Header Ads


Επίθεση για ρυθμό, άμυνα για ανάσες!

Επίθεση για ρυθμό, άμυνα για ανάσες!


Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη σήμερα (8/12-19.30) απέναντι στην Λαμία, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει να υπολογίσει και άλλες παραμέτρους στο αγωνιστικό του πλάνο.
Το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει σήμερα (8/12-19.30) δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, μοιάζει ιδανική συγκυρία για να κτίσει ξανά ένα σερί νικών, προκειμένου να αρχίσει να βγαίνει από την αγωνιστική κρίση του Νοεμβρίου. Από την άλλη μεριά, τα δύσκολα που έβαλε η Λαμία πέρυσι στην Ένωση και πριν από μια εβδομάδα στον πάγκο, είναι ένα «καμπανάκι» για τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Πάντως για τον τεχνικό της ΑΕΚ, εκτός από το ζητούμενο της νίκης, υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι που πρέπει να βάλει στο αγωνιστικό πλάνο του σημερινού παιχνιδιού. Τόσο για την επιθετική, όσο και για την αμυντική γραμμή. Ο Ουζουνίδης είδε την προηγούμενη Κυριακή την επίθεση, να ξαναβρίσκει και τον ρυθμό της και την αποτελεσματικότητα της. Από την στιγμή που ο Λιβάγια είναι τιμωρημένος και εκτός εξίσωσης, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν χρειάζεται καν να μπει στο δίλημμα αλλαγών. Θα πάει και στο σημερινό ματς με τον Πόνσε στην κορυφή, τον Μάνταλο σε ρόλο ελεύθερο και τον Μπογέ με τον Κλωναρίδη στα δυο άκρα. Με ζητούμενο να διατηρήσει και να ενισχύσει τον ρυθμό και την αποτελεσματικότητα που βρήκε ξανά στο ματς με την Ξάνθη.

«ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ» ΜΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ

Αντιθέτως στην άμυνα ο Ουζουνίδης θέλει να κάνει αλλαγές. Υπό κανονικές συνθήκες, ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έδινε ανάσες και στους δυο ακραίους μπακ. Ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Νίκλας Χουλτ είναι φορτωμένοι με τεράστια κούραση. Άλλωστε είναι οι δυο πρώτοι σε αγωνιστικά λεπτά στην φετινή σεζόν, σ’ όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπακάκης μετράει 1617 και Χουλτ 1533. Όμως ο Ουζουνίδης δεν μπορεί να ξεκουράσει και τους δυο στο σημερινό ματς.

Ο τραυματισμός του Λόπες, έχει αφήσει την ΑΕΚ μόνο με μια επιλογή καθαρόαιμου αριστερού μπακ. Επομένως ο Ουζουνίδης είτε θα δώσει ανάσες στον Χουλτ και θα μετακινήσει τον Μπακάκη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είτε θα ξεκουράσει τον Έλληνα διεθνή δεξιό μπακ. Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο Γκάλο θα επιστρέψει στην ενδεκάδα.

Επίσης για λόγους «φρεσκαρίσματος», είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ για το σημερινό ματς και ο Έρικ Μοράν. Ως «παρτενέρ» του Γαλανόπουλου στη μεσαία γραμμή, καθώς και ο Άλεφ δείχνει φορτωμένος με κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.