Header Ads


Πώς ο Θίοντορ αλλάζει την ΑΕΚ (pic+vids)

Πώς ο Θίοντορ αλλάζει την ΑΕΚ (pic+vids)


Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και Bamberg, η ΑΕΚ αναζητούσε διακαώς ένα μίνι ξέσπασμα ώστε να αφήσει για τα καλά πίσω της το αρνητικό σερί και να επανέλθει τάχιστα στο δρόμο των επιτυχιών.
Με άλλα λόγια η αναμέτρηση με τον Κολοσσό, θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να αποτελέσει το εφαλτήριο της Κιτρινόμαυρης αντεπίθεσης. Αφενός η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου προσέφερε την ευκαιρία για μια ευρεία νίκη, η οποία θα ενίσχυε την πληγωμένη ψυχολογία του συλλόγου, εκδιώκοντας ταυτόχρονα τα κατάλοιπα των πρόσφατων ηττών. Αφετέρου οι συνθήκες του αγώνα επέτρεπαν στον Luca Bianchi να εντάξει ομαλά στο rotation της ομάδας τον νεοφερμένο Τζόρνταν Θίοντορ, χωρίς να αναγκαστεί να τον πιέσει.

Νομίζω πως οι δύο επιμέρους άξονες ικανοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό – η Ένωση επικράτησε σχετικά άνετα, ενώ παράλληλα παρακολούθησε τον καινούριο της αστέρα να πραγματοποιεί ένα θετικό ντεμπούτο. Δεν είναι εύκολο για κανέναν αθλητή να επανέρχεται στα γήπεδα, έπειτα από απουσία τόσων μηνών. Ο Θίοντορ εμφανίστηκε σαφώς διστακτικός και κομματάκι ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, όμως τα στοιχεία αυτά είναι δικαιολογημένα και θα διορθωθούν με τον καιρό. Για την ώρα φαντάζει ως βασική προτεραιότητα, η επανάκτηση του χαμένου αγωνιστικού ρυθμού. Στην πρώτη του εμφάνιση πρόλαβε να σκοράρει 11 πόντους, να μοιράσει 2 assists και να κλέψει δύο φορές την μπάλα. Πάμε να δούμε μαζί τα κατορθώματα του, μαζί με ορισμένες ενδιαφέρουσες στιγμές του παιχνιδιού.

Pick n roll

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να δουλεύει καταπληκτικά τις διάφορες μορφές του pick n roll. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι από το ξεκίνημα της σεζόν, αντιπροσωπεύει με διαφορά το πιο επικίνδυνο επιθετικό της όπλο. Η συχνότητα καθώς και η αποδοτικότητα με την οποία το εκτελεί, είναι κυριολεκτικά πολύ υψηλού επιπέδου. Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές παραλλαγές του συγκεκριμένου play – ο συντονισμός και η επικοινωνία μεταξύ των παικτών, δεν αποκτώνται από την μία μέρα στην άλλη. Απαιτούνται ατελείωτες εργατοώρες εντός του παρκέ, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη αρμονία των κινήσεων.


1) Ο Χάντερ ως δημιουργός στο περίφημο short roll. Τα μάτια του Αμερικανού σκανάρουν διαρκώς το γήπεδο. Η πάσα στην αδύνατη πλευρά, ενεργοποιεί την κυκλοφορία της μπάλας στης περιφέρεια και η επίθεση ολοκληρώνεται με ένα ελεύθερο σουτ τριών πόντων.

2) Η αρχική διάταξη μας προϊδεάζει για ένα κλασικό spain pick n roll. Οι αμυντικοί του Κολοσσού δεν συνεννοούνται σωστά για την ενδεχόμενη αλλαγή στο screen – κανείς δεν επιτηρεί το ανέβασμα του Σάκοτα στην περίμετρο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σκοράρει για τρεις.
3) Εδώ έχουμε ένα όμορφο double High ball screen.



Ο Λαρεντζάκης δέχεται ένα διπλό screen από Τσαλμπούρη/Χάντερ (ο Αμερικανός περισσότερο προσποιείται το screen σε αυτήν την περίπτωση). Στην συνέχεια ο ένας ψηλός ρολάρει προς το καλάθι, ενώ ο άλλος ανοίγει στο τρίποντο.

Τζόρνταν Θίοντορ

Σε γενικές γραμμές δεν ζόρισε τον εαυτό του, προτιμώντας να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν. Θα χρειαστεί χρόνος και αρκετή υπομονή, ώστε να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Η επένδυση που πραγματοποίησε η Ένωση στο πρόσωπο του πυραυλοκίνητου guard θα αργήσει ενδεχομένως να αποσβεστεί, όμως τα προσδοκώμενα αγωνιστικά κέρδη διαλύουν οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την απόκτηση του. Η αξία του είναι δεδομένη.


Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν – ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο – να τον εντάξουν στην ροή της επίθεσης και να τον κάνουν να αισθανθεί άνετα στο καινούριο του περιβάλλον. Στο πρώτο στιγμιότυπο δέχεται ένα διπλό stagger screen στην περιοχή του elbow – η άμυνα του Κολοσσού κολλάει στιγμιαία και ο ίδιος φτάνει μέχρι το εύκολο lay up. Στο δεύτερο παρατηρούμε μια από τις αγαπημένες του δράσεις – την κίνηση αντίθετα από το screen, η οποία στην περίπτωση μας οδηγεί σε ένα σουτ μέσης απόστασης.

to10.gr











Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.