Header Ads


Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει… άλλον Παναθηναϊκό και… άλλον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει… άλλον Παναθηναϊκό και… άλλον Ατρόμητο


Ο Ατρόμητος κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι μια... νέα ομάδα στο πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ και τους άλλους 13 θα είναι κανονική.
Η ΑΕΚ έχει να δώσει απόψε ντέρμπι. Ναι, πραγματικό ντέρμπι. Σε όποια κατάσταση και αν είναι ο Παναθηναϊκός το ματς είναι ντέρμπι. Που εδώ που τα λέμε, αγωνιστικά μια χαρά εικόνα έχει φέτος ο ΠΑΟ. Με όσα έχουμε δει, κοντράρει όλες τις ομάδες της κορυφής. Η ΑΕΚ πρακτικά πρέπει να… ξεκόψει αυτή την συζήτηση όμως. Και μάλιστα νωρίς στο ΟΑΚΑ, διότι είναι δεδομένα καλύτερη, έχει ποιοτικότερες και περισσότερες λύσεις και είναι ομάδα που ξέρει να παίρνει τα ματς με την «σφραγίδα» της καλύτερης. Και παρότι θα βρει απέναντι της μια ενθουσιώδη ομάδα με ενθουσιώδες κοινό, όσο δύσκολο και αν γίνεται, πρέπει να το κάνει με πειστικό τρόπο.

Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να επέλεξε να κατεβάσει αφελέστατα στην Τούμπα την ομάδα του, αλλά σήμερα θα είναι πιο… μαζεμένος. Και ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ ένα αποτέλεσμα σε δυνατό ματς. Και δη με την Πρωταθλήτρια. Θα είναι… παράσημο για την προσπάθεια που κάνουν. Μια προσπάθεια που βγάζει «υγεία» και τιμιότητα. Και αυτό πάντα κερδίζει το ευρύ κοινό.

Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει ότι έχει στα χέρια του μια καλύτερη ομάδα, ένα καλύτερο ρόστερ και πρέπει να το πιστοποιήσει και στο αποτέλεσμα. Και από την στιγμή που οι απουσίες (πλην του Μπακασέτα) δεν δημιουργούν πανικό για το πως θα καλυφθούν, πρέπει να δείξει στο χορτάρι την ΑΕΚ που παρέλαβε, έχει δουλέψει και έχει εξελίξει πια. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ απόψε θα κατεβάσει την καλύτερη ενδεκάδα της. Και αυτό λέει πολλά για τις απαιτήσεις. Ο ΠΑΟ θα παίξει ξανά σε υψηλό τέμπο αλλά πιο υποψιασμένος και όχι με την… αφέλεια που είδαμε με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι το αρνητικό για την ΑΕΚ. Το πολύ αρνητικό. Άλλον Παναθηναϊκό είδαμε στη Θεσσαλονίκη, άλλον θα δούμε απόψε στο ΟΑΚΑ. Εκεί που θα έχει και 30.000 οπαδούς μαζί του, που πάντα στα ντέρμπι παίζουν τον δικό τους ρόλο. Και ειδικά σε μια ομάδα που έχει ανάγκη την καλή ψυχολογία. Η παρουσία του Μπογέ αλλάζει τον τρόπο απειλής την ΑΕΚ στην επίθεση. Ο Μάνταλος από την άλλη θα φέρνει ισορροπία, ο Λιβάγια θα δημιουργεί και θα απειλεί, όπως και ο Πόνσε. Και η ΑΕΚ ψάχνει οπωσδήποτε τα… γκολ απόψε. Από εκεί θα έρθει το διπλό και όχι μόνο από την άμυνα.

Νωρίτερα όμως στο Περιστέρι, αντίστοιχα θα δούμε άλλον Ατρόμητο σε σχέση με την ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ ή η κάθε ΑΕΚ φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος που είναι 2ος και ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του θα μπορούσε να κάνει ζημιά. Ωστόσο, θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς Κουλούρη, Χατζηισαϊα και Γιαννούλη, ενώ δεν έχει και τον Βασιλακάκη. Και αν το τελευταίος είναι τραυματίας οι τρεις πρώτοι είναι υγιείς, βασικοί και θα… λείπουν επειδή… έτσι. Οι διαφορετικοί κανόνες βεβαίως και ευνοούν τον ΠΑΟΚ που μαγκιά που καταφέρνει να διεξάγονται παιχνίδια με τέτοιους απαράδεκτους όρους για όλο το πρωτάθλημα. Ο… ελεγχόμενος είναι ο Ατρόμητος που πρέπει να εξηγήσει γιατί εδώ και δύο χρόνια η πολύ αξιοπρεπής και ανταγωνιστική «αφοπλίζεται» στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Και παρότι όσοι… απομένουν το παλεύουν πολύ στα ματς με τον ΠΑΟΚ και στα… ίσια κατεβαίνουν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθούν. Θεωρώ ότι αυτό γίνεται αντιληπτό από τον καθένα. Μιλάμε για μια ομάδα που απέναντι στις υπόλοιπες 14 παίζει διαφορετικά από ότι στα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Όπως αντίστοιχα οι διαφορετικοί… όροι θα φανεί αν υπάρχουν και στην περίπτωση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια μέσα στην εξέδρα στην Πάτρα. Η ΑΕΚ την πλήρωσε για ότι έγινε στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δικαίως θα πω εγώ. Καλώς τιμωρήθηκε. Ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα για επεισόδια έξω από την Τούμπα πλήρωσε γελοίο πρόστιμο. Σε γεγονότα με καμένα βαν, καμένη καντίνα και τραυματία αστυνομικό. Στη Νέα Σμύρνη ένας οπαδός του πέταξε φωτοβολίδα μέσα σε εξέδρα με οπαδούς του Πανιωνίου. Ευτυχώς για εκατοστά δεν είχαμε… νεκρούς, σε κερκίδα με παιδιά και ηλικιωμένους. Τελικά πλήρωσε πρόστιμο, με την ΠΑΕ Πανιώνιος να έχει μία μάλλον «μαλακή» αντιμετώπιση σε όλο αυτό. Περιέργως. Τώρα ο Ολυμπιακός μένει να φανεί τι και πως θα γίνει. Θα κληθεί για απολογία; Πως θα τιμωρηθεί; Για ποια διοργάνωση; Η δημιουργική ασάφεια των κανονισμών σε αυτές τις περιπτώσεις ευνοεί αυτόν που είναι στα σχοινιά και περιμένει την καμπάνα. Και εδώ ο Ολυμπιακός επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το νομικό κενό για να μην βρεθεί στο -9 από τον ΠΑΟΚ, όπως βρέθηκε η ΑΕΚ στο -6. Για κάτι που ο ΠΑΟΚ την… σκαπούλαρε. Το τελευταίο σας το αφήνω προς σκέψη. Έτσι… Επειδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάει την ΑΕΚ… τρένο κόντρα σε όλους και όλα.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.