπάτα με Χιμένεθ: Έτσι «εξέθεσε» τον Ουζουνίδη!

Έκπληκτοι στα Σπάτα με Χιμένεθ: Έτσι «εξέθεσε» τον Ουζουνίδη!


Τρομερή απόφαση από τον Ισπανό κόουτς. Τι έκανε με τους... ξεγραμμένους;

Από τα πρώτα, σε ατομικό επίπεδο, που καταγράφηκε ως ελπίδα μετά την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Ένωσης ήταν η προσπάθεια του Ισπανού προπονητή για την τόνωση του Λούκας Μπογέ.

Ο Αργεντινός, μεγάλο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα της Ενωσης, κατόπιν μάλιστα της απόλυτης προτίμησης του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήταν ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα (μετά τον Νοέμβριο) ξένο σώμα στους πρωταθλητές.

Ο τραυματισμός του, πριν τη σέντρα του καλοκαιρινού του ντεμπούτου στο "Σέλτικ Παρκ", τον έφερε με το... καλημέρα πολύ πίσω. Εκτοτε, όταν αποθεραπεύτηκε, το «παράπονό» του ήταν πως ποτέ ο Ουζουνίδης δεν του έδωσε συνεχόμενα παιχνίδια προκειμένου να πάρει ψυχολογία, ρυθμό και εμπιστοσύνη.

Η αλήθεια είναι πως -όπως έχουμε καταγράψει στον sportdog- ο Ελληνας τεχνικός δεν ήταν… τρελός. Ο Αργεντινός, εμφανίζονταν στην καθημερινότητα της ομάδας απόμακρος, εμφανώς "ξενερωμένος", καθ' όλα μεν επαγγελματίας ως προς τις υποχρεώσεις του, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση για κάτι περισσότερο, χωρίς επιθυμία επιπλέον προσπάθειας, χωρίς καν να επιδιώκει να γίνει μέλος της ομάδας. Ακόμη και η παρουσία του (έστω ολιγόλεπτη) στα παιχνίδια που πήρε από τον Ουζουνίδη, δεν δικαιολογούσε επιπρόσθετη εμπιστοσύνη.

Στον Χιμένεθ επισημάνθηκε η συγκεκριμένη κατάσταση. Ο Ισπανός, το πρώτο διήμερο τουλάχιστον της παρουσίας του στην Ένωση, δεν είχε κάποια τετ-α-τετ επαφή με τον Λούκας Μπογέ, ωστόσο με το... καλημέρα του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς με τον Ατρόμητο, δείχνοντας ξεκάθαρα πως τον θέλει ενεργό και πως τον εμπιστεύεται.

Όπως άλλωστε λένε στην ομάδα, το "κλειδί" για τον Αργεντινό εξτρέμ είναι η ψυχολογία, να νιώσει πως τυγχάνει της εμπιστοσύνης της ομάδας, πως τον πιστεύουν, κάτι που δεν ένιωθε στην προ-Χιμένεθ κατάσταση.

Και ο Ισπανός προπονητής, φαίνεται πως φροντίζει να "ανοίξει" από τις πρώτες πρώτες ώρες της παρουσίας του στον πάγκο τις επιλογές. Δεν είναι μόνο ο 22χρονος άσος, αλλά και ο εντελώς ξεχασμένος από τον Ουζουνίδη, Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος πήρε αμέσως ένα μισάωρο στο Περιστέρι, όντας μάλιστα αυτός που κέρδισε το πέναλτι που χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη.

Ο Χιμένεθ, το πρώτο που διαπίστωσε ήταν το προφανές: πως η Ενωση δεν έχει την πολυτέλεια να παίξει το αγαπημένο του 4-2-3-1 αν διατηρεί εκτός rotation δύο από τους διαθέσιμους εξτρέμ της. Και φρόντισε από τις πρώτες ώρες του στον πάγκο να κάνει από την πλευρά του, έμπρακτα, το πρώτο βήμα προκειμένου να "κερδίσει" ξανά τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.