Header Ads


«Τον «ανέστησε» ο Ουζουνίδης - Άλλος παίκτης - Ξανά μπαλάρα!»

«Τον «ανέστησε» ο Ουζουνίδης - Άλλος παίκτης - Ξανά μπαλάρα!»


Πήρε πάνω του την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Έτσι τον... έφτιαξε ο Μαρίνος.
ΑΕΚ - Πέτρος Μάνταλος: Η ΑΕΚ πέρασε με σημαντικό «διπλό από τη Νέα Σμύρνη με 2-0. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ χάρη σε γκολ του Πέτρου Μάνταλου, το οποίο ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, αφού ο Έλληνας άσος έκανε χέρι στην αρχή της φάσης.

Πέραν του τέρματος που άνοιξε τον δρόμο της νίκης στην ομάδα του, ο αρχηγός της Ένωσης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Φυσικά το ανέβασμα το Μάνταλου αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες της κατακόρυφης ανόδου στη συνολική απόδοση της πρωταθλήτριας Ελλάδας, η οποία μετρά τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα μετά τη χειμερινή διακοπή.

Στον δεύτερο γύρο η ΑΕΚ… θυμίζει άλλη ομάδα και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αυτό συνέβη όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε σύστημα.

Το 3-5-2 που εφαρμόζει στα τελευταία ματς ο Έλληνας τεχνικός έχει απελευθερώσει τον Μάνταλο. Ο αρχηγός του Δικεφάλου έχει αφήσει τον ρόλο του αριστερού χαφ, τον οποίο υπηρέτησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, έχοντας μετατραπεί πλέον σε «οκτάρι». Η επαναφορά του διεθνούς άσου στη φυσική του θέση, στον άξονα, του προσφέρει την ευκαιρία να πάρει την μπάλα στα πόδια του εκεί ακριβώς όπου τη θέλει. Ο Μάνταλος δεν είναι πλέον… κολλημένος στα «φτερά», αντιθέτως ο Ουζουνίδης του έχει δώσει τη δυνατότητα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο.

Έτσι, ο αρχηγός κάνει φοβερή δουλειά ως οργανωτής και ταυτόχρονα πατάει πολύ πιο συχνά περιοχή σε ρόλο κρυφού επιθετικού, κάτι που έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρη την καριέρα του.

Το γκολ που πέτυχε απόψε είναι ενδεικτικό όλων των παραπάνω, με τον Μάνταλο να τραβιέται στα αριστερά και να συγκλίνει κατευθείαν στον άξονα, «μπουκάροντας» προς την αντίπαλή περιοχή.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.