Header Ads


Μπακασέτας, ο "game changer" της ΑΕΚ

Μπακασέτας, ο "game changer" της ΑΕΚ


Ο Μπακασέτας ήταν αυτός που "προκάλεσε" τον τελικό σχηματισμό, στην απολύτως πετυχημένη αλλαγή του συστήματος της ΑΕΚ στο ματς στα Γιάννενα. 
Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στα Γιάννενα δεν ήταν μόνο πολύ καλή, αλλά ήταν και πολύ διαφορετική σε σχέση με τα παιχνίδια της στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Το μοναδικό διαφορετικό ήταν το σύστημα. Και το μοναδικό… καινούργιο, ήταν η επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα.

Διότι κατά τα άλλα, δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Ο Κρίστιτσιτς που επίσης είναι νέο πρόσωπο, μπήκε ως αλλαγή στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ενδεκάδας ήταν ίδιοι και μάλιστα μόνο ο Μάνταλος και ο Μπακάκης έπαιξαν και σε διαφορετικές θέσεις απ’ ότι συνήθως.

Επί της ουσίας η αλήθεια είναι πως εκείνος που έκανε την διαφορά, ήταν ο Μπακασέτας. Όχι μόνο επειδή ήταν μαζί με τον Πόνσε, τον Μάνταλο και τον Γκάλο από τους κορυφαίους της ΑΕΚ. Αλλά κυρίως διότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που… προκάλεσε την καθοριστική αλλαγή στον σχηματισμό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε πάρει την απόφαση να δοκιμάσει διαφορετικό σύστημα. Κατά την διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις γιορτές, ο τεχνικός της ΑΕΚ δούλεψε πολύ αυτή την αλλαγή σχηματισμού. Μόνο που αρχικά σ’ αυτή την αλλαγή δεν μπορούσε να υπολογίζει τον Μπακασέτα.

Και εκτός από την τριάδα στην άμυνα, το σχήμα στην μεσαία γραμμή είχε τον Μάνταλο πιο κοντά στο δεύτερο αμυντικό χαφ και μια τριάδα στην επίθεση με κοντινές αποστάσεις. Αυτόν τον σχηματισμό ο Ουζουνίδης τον άλλαξε, όταν μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση ο Μπακασέτας.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που μπορούσε να υπηρετήσει τον ρόλο του δεύτερου οκταδεκαριού. Ο μοναδικός στο ρόστερ, εκτός από τον Μάνταλο, που έχει αυτές τις δυνατότητες. Και έτσι «κλείδωσε» οριστικά το σχήμα με τον Άλεφ «κόφτη», τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα ως εσωτερικά χαφ και τον Λιβάγια κοντά στον Πόνσε στην επίθεση. Σχήμα που λειτούργησε εξαιρετικά.

Μάλιστα ο Μπακασέτας κλήθηκε στο πρώτο του ματς μετά από τις 24 Νοεμβρίου, να παίξει και πάλι σε μια διαφορετική θέση απ’ αυτή που αγωνιζόταν συνήθως. Και είναι ουσιαστικά η τέταρτη διαφορετική, στην οποία έχει αγωνιστεί, από τότε που φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.