Header Ads


Unlabelled «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ, όχι ο χαφ που δεν ήρθε!»

«Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ, όχι ο χαφ που δεν ήρθε!»


«Είδατε τι έκανε ο Λιβάγια;», άρθρο που θα συζητηθεί για τις εξελίξεις στην Ένωση.
Η απάθεια, η ανικανότητα να βγάλει έστω και αντίδραση είναι το χειρότερο νέο από όλα στην ΑΕΚ, διότι πραγματικά είναι νέο.

Μάιο το σήκωσε, Νοέμβριο το παρέδωσε και επίσημα. 24 χρόνια είχε να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, το χάρηκε με την ψυχή της, έβγαλε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο 1/3 του επόμενου πρωταθλήματος το παρέδωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Μπαμ μπαμ. Από τον Μάνταλο, στον Βιεϊρίνια.

Ούτε στο Αγρίνιο που ήταν ξεκούραστη και πλήρης, όπως ούτε με τον Ατρόμητο, κατάφερε να… καλύψει τα ανεξήγητα προβλήματα της. Αγωνιστικά, ψυχολογικά κλπ. Δεν δείχνει αφεντικό του ματς, δεν πείθει, δεν φτιάχνει καν πολλές ευκαιρίες και πίσω… πάρτι για τον αντίπαλο αν έχει καλά άκρα. Αν κάνουμε κουβέντα αν το ρόστερ της μπορεί να κερδίσει τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟ, τότε καλύτερα μην την ξεκινήσουμε καν. Αν πρέπει να πούμε ότι πχ οι επιθετικογενείς παίκτες της Λιβάγια, Πόνσε, Μπογέ, Μάνταλος και Μπακασέτας δεν είναι ποιοτικοί τότε καλύτερα να μην ξεκινήσουμε ούτε καν τώρα την κουβέντα αυτή.

Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει βαθύτερο πρόβλημα. Μακάρι για την ΑΕΚ το πρόβλημα να ήταν ότι δεν ήρθε ένας χαφ, ή ένας εξτρέμ ή και οι δύο μαζί τον Αύγουστο. Θα το «μπάλωνε» όπως-όπως, θα είχε μια κοντινή επαφή με την κορυφή και 1η Γενάρη με δύο παίκτες θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα στα ίσια. Και ας το έχανε. Αλλά ας το διεκδικούσε. Όχι όμως.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι… έκατσε στις δάφνες του πρωταθλήματος, πολλοί εντός και εκτός αποδυτηρίων επαναπαύτηκαν, ο Ουζουνίδης δυστυχώς δεν μπορεί να τους δώσει κίνητρο και να τους εμπνεύσει και μετά από 11 αγωνιστικές η ΑΕΚ βλέπει μέχρι και την πλάτη του Παναθηναϊκού που τον βλέπεις και χαίρεσαι από κάθε άποψη.

Τι μπορεί να πήγε στραβά; Όλα. Από τη διοίκηση και τον Μελισσανίδη που φέρουν την πρώτη ευθύνη, μέχρι και τον… Γιακουμάκη. Όποιος «αφαιρεί» από την κουβέντα των ευθυνών τον Μελισσανίδη, ή τον Ουζουνίδη ή τους παίκτες προφανώς και βρίσκεται «αλλού», όχι σε αυτό το άθλημα. Κάθε λάθος που έκανε ο Μελισσανίδης με τους συνεργάτες του το καλοκαίρι, κάθε λάθος του Ουζουνίδη και του τιμ του στην προετοιμασία ή και κατά τη διάρκεια του ματς, κάθε λάθος των ποδοσφαιριστών, φέτος «πληρώνεται» ακριβά και με τον χειρότερο τρόπο. Να προσθέσουμε και αυτά των οπαδών με τον Ολυμπιακό και την σκληρή τιμωρία που ακολούθησε.

Στο Αγρίνιο έπεσε «ταφόπλακα». Ξανά απάθεια, ξανά ανικανότητα να βγάλει αντίδραση. Ακόμη και με τον Παναιτωλικό αδυνατούσε να… θυμώσει ποδοσφαιρικά. Παίκτες που συμπεριφέρονται με την νοοτροπία «ε και τι έγινε…», ποδοσφαιριστές με φιλοσοφία… δανεικών, ανικανότητα αντίδρασης, προπονητής που δεν παίρνει ευθύνες ούτε να σταθεί δίπλα στους παίκτες του στο τέλος. Δηλαδή, το εντελώς… αντίθετο με πέρυσι που προπονητής-παίκτες έπαιζαν με το «μαχαίρι στα δόντια» και δεν… μάσαγαν ούτε από ανατροπή δικαστικών αποφάσεων εις βάρος τους τα ξημερώματα. Και το σήκωσαν κόντρα σε όλους, σε ένα κλίμα που… φώναζε ΠΑΟΚ.

Τελικά ίσως να έκλεισε και ένας κύκλος, εδώ που τα λέμε. Του Ουζουνίδη; Καλώς ή κακώς δεν ξέρω πως μπορεί να συνεχίσει. Καλό να «χαϊδεύουμε» αυτιά σε διοικήσεις, προπονητές και παίκτες, αλλά η ΑΕΚ οφείλει να δει την πραγματικότητα, αν θέλει να την αλλάξει. Αν θέλει να στηρίξει τον Ουζουνίδη έμπρακτα, να βγει να το πει να τελειώσει άμεσα την κουβέντα. Όσο αφήνει και… σέρνονται διάφορα, κακό του κάνει, κακό κάνει και στο κλαμπ.

Οι ευθύνες έχουν όνομα. Όπως για την μέτρια πορεία της ΑΕΚ, όπως για την μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού, όπως για την μέτρια του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και την αγωνιστική στην Ελλάδα, όπως για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί (εξωαγωνιστικά) πια ο Παναθηναϊκός. Αν κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το «χαλάκι», κάποια στιγμή θα ξεπροβάλουν αυτά. Και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που ανέφερα βγήκαν.

Η ΑΕΚ είχε ένα πολύ καλό «χαλάκι» από τις αρχές της σεζόν. Το Champions League. Τεράστια επιτυχία για παίκτες, προπονητή και κλαμπ. Εκεί όπως άνοιξε η τρύπα και… έπεσε μέσα.

Νοέμβριος είναι και η ΑΕΚ πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Αν δεν στηρίζει τον Ουζουνίδη να τον διώξει. Αν τον στηρίζει να το κάνει έμπρακτα, να δείξει το δρόμο της επόμενης ημέρας. Ακόμη και ο στόχος της 2ης θέσης δεν είναι αμελητέος. Και εγώ θα επιμείνω ακόμη και με αυτόν τον προπονητή και αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι έγκλημα να μην πάρει το εισιτήριο για το Champions League.

ΥΓ: Η εικόνα του Λιβάγια στα… πάντα, είναι ο καθρέφτης της φετινής ΑΕΚ.

ΥΓ1: Ευτυχώς που δεν πήρε τίποτε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Διότι θα ήταν «δώρο» από την βοηθό και τα πολλά λάθη της κατά του Παναιτωλικού. Ευτυχώς.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.