Header Ads


Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Με φόντο το Τσάμπιονς Λιγκ


Με τη νίκη του ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό, κατά 90% το φετινό πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια οδεύει προς Θεσσαλονίκη μεριά. Η «μάχη» όμως για τη 2ηθέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει κριθεί ακόμα και το ντέρμπι ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και την ΑΕΚ θα καθορίσει κατά μεγάλο ποσοστό την ομάδα που θα τερματίσει πίσω από τον «δικέφαλο του βορρά».
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό ραντεβού κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, την οποία θα αντιμετωπίσουν και την ερχόμενη Πέμπτη στην «παγωμένη» Ουκρανία, με στόχο τη νίκη-πρόκριση. Στόχος φυσικά παραμένει και το… ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα και στο ματς με την Ένωση η νίκη είναι αυτοσκοπός.
Από την άλλη, για την ΑΕΚ το ματς αυτό είναι ουσιαστικά όλη η σεζόν, καθώς αν δεν πάρει το τρίποντο, η διαφορά δύσκολα θα ανατραπεί. Όλα τα «φώτα» λοιπόν, στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή στις 19:30 για ένα κλασικό ντέρμπι της Αττικής, με μεγάλη αντιπαλότητα μέσα στις δεκαετίες.


Αντίδραση και ξέσπασμα

Απογοήτευση και… ξενέρωμα. Με αυτές τις δυο λέξεις μπορεί άνετα κάποιος να περιγράψει τους φίλους και τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου. Ειδικά το 2ο «πόνεσε» πιο πολύ, διότι οι «ερυθρόλευκοι» είδαν πως οι Ουκρανοί, παρότι ήταν του «χεριού» τους, κατάφεραν και έφυγαν με το 2-2 από τον Πειραιά, κάνοντας πολύ δύσκολη τη ρεβάνς.
Μέχρι εκείνο το ματς, προέχει η ΑΕΚ. Ο Μαρτίνς δεν πίεσε καθόλου τους παίκτες του αυτές τις μέρες, ποντάροντας στον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους για το ντέρμπι που ακολουθεί. Ο Πορτογάλος θεωρεί πως το πείσμα θα «πυροδοτήσει» την αξία των ποδοσφαιριστών του και θα καταφέρουν να τελειώσουν τη μάχη της 2ης θέσης, ώστε να συγκεντρωθούν στην Ευρώπη.
Αλλαγές θα γίνουν σίγουρα σε σχέση με όσα είδαμε την Πέμπτη, με τους Κούτρη, Τοροσίδη, Λάζαρο πιθανώς να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Κανονικά θα είναι και ο Σισέ, καθώς η υπόθεση της τιμωρίας του για όσα έγιναν στη Τούμπα πήρε αναβολή. Λίγες ελπίδες υπάρχουν για Ομάρ, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.
Πιθανή 11άδα Ολυμπιακός: Σα, Κούτρης, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος (Ντίαζ), Ποντένσε, Χασάν (Γκερέρο)

Στο μυαλό του Μανόλο…

Αρκετό χρόνο είχε η ΑΕΚ να ξεκουραστεί αυτό το διάστημα, όπως και ο προπονητής της να «καταστρώσει» τα σχέδιά του εν’ όψει του μεγάλου ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Νίκλας Χουλτ να φεύγει με θλάση από το προηγούμενο ματς κόντρα στον ΟΦΗ (περίπου ένα μήνα εκτός) και οι σκέψεις του για τη μάχη που έπεται με τον Ολυμπιακό αναπροσαρμόστηκαν.
Η Ένωση θα ψάξει μόνο τη νίκη για να μειώσει στους 2 πόντους από τους «ερυθρόλευκους» και η πρόσφατη παράδοση δείχνει πως ξέρει το δρόμο. Ο Ισπανός ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στο τελικό σύστημα, αλλά η λογική λέει πως θα πάει σε 4-5-1, με τον Τσιγκρίνσκι να μένει στον πάγκο, καθότι δεν είναι 100% έτοιμος.
Δεδομένη τη θέση τους στην «κιτρινόμαυρη» εντεκάδα έχουν οι Οικονόμου, Μπακάκης, Γκάλο, Μάνταλος, Λιβάγια και Πόνσε, ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για μετά. Αν η ΑΕΚ πάει με ενισχυμένο άξονα, τότε Σιμόες και Άλεφ θα είναι πίσω από τον Μάνταλο. Αν θελήσει να «χτυπήσει» στα άκρα, Μπογιέ και Κλωναρίδης θα δίνουν βοήθειες σε Λιβάγια και Πόνσε.
Πιθανή 11άδα ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς (Τσιγκρίνσι), Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος, Μπογιέ (Άλεφ), Κλωναρίδης (Μπακασέτας), Λιβάγια, Πόνσε


Μικρά-μικρά για το ντέρμπι

Μπορεί αρχικά να είχε ακουστεί πως ο διαιτητής του ντέρμπι θα είναι… Φινλανδός (ονόματι Βίλε Νεβαλάινεν), η ΕΠΟ όμως όρισε τελικά τον Γερμανό Τόμπιας Στίλερ. Πρόκετια για έναν αρκετά έμπειρο ρέφερι, που έχει σφυρίξει και αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, δικηγόρο στο επάγγελμα. Ας ελπίσουμε η δικαιοσύνη να «λάμψει»…
* Ούτε κουβέντα δε σήκωνε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αμέσως μετά το 2-2 με τη Ντιναμό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια και ούτε λίγο-ούτε πολύ, απαίτησε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, όπως και την πρόκριση στο Κίεβο. «Είστε καλύτερη ομάδα και δείξτε το στα δύο ματς που ακολουθούν. Δεν με ενδιαφέρει αν είστε άτυχοι. Έχουμε καλή ομάδα και θέλω δύο νίκες με την ΑΕΚ και την Ντιναμό» ανέφερε…
* Μια πολύ καλή πρόσφατη παράδοση κρατάει η ΑΕΚ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η Ένωση έχει κερδίσει (και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1) τα τρία από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια μέσα στο Φαληρικό γήπεδο, ένα χρόνο μετά την επιστροφή της από τα… αλώνια των μικρότερων κατηγοριών. Στα άλλα δυο, έχουμε μια «λευκή» ισοπαλία και μια νίκη του Ολυμπιακού (3-0).
* Ένα από τα πιο πρόσφατα «χαϊλάιτ» που ακόμα θυμούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν το 6-0 που η ομάδα τους είχε νικήσει την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, πριν από 8 χρόνια (σεζόν 2010-11) στο ίδιο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τότε τον τίτλο με +13 από τον Παναθηναϊκό και +23 (!) από την ΑΕΚ.
* Δεν είναι και λίγοι οι Αργεντίνοι πρώην επιθετικοί της ΑΕΚ που έχουν σκοράρει τα τελευταία χρόνια κατά του Ολυμπιακού. Ξεκινώντας από τον Ισμαέλ Μπλάνκο, συνεχίζοντας με τον Νάτσο Σκόκο και τελειώνοντας με τον Σέρχιο Αραούχο, η Ένωση φιλοδοξεί ότι ακόμα ένας (Εζεκιέλ Πόνσε) θα πράξει ότι και οι συμπατριώτες του…

 

Στο γκολ ο νικητής

Έχοντας ως δεδομένη την κούραση του Ολυμπιακού από δυο απαιτητικά ματς μέσα σε επτά ημέρες, το τρίτο θα είναι ίσως και το πιο δύσκολο, μιας και η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει το κοινό του. Από την άλλη, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΚ να ξαναμπεί στο «κόλπο» της 2ης θέσης. Θεωρούμε πως θα γίνει ένα μέτριο ποιοτικά ματς και η επιλογή μας είναι το σύνολο των 2-3 τερμάτων με 2,00 απόδοση στις στοιχηματικές εταιρίες
Bet-on-arme.com | Προγνωστικά Στοιχήματος και Αναλύσεις
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.