Header Ads


Τους... τρελαίνει ο «Λύμπε» - Η αθόρυβη δουλειά του στην ΑΕΚ που κανείς δεν κατάλαβε

Τους... τρελαίνει ο «Λύμπε» - Η αθόρυβη δουλειά του στην ΑΕΚ που κανείς δεν κατάλαβε


Μπορεί να μη φαίνεται πολύ προς τα έξω, όμως ο Νίκος Λυμπερόπουλους ίσως και να έχει κάνει την κίνηση της χρονιάς για την Ένωση...
Ο τεχνικός διευθυντής αποτελεί πρόσωπο – «κλειδί» σε ένα κλαμπ και το στέλεχος που είναι επιφορτισμένο με το (νευραλγικό) κομμάτι των μεταγραφών που όλοι γνωρίζουν την σημασία του.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το πρόσημο από την δεύτερη θητεία του «Λύμπε» με το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή στην Ένωση, δεν βγαίνει θετικό.

Ο Καλαματιανός δεν έχει κάνει…απόσβεση στο βαθμό που θα ήθελαν και περίμεναν στην ΑΕΚ, όταν τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπαιρνε την απόφαση να τον επαναφέρει στην ομάδα και του παραδώσει (για δεύτερη φορά) την…μπαγκέτα του τεχνικού διευθυντή.

Σχέση εμπιστοσύνης

Παρεμπιπτόντως, εκείνη η επιλογή του διοικητικού ηγέτη των «κιτρινόμαυρων» είχε ξαφνιάσει αρκετούς στον οργανισμό της ΑΕΚ, όχι όμως και όσους κινούνται στο στενό περιβάλλον του Μελισσανίδη και γνωρίζουν τι σημασία που δίνει στις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Μία τέτοια δυνατή σχέση έχει αναπτύξει ο «τίγρης» με τον Λυμπερόπουλο και για αυτό άλλωστε, δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο τους, παρά μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

Όταν ο Μελισσανίδης έβγαλε από την ναφθαλίνη το κοστούμι που άφησε ο Λυμπερόπουλος στα Σπάτα μετά την πρώτη του θητεία του στην ΑΕΚ, ασφαλώς και γνώριζε τα καλά και τα άσχημα του νέου τεχνικού διευθυντή.

Όπως και ο Λυμπερόπουλος ήξερε κάποιες από τις δικές του αδυναμίες και φρόντισε για αυτές, όπως για παράδειγμα την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, από το μυαλό του «Μελισσάν» είχε περάσει η σκέψη να υπάρχει ο Λυμπερόπουλος ως υπεύθυνος μεταγραφών για την Ελλάδα και για το shopping από το εξωτερικό να προσληφθεί άλλο στέλεχος, κάτι που συν τω χρόνω δεν συνέβη.

Η στήριξη της ΑΕΚ
Σε μία αγωνιστική κρίση σαν κι αυτή που βιώνει η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, τα «απόνερα» εκτός από τον προπονητή «χτυπούν» και τον τεχνικό διευθυντή. Και κάπως έτσι άλλωστε, εσχάτως κυκλοφόρησαν και γράφτηκαν πολλά σχετικά με το μέλλον του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ.

Από την εσωτερική μετάθεση του σε άλλο πόστο που δεν θα ασχολείται με τα μεταγραφικά projects, μέχρι και το exit από την Ένωση.

Σενάρια τα οποία διαψεύστηκαν κατηγορηματικά την Τετάρτη (19/12) από την ΠΑΕ ΑΕΚ, με το ξεκάθαρο μήνυμα πως…«ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, εννοείται ότι εξακολουθεί να υπηρετεί την ομάδα από αυτό το πόστο και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της διοίκησης».

Η δουλειά που δεν φαίνεται

Το σίγουρο είναι πως ο Λυμπερόπουλος εκτός από τις μεταγραφές που γίνονται ή δεν γίνονται στην ΑΕΚ, ασχολείται και με άλλα πράγματα εντός ων τειχών.

Η δουλειά του στα αποδυτήρια είναι σημαντική και αναγνωρίζεται από όλους.

Βλέπετε όμως, αυτή η δουλειά δεν διαφημίζεται και δεν είναι τόσο «εμπορική» όσο οι μεταγραφές, που αποτελούν εκτός από το όπιο των οπαδών και την «βιτρίνα» της δουλειάς ενός τεχνικού διευθυντή.

Και στις μεγάλες κρίσεις, αναπόφευκτα τα βέλη της κριτικής του κόσμου και των ΜΜΕ, εκτός από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές, αγγίζουν και τον τεχνικό διευθυντή.

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.