Header Ads


«Διέλυσε» τον Διομήδη η ΑΕΚάρα!

«Διέλυσε» τον Διομήδη η ΑΕΚάρα!


Παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που επικράτησε με 26-16 του Διομήδη Άργους και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στον Τελικό της διοργάνωσης. 
Οι “κιτρινόμαυροι” μετά το πρώτο δεκάλεπτο έπαιξαν πιο σκληρή άμυνα και παρέσυραν στο ρυθμό τους την αντίπαλη ομάδα, με την διαφορά στο δεύτερο μέρος να φτάνει μέχρι και τα 14 τέρματα. Στο “Γ. Κασιμάτης” βρέθηκαν πολλοί φίλοι της ομάδας που ώθησαν τους παίκτες του Νίκου Γραμματικού στη νίκη και μετά το τέλος της αναμέτρησης έδωσαν ένα πανό για τον αδικοχαμένο Αλεξέι στους “κιτρινόμαυρους” για να αποτίνουν φόρο τιμής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με αμυντική προσήλωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 10′ το σκορ ήταν 3-3 με αρκετές αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες, αλλά και λάθη εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ προηγήθηκε τρεις φορές με πρωταγωνιστή τον Γιάκομπσεν (2 τέρματα), με τον Διομήδη να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια ισάριθμες φορές (Χερουβείμ 2 τέρματα). Ο Γιάκομπσεν με εύστοχο πέναλτι έκανε το 4-3 και ο Ζαμπούνης μετά από κλέψιμο μπάλας το 5-3 στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα των “κιτρινόμαυρων”, με αποτέλεσμα το σερί της ΑΕΚ να φτάσει στο 5-0 (8-3) με γκολ των Παπαδιονυσίου, Μυλωνά και Μπάγιου. Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες ο Γιάκομπσεν βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (9-4, 10-4), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 10-5, αλλά οι Μυλωνάς και Μπάλαζ “έγραψαν” το 12-5 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού βρήκαν γρήγορα δύο γκολ από τους Ζαμπούνη και Μυλωνά, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στα 9 τέρματα (14-5). Οι Αργίτες με δύο γκολ του Χαντέλη μείωσαν σε 14-7, με τον Μυλωνά να απαντά για την “Ένωση” (15-7, 38:25). Ο Διομήδης μείωσε σε 15-8, όμως οι Μπάλαζ και Μυλωνάς “χτύπησαν” και πάλι (17-8). Η άμυνα της ΑΕΚ συνέχισε να είναι απροσπέλαστη και με εύστοχο πέναλτι του Μπάλαζ η διαφορά “εκτοξεύτηκε” στα 10 γκολ (18-8). Ο Ζαμπούνης μετά από νέα καλή άμυνα έφυγε στην κόντρα και σκόραρε για το 19-8 εν μέσω αποθέωσης για να ακολουθήσουν οι Μπάλαζ (πέναλτι) και Δομπρής για το +13 (21-8, 47:43). Ο Δομπρής βρήκε εκ νέου δίχτυα (22-8), για να ακολουθήσει ένα σερί 4-0 από τους φιλοξενούμενους που μείωσαν σε 22-12, 7:30 πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Ζαμπούνης σταμάτησε το σερί του Διομήδη με όμορφο γκολ (23-12), ενώ λίγο αργότερα ο Ραντούλοβιτς από τη μία εστία στην άλλη έκανε το 25-13. Ο Μυλωνάς 13” πριν το τέλος έκανε το 26-15, με τον Χαντέλη να διαμορφώνει το τελικό 26-16.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα χάντμπολ, το προσεχές Σάββατο (26/01, 18:00) όταν και υποδέχεται τον ΑΣΕ Δούκα για την 14η αγωνιστική της Handball Premier στο ντέρμπι της ημέρας.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.