Header Ads


ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Οι δύο εναλλακτικές του Ουζουνίδη για τον αντι-Μάνταλο

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Οι δύο εναλλακτικές του Ουζουνίδη για τον αντι-Μάνταλο


Η απώλεια του Μάνταλου την τελευταία στιγμή ανατρέπει το πλάνο του Ουζουνίδη για το ντέρμπι και τον υποχρεώνει να ψάξει για εναλλακτική λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή, με περιορισμένες πλέον επιλογές.
Με τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (6/10) και λόγω των απουσιών, η σύνθεση της τετράδας της επίθεσης της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φαινόταν «κλειδωμένη». Και ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε στο τραπέζι μόνο διλήμματα για το κέντρο της άμυνας.

Όμως, όταν οι ενοχλήσεις στο γόνατο δεν επέτρεψαν στον Πέτρο Μάνταλο να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς στην τελευταία προπόνηση, το πλάνο που είχε στο μυαλό του ο τεχνικός της ΑΕΚ, πήγε… περίπατο.

Προφανώς και δεν μπορεί να βρει ο Ουζουνίδης παίκτη που να μπορεί να κάνει τις δουλειές του αρχηγού μέσα στο γήπεδο. Αλλά λιγότερο από 24 ώρες πριν από την σέντρα του ντέρμπι, έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αυτό που ψάχνει, είναι να «κλείσει» το κενό που αφήνει ο Μάνταλος, στην επιθετική τετράδα. Και μάλιστα με περιορισμένες επιλογές, καθώς ούτε ο Πόνσε, ούτε ο Αλμπάνης είναι διαθέσιμοι, ενώ ο Μπογέ, με μόλις πέντε προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς μετά από δυο μήνες, δύσκολα μπορεί να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Έστω και αν ο Ουζουνίδης τον πήρε στην αποστολή.

Επομένως, οι επιλογές που φαίνεται να έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι δύο. Η πρώτη είναι να επιστρατευτεί ο Ροντρίγκο Γκάλο σε ρόλο εξτρέμ. Και να πάει ο Βραζιλιάνος στο δεξί άκρο της επίθεσης και να μετατεθεί αριστερά ο Μπακασέτας. Αυτή είναι μια επιλογή που ο Ουζουνίδης την έχει ξανακάνει. Και ο Γκάλο έχει παίξει ξανά ως δεξί εξτρέμ. Αυτή η επιλογή, φαίνεται να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Η δεύτερη εναλλακτική για τον τεχνικό της ΑΕΚ, είναι να ξεκινήσει για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα τον Γιάννη Γιαννιώτα. Είτε για το αριστερό, είτε για το δεξί άκρο της επίθεσης. Με τον Γιαννιώτα να έχει ένα επιπλέον κίνητρο, με δεδομένο πως θα παίξει αντίπαλος της πρώην ομάδας του. Όμως είναι άγνωστο αν ακόμα έχει φτάσει σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα.

Ενδεχομένως μια τρίτη εναλλακτική λύση, θα μπορούσε να ήταν μια αλλαγή σχηματισμού. Ίσως με τριάδα στην άμυνα. Όμως ο τεχνικός της ΑΕΚ μόλις χθες (5/10) έλεγε πως δεν είναι από τους προπονητές που αλλάζουν σύστημα μέσα σε μια μέρα. Επίσης δεν υπάρχουν καν οι επιλογές, προκειμένου να υποστηρίξουν μια τέτοια αλλαγή. Επομένως επί της ουσίας τέτοια ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.