Header Ads


Το 0/11 του Ουζουνίδη..

Το 0/11 του Ουζουνίδη..


Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τα όσα έχουν συμβεί με τον τεχνικό της ΑΕΚ στον πάγκο της τους τελευταίους πέντε μήνες και αναρωτιέται πότε θα μπει φρένο στον κατήφορο των απαιτητικών αγώνων.
Ψυχή ζήτησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, βάζοντας τη γροθιά στο στήθος του. Την κατέθεσαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Κάποιες φορές αυτό, είναι αρκετό, κάποιες όχι.

Συμβαίνει να κάνει τη διαφορά, όταν υπάρχει και ένα σαφές πλάνο. Της Ένωσης ήταν το εξής: Γιόμα στη γιόμα... Να είχες και έναν Γιακουμάκη βρε αδερφέ, να γεμίσεις την αντίπαλη περιοχή με δύο φορ, να το καταλάβω, όμως και αυτόν τον απαξίωσες (όπως συνεχίζεις με Αλμπάνη, Γιαννιώτα και Μπογέ). Το να φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για δυσκολία επειδή ο αντίπαλος έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 32', κάπου μοιάζει και με πρόκληση.

Ένδεκα παιχνίδια φωτιά με απολογισμό απογοητευτικό. Χωρίς νίκη, με μόλις 4 γκολ ενεργητικό (ένα απέναντι στον Ολυμπιακό, ένα εχθές και δύο κόντρα στη Μπενφίκα) σε σύνολο τριών ματς και εικόνα ομάδας που έχει ξεχάσει να νικά σε μεγάλους αγώνες. Από τα καλοκαιρινά επιτεύγματα, μπροστά στα οποία άπαντες υποκλίθηκαν, σε μια στενάχωρη κατάσταση για τον προπονητή και την ομάδα, σε όλα τα απαιτητικά ματς πρωταθλήματος και Champions League. Και να ακούς τον στρατηγό της ομάδας να σου λέει ξανά και ξανά για όσα έγιναν τον Αύγουστο. Εντάξει μίστερ, αλλά πέρασαν και 5 μήνες από τότε. Η καραμέλα έλιωσε...

Η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη αποδεικνύεται μικρή μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις, βρίσκεται 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος, 8 από τη δεύτερη θέση και εκτός Ευρώπης με μηδενική συγκομιδή. Αλλάζει αυτή η κατάσταση; Ο χρόνος είναι γιατρός, αλλά όσα συνέβησαν δεν ξεχνιούνται εύκολα:

ΠΑΟΚ - ΤΟΥΜΠΑ

23/9/2018: Εικόνα ομάδας που έχει απεμπολήσει το συμπαγές πλάνο στην ανασταλτική λειτουργία της, δέχεται εύκολα φάσεις και τιμωρείται από διαδοχικά λάθη που χρεώνονται ως ατομικά, όμως ταυτόχρονα συμβαίνουν από πολλούς, όχι από έναν. Ηττα με 0-2 από τον ΠΑΟΚ και το πρώτο μήνυμα χαλάρωσης εντός κι εκτός αποδυτηρίων.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΟΑΚΑ

2/10/2018: Κακό αγωνιστικό πλάνο, το οποίο δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο να βρει δύο γρήγορα γκολ και να πιστέψει ότι το ματς τελείωσε. Η αποβολή ποδοσφαιριστή των Πορτογάλων, δημιουργεί συνθήκες επικής ανατροπής, ωστόσο αντί για το 3-2, έρχεται το 2-3 μέσω μιας φάσης που πιστοποιεί την απογοήτευση όταν κάτι «στραβώνει».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΑΚΑ

7/10/2018: Παρατεταγμένη με σημαντικές απουσίες, η ΑΕΚ προσπαθεί και καταφέρνει να παίξει με θάρρος, ισοφαρίζει τον αγώνα στο 89' και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνει την ευκαιρία στον αντίπαλο, με αφέλεια και έλλειψη συνοχής, να τη «σκοτώσει». Έμεινε ζωντανή επειδή ο Φετφατζίδης σκοράρει μόνο σε τέρμα του ράγκμπι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΑΚΑ

3/11/2018: Με ύφος μπλαζέ και υπεροψία κάποιας μη διαπιστωμένης και εξηγήσιμης ανωτερότητας, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει 11 «καμικάζι» που τρέχουν και μάχονται περισσότερο. Αποχωρεί από το γήπεδο με την τιμητική λευκή ισοπαλία, καθώς ο αντίπαλος πλήρωσε τον ενθουσιασμό και την απειρία του σε κομβικές φάσεις που θα μπορούσε να σκοράρει.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΑΚΑ

11/11/2018: Δοκάρια για την ΑΕΚ, τρία τον αριθμό, ουσία για τον Ατρόμητο στις φάσεις που είχε για να καθαρίσει το ματς. Ωστόσο, χαμένη καθαρή, εντός περιοχής ευκαιρία σαν του Κουλούρη, πριν τις άτυχες στιγμές της «Ενωσης», η απερχόμενη πρωταθλήτρια δεν είχε. Η ήττα έρχεται σαν κατραπακιά, για να θυμίσει ότι είναι πιο δύσκολο να μείνεις στην κορυφή, από το να φτάσεις εκεί.

ΑΓΙΑΞ - ΟΑΚΑ

27/11/2018: Φοβική αντιμετώπιση, μαζική άμυνα, για να βγει το ματς με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη ήττα γίνεται. Η «ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη», όπως ο ίδιος ο προπονητής της είχε αποκαλέσει την ΑΕΚ, παίζει όπως θα αντιμετώπιζε τον Αγιαξ μια ομάδα στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, η οποία θα προσπαθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

12/12/2018: Η ολοκλήρωση του εφιάλτη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αμυντική προσήλωση σε καλό επίπεδο αλλά και κατηφόρα από το 60' και μετά, όταν ο αντίπαλος ανέβασε στροφές και έριξε στον αγώνα δύο παίκτες ανώτερης κλάσης. Ήττα στο τέλος με τρόπο που πόνεσε, ως μάθημα για την ατολμία και τον ελλιπή σχεδιασμό.

ΟΑΚΑ - ΠΑΟΚ

3/4/2019: Μετά από ένα δυνατό πρώτο πεντάλεπτο για την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ γίνεται κυρίαρχος, σκοράρει και απειλεί με δεύτερο τέρμα, πατώντας συχνότερα στην αντίπαλη περιοχή. Μένει με δέκα ποδοσφαιριστές στο 32' και αναγκαστικά κλείνεται. Η εξέλιξη ξεγυμνώνει το ανύπαρκτο σχέδιο αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης. Τα όσα δε ισχυρίζεται μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής, ενοχλούν ακόμα περισσότερο τον κοινό νου.

Συμπερασματικά και δίχως να κάνω αναφορά στα δύο ματς με τη Μπάγερν και εκείνο με τον Αγιαξ εκτός έδρας, για τα οποία επίσης υπάρχουν προβληματισμοί όσον αφορά στο όποιο προπονητικό σχέδιο υπήρχε, αλλά τουλάχιστον η ομάδα τουλάχιστον ηττήθηκε με χαμηλά σκορ και κάποια αξιοπρέπεια από τεράστια σε σχέση με εκείνη μεγέθη, ο Ουζουνίδης μετράει ένα αρνητικό σερί που θα είχε στείλει εκτός ΑΕΚ οποιονδήποτε προπονητή.

Ωστόσο αν έγινε ένα λάθος, αυτό συντελέστηκε κατά την περίοδο των εορτών, όταν ο Μανόλο ήταν διαθέσιμος και με ικανό χρόνο μπροστά του για να «γυρίσει» το παιχνίδι. Πλέον είναι αργά και δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι σε αυτό το χρονικό σημείο, η αλλαγή προπονητή είναι η σωστή επιλογή. Πάμε πάλι αγώνα με τον αγώνα...

Την Πέμπτη κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο και βλέπουμε. Εκεί και η νίκη να μην έρθει, η ισοπαλία θα αφήνει ανοιχτή την πρόκριση. Στην ήττα αδυνατώ να σκεφτώ τι θα ακολουθήσει. Η τεράστια υπομονή έχει και ένα όριο. Αλλά θα μου πείτε, αυτό το όριο η ΑΕΚ το έχει περάσει προ πολλού...

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.