Header Ads


Ματσιούλις: «Νιώθω χαρούμενος στην ΑΕΚ, δεν βλέπω ως προσωρινή την παρουσία μου εδώ»

Ματσιούλις: «Νιώθω χαρούμενος στην ΑΕΚ, δεν βλέπω ως προσωρινή την παρουσία μου εδώ»


Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για την ΑΕΚ και πόσο χαρούμενος που βρίσκεται στην Ένωση, για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2017, αλλά και για το συμβόλαιο του με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι.


Την πεποίθηση ότι είναι χαρούμενος στην ΑΕΚ εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιόνας Ματσιούλις, με τον Λιθουανό φόργουορντ να τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του το καλοκαίρι του 2017.

Επιπλέον, ο άσος της Ένωσης μίλησε για το συμβόλαιο του με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, την συνύπαρξη του με τον Ιταλό τεχνικό αλλά έκανε και ιδιαίτερη αναφορά για τον Λούκα Λεκαβίτστιους του Παναθηναϊκού.

Επίσης, μίλησε για τον ρόλο του στην ΑΕΚ, την δύσκολη περίοδο που πέρασε στην Ρεάλ Μαδρίτης, την δυνατότητα να επιστρέψει στην Ζαλγκίρις Κάουνας αλλά και για την συμμετοχή στα «παράθυρα» της FIBA.

Πιο αναλυτικά, ο 33χρονος άσος μίλησε για:

Για την δυνατότητα επιστροφής του στον Παναθηνϊκό: «Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του Γιαννακόπουλου προς εμένα ήταν πέρυσι. Αλλά ήξερε ότι είχα εγγυημένο συμβόλαιο με την Ρεάλ, έτσι δεν μπορούσα να αποδεσμευτώ από εκεί», ήταν τα λόγια του».

Για αυτά που συνέβησαν την προηγούμενη χρονιά στην Ρεάλ Μαδρίτης: «Εξετάζαμε τις ευκαιρίες μας το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η Ρεάλ εγγυήθηκε πως θα με χρειάζεται φέτος, ώστε να είμαι μέλος του ροτέισιον. Δεν ήταν έτσι, αλλά όταν εξέτασα τις επιλογές μου στα μέσα της σεζόν έμεινα ελεύθερος».

Για την μέχρι στιγμή παρουσία του στην ΑΕΚ: « «Όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το κλαμπ δουλεύει πολύ επαγγελματικά, οι μάνατζερ, οι προπονητές, οι βοηθοί, το σταφ. Δεν μας λείπει τίποτα. Επιστρέψαμε σε νικηφόρο δρόμο. Αρχίσαμε με 0-2 τη σεζόν, αλλά έχουμε πάρει κάποια συνεχόμενα παιχνίδια και νιώθουμε καλά».

Για την συνύπαρξη του με τον Λούκα Μπάνκι: «Όπως οι περισσότεροι προπονητές, έτσι και ο Μπάνκι θέλει να παίζουμε σκληρή άμυνα. Τώρα παίζω στο «4» περισσότερο, έτσι παίζω περισσότερο κοντά στο καλάθι και στις αλλαγές με τον σέντερ. Είναι πιο επιθετική η άμυνά μας πλέον. Αυτή είναι η επιθυμία που θέλουν λίγο-πολύ όλοι οι προπονητές. Και αυτό δεν αλλάζει εδώ».

Για τον ρόλο του στην ΑΕΚ: «Είναι ένα από τα στοιχεία που θέλει από εμένα ο Μπάνκι. Έχω 12 σεζόν εμπειρίας στην Euroleague και επίσης στην ομάδα ήθελαν και αυτόν τον ρόλο από εμένα. Δεν λέω πως θα διδάξω κάτι, αλλά από την εμπειρία μου μπορώ να κάνω κάποια πράγματα. Έχουμε μια νεανική ομάδα, μόνο εγώ, ο Σάκοτα και ο Ξανθόπουλος είμαστε πάνω από 30 και όλοι οι άλλοι είναι νέοι, μετά από την παρουσία τους στο NCAA και στην G-League. Έτσι, δεν είμαι δάσκαλος, άλλα λέω ότι μπορώ να δείξω πράγματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Για το συμβόλαιο του στην Ένωση:
« «Το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά δεν μένω σε αυτό. Κάποια στιγμή θα φύγω από την ομάδα. Αλλά η δουλειά μου είναι εδώ, στην ομάδα και εάν δεν την κάνω καλά, δεν θα έχω την ευκαιρία να αλλάξω κάτι. Κάνω τη δουλειά μου και παίζω μπάσκετ. Απολαμβάνω τη ζωή στην Αθήνα και αρέσει και στην οικογένειά μου εδώ. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν πολύ καλά και δεν πρόκειται να αλλάξω κάτι. Αν έρθει μια μέρα που θα υπάρξει πρόταση, τότε θα την εξετάσω.

Αλλά δεν σκέφτομαι πως πρόκειται για μια προσωρινή στάση εδώ. Είναι ένα επαγγελματικό κλαμπ που παίζει στο Champions League. Υπάρχουν καλές ομάδες εκεί και το επίπεδο είναι καλό. Αλήθεια είμαι χαρούμενος και με τον χρόνο που παίζω και με τον ρόλο που έχω στην ομάδα. Αλήθεια, δεν σκέφτομαι τρέξω κάπου, απλά για να φύγω από εδώ. Πραγματικά όχι. Η Αθήνα και η Ελλάδα είναι μέρη όπου εγώ και η οικογένειά μου πραγματικά μας αρέσει. Όλα είναι πολύ καλά εδώ».

Για τον Λούκα Λεκαβίτσιους: «Δείχνει χαρούμενος με τον εαυτό του. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος. Τον ρώτησα τι συνέβη στο Μόναχο την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι χαρούμενος με όλα εδώ και παίρνει λεπτά συμμετοχής».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ζαλγκίρις: «Πρακτικά δεν υπήρχε επιλογή. Αρχικά, δεν βιάζονταν να λύσουν το θέμα του Σάρας. Όταν ο Σάρας ανακοίνωσε πως παραμένει, αμέσως ανακοινώθηκε και η παραμονή του Ουλανόβας. Η ευκαιρία αυτή ήταν μηδενική, από τότε που ήμουν στο Κράσνονταρ. Είχα προβλέψει ότι εάν ο Ουλανόβας μείνει στην ομάδα, σίγουρα δεν θα αγωνίζομαι στην Ζαλγκίρις. Αυτό ήταν προφανές πριν όλα πάρουν τον δρόμο τους, οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Έχουν έναν παίκτη που ο Σάρας ξέρει καλύτερα».

Για την παρουσία του στα «παράθυρα» της FIBA: «Είπα στον Αντομάιτις, ότι εάν θέλει, στο επόμενο παράθυρο, εγώ υπόσχομαι να έρθω. Τον Φεβρουάριο δεν γίνεται, επειδή το Intercontinental Cup, στο οποίο μετέχει η ΑΕΚ πέφτει την ίδια εβδομάδα με τα παιχνίδια των παραθύρων, είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο αυτό δεν ισχύει, καθώς τα παιχνίδια του Διηπειρωτικού Κυπέλλου θα διεξαχθούν μία εβδομάδα πριν από τους αγώνες των εθνικών ομάδων».

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.