Header Ads


Αυτή είναι η επικίνδυνη και ακριβή Χάποελ Ιερουσαλήμ (photo)

Αυτή είναι η επικίνδυνη και ακριβή Χάποελ Ιερουσαλήμ (photo)


Το προφίλ της πρώτης αντιπάλου της ΑΕΚ στον 3ο όμιλο του Basketball Champions League.
Η Χάποελ Ιερουσαλήμ συμμετέχει για πρώτη φορά στο Basketball Champions League, αφού οι άνθρωποι της πήραν την απόφαση να «μετακομίσουν» στην διοργάνωση της FIBA φέτος, μετά τα τελευταία εννέα χρόνια που συμμετείχαν στο EuroCup.

Μπορεί να αποχώρησαν πολλοί και καλοί παίκτες από το σύνολο των Ισραηλινών με την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν (Ντάισον, Περπέρογλου, Ντέι, Ρόμπερτς, Χάουελ, Κίνσι, Όμιτς, Λούκας), αλλά το φετινό ρόστερ της παραμένει ένα από τα πιο επικίνδυνα του ομίλου της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Όντετ Κάτας είναι πλήρως ανανεωμένη και ενισχυμένη, καθώς φέτος πήρε τους Μπάτλερ, Μπλατ, Τσούμπρεβιτς, Φελντέιν, Τζόνσον, Λουάλ-Ακουί, Όουενς, Ρετζουά – με τον Ισραηλινό κόουτς να δημιουργεί ένα άκρως δυνατό σύνολο.

Παράλληλα, το ρόστερ που έχουν «χτίσει» οι Ισραηλινοί είναι και ακριβό, ενώ θα μπορούσε κάποιος να πει με σιγουριά πως πολλοί από τους παίκτες τους θα μπορούσαν να σταθούν άνετα και στο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Το ΟΑΚΑ για πολλούς από αυτούς δεν είναι μέρος άγνωστο, καθώς υπάρχουν παίκτες (ή και μέλη) στην ομάδα του Κάτας που στο παρελθόν φόρεσαν φανέλα ελληνικής ομάδας. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ισραήλ έχει και μια δόση… κιτρινόμαυρου χρώματος, αφού σε αυτή αγωνίζονται οι πρώην παίκτες της ΑΕΚ, Τζέι-Κόβαν Μπράουν και Τζός Οουενς.



Ο 26χρονος γκαρντ ήταν μέλος της ΑΕΚ το 2016 και βοήθησε την «Βασίλισσα» να κατακτήσει την 3η θέση της Basket League, ενώ ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης το καλοκαίρι του 2016 και ύστερα από μόλις μια επίσημη συμμετοχή, αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα. Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός έδωσε… σόου στο πρώτο ματς της ισραηλινής λίγκας, αφού μέτρησε 17 πόντους κόντρα στην Μπνέι Χερζλίγια.

Την Ελλάδα ξέρει πολύ καλά και ο πρώην «πράσινος», Τζέιμς Φελντέιν, που πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2016 και το double το 2017, παίρνοντας, μάλιστα, και το βραβείο του MVP στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μέλος της Χάποελ είναι και ο  Γιοτάμ Χαλπερίν. Ο 34χρονος, πρώην πια γκαρντ που πέρασε την τριετία 2008-11 στον Ολυμπιακό και κατέκτησε δύο Κύπελλα (2010, 2011), συνεχίζει στην ομάδα του Ισραήλ, αλλά από ένα διαφορετικό πόστο πια, αυτό του Αθλητικού Διευθυντή.

Το μεγαλύτερο «όνομα» της ομάδας είναι ο πρώην ΝΒΑer, Αμάρε Στούντεμαϊρ του οποίου η εμπειρία στα παρκέ του «μαγικού κόσμου» είναι πλούσια. Στο ρόστερ βρίσκονται και οι έμπειροι Ισραηλινοί παίκτες, όπως οι Γιόγκεβ Οχαγίον, ο οποίος  δεν θα ενισχύσει την ομάδα του, καθώς θα μείνει στα… πιτς για αρκετό καιρό, μετά από τραυματισμό που υπέστη στην πρεμιέρα του ισραηλινού πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο Λιόρ Ελιγιάχου που είναι από τους πιο «παλιούς» της ομάδας, ενώ μέλος τους είναι και ο γιoς του προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, δηλαδή ο Ταμίρ, που είχε εντυπωσιάσει στο Eurobasket Νέων της Κρήτης το 2017.

Όσον αφορά τον κόουτς της ομάδας, τον Όντετ Κάτας Όντετ είναι και αυτός παλιός γνώριμος στα ελληνικά παρκέ, αφού φόρεσε την πράσινη φανέλα από το 1999 μέχρι το 2001 κατακτώντας μάλιστα την Ευρωλίγκα του 2000 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η καριέρα του τελείωσε πρόωρα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, ενώ το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονητής. Μεγαλύτερη επιτυχία του φυσικά θεωρείται η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010 με τη Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ το 2010, ενώ αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στη Χάποελ Ιερουσαλήμ (2010-11 η πρώτη).

Σε… αναμονή είναι η συμμετοχή του ΤαΣόν Τόμας, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών μηνών για χρήση κάνναβης και αναμένεται να επιστρέψει στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

Το προφίλ της Χάποελ Ιερουσαλήμ

Έτος ίδρυσης: 1943.

Γήπεδο: Pais Arena Jerusalem (11.600 θέσεων).

Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα Ισραήλ (2014-15, 2016-17), 1 EuroCup (2003-04), 4 Κύπελλα Ισραήλ (1995-96, 1996-97, 2006-07, 2007-08), 4 Λιγκ Καπ Ισραήλ (2008-09, 2009-10, 2014-15, 2016-17).

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε με πολλά όνειρα και έχοντας ως στόχο την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, απέτυχε αφού αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Final Four του πρωταθλήματος Ισραήλ χάνοντας από τη Χάποελ Χολόν. Στο EuroCup τερμάτισε τελευταία στον 2ο όμιλο με ρεκόρ 2-8.

Τα φετινά παιχνίδια της: Λιγκ Καπ: Χάποελ Ιερουσαλήμ-Χάποελ Εϊλάτ 78-74 (29/9), Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μακάμπι Ρισόν 81-92 (2/10). Πρωτάθλημα: Μπνέι Χερζίγλια-Χάποελ Ιερουσαλήμ 73-83 (7/10).

enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.