Header Ads


Το πρώτο διπλό ψάχνει η Λιετκαμπέλις

Το πρώτο διπλό ψάχνει η Λιετκαμπέλις


Χωρίς εκτός έδρας νίκη έρχονται στο ΟΑΚΑ οι Λιθουανοί
Την ανερχόμενη δύναμη του Λιθουανικού μπάσκετ, Λιετκαμπέλις υποδέχεται σήμερα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Hομάδα από τον Βορρά της Λιθουανίας (έδρα της η μικρή πόλη Πανεβέζις) βρέθηκε στο BCL από το... παράθυρο παίρνοντας τη θέση της Εσκισεχίρ, η αποχώρησε από τον θεσμό αλλά και από το τούρκικο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ενώ πρόσφατα άλλαξε προπονητή αφού ο Γκιντάρας Καντζίουλις αποχώρησε και στη θέση του ήρθε ο Νέναντ Τσάνακ, που μέχρι πρότινος ήταν στην Παρτίζαν.

Η Λιετκαμπέλις έρχεται στο ΟΑΚΑ με ρεκόρ 2-3 έχοντας ηττηθεί σε όλα τα εκτός της στο θεσμό (Αντβέρπ, Χάποελ, Μπάμπεργκ) και έχοντας κερδίζει εντός της Ντιζόν και Νίμπουργκ. Στο πρωτάθλημα της Λιθουανίς είναι 4η με ρεκόρ 6-3. Το Σάββατο νίκησε εκτός έδρας την ουραγό Σιουλιάι με 88-83. Πρωταγωνιστής ο Σίμας Γιασάιτις με 24 πόντους.

Ηγέτες της ομάδας ο πάουερ φόργουορντ Σαούλιους Κλουβέιτις (φωτό) με14.2π., 4.6ρ., 3.6ασ., 1.2κλ. ενώ ξεχωρίζουν και οι Παούλιους Βαλίνσκας (11.8π., 3.2ασ.), Τζαμάρ Ουίλσον (10.8π., 3.8ρ., 4.6ασ.), αλλά και ο αρχηγός Σίμας Γιασάιτις (9.8π., 60%τρ., 3.8ρ.) που έχει εντυπωσιάσει με το «φαρμακερό» του σουτ.

Όπως όλες οι λιθουανικές ομάδες έτσι και η Λιετκαμπέλις σουτάρει αρκετά από την περιφέρεια (2η στην διοργάνωση με 41.5% στα τρίποντα), ενώ δημιουργεί και πολύ (4η με 21.8 ασίστ κατά μέσο όρο).

*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.