Header Ads


Γιαννόπουλος: «Θέλουμε να κρατήσουμε αλώβητο το ΟΑΚΑ»

Γιαννόπουλος: «Θέλουμε να κρατήσουμε αλώβητο το ΟΑΚΑ»


Ο Χάρης Γιαννόπουλος μιλά για το έξτρα κίνητρο που έχουν άπαντες στην ΑΕΚ στα παιχνίδια του Champions League και τόνισε πως στόχος είναι να μην υπάρξουν άλλες απώλειες στο κλειστό του ΟΑΚΑ!


Η προσοχή όλων στο στρατόπεδο της ΑΕΚ είναι στραμμένη εξ ολοκλήρου στην αναμέτρηση με την Λιετκαμπέλις. Η Ένωση θέλει να κάνει το 5-1 στον όμιλο του Champions League και ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα πως είναι ικανή για υψηλές πτήσεις και φέτος και πως όποιος θέλει να την εκθρονίσει, θα πρέπει να δώσει μεγάλη «μάχη» μέχρι τέλους.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έρχεται με... φόρα από την εντός έδρας νίκη κόντρα στον Χολαργό, για το πρωτάθλημα της Basket League, σε μια αναμέτρηση που έδειξε ένα πρόσωπο διαφορετικό, σε σχέση με όσα είχε συνηθίσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να... χτίσουν το παιχνίδι τους από την άμυνα και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας τους αντιπάλους τους.

Την ίδια στιγμή βρήκαν λύσεις από κάθε παίκτη που μπήκε στο παρκέ, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να είναι ένας εξ αυτών. Ο διεθνής σουτέρ μίλησε στο SDNA για τα στοιχεία που θέλει να κρατήσει η ομάδα του ενόψει του αγώνα με την ομάδα από την Λιθουανία και επεσήμανε πως πρωταρχικός στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να μην έχουν απώλειες εντός έδρας.

Κόντρα στον Χολαργό η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στη νίκη με μια πειστική εμφάνιση, κυρίως όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Όπως παραδέχτηκε και ο διεθνής φόργουορντ. «είναι οι εμφανίσεις που θέλουμε. Ειδικά αυτή κόντρα στον Χολαργό είναι μία εμφάνιση όπου ήμασταν πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα και ακολουθήσαμε το πλάνο και ήμασταν 100% εκεί. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε κάθε βράδυ», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε

«Ξέραμε πως στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί, κάναμε κάποια λάθη αβίαστα, δεν ήμασταν τόσο εύστοχοι, αλλά θα πρέπει να έχουμε γνώμονα την άμυνα και να ξεκινάμε από εκεί. Κι αν συνδυάσουμε και τα δύο, γιατί ακόμα είμαστε σχετικά στην αρχή, μέσα σε δύο μήνες θα έχουμε φτάσει στο πικ».

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, η ΑΕΚ έδειξε πως έχει τον τρόπο να κερδίζει και μέσα από την άμυνά της. Και αυτό έχει την εξήγησή του. «Το ότι θέλουμε να παίζουμε γρήγορα, δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε να παίζουμε και καλή άμυνα. Δεν είναι απαραίτητο, όταν κάποιος παίζει γρήγορα να παίζει και καλή άμυνα, εμείς θέλουμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο, να έχουμε όσο περισσότερες κατοχές γίνεται και να μπορούμε να σταματάμε την αντίπαλη ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος», ήταν τα λόγια του.

Η Λιετκαμπέλις είναι προ των πυλών και ο στόχος της ΑΕΚ είναι η νίκη, που θα διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή. «Όταν μια ομάδα έρχεται στην έδρα μας δεν έχει να κάνει με το αν μας ταιριάζει ή δεν μας ταιριάζει. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε παρόμοια πράγματα με την αναμέτρηση κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, όπου γνωρίσαμε την ήττα στην έδρα μας. Πρέπει να κρατήσουμε ανέπαφη την έδρα μας. Ας είναι το παιχνίδι με την Χάποελ μια κακή βραδιά».

Κάθε ομάδα στο Champions League έχει σαν στόχο να κερδίσει την κάτοχο του τροπαίου. Αυτό δεν αφήνει αδιάφορους τους παίκτες της ΑΕΚ καθώς «μας δίνει έξτρα κίνητρο. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θέλουμε κανείς να μας κερδίζει εντός έδρας και ξεκινάμε από εκεί. Τα πηγαίνουμε καλά εντός έδρας μέχρι στιγμής, αλλά το παν είναι να κρατάμε αλώβητη την έδρα μας», είπε ο 29χρονος άσος.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ έιναι πάρα πολύ καλό στον όμιλο, έχοντας 4 νίκες και μόλις 1 ήττα, ωστόσο η προσοχή όλων είναι στραμμένη εξ ολοκλήρου στα παιχνίδια της πρώτης φάσης «Ακόμα δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε. Είναι πάρα πολύ νωρίς και είναι έτσι το φορμάτ της διοργάνωσης που δεν μπορείς να ξέρεις πού θα κάτσει το μπαλάκι και ποιες ομάδες θα τεθούν απέναντί σου στην επόμενη φάση. Εμείς κοιτάμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται, να πάρουμε την πρόκριση και τότε θα δούμε τι θα κάνουμε».

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.