Header Ads


Φοιρός: «Υπέρ του Άρη η αναμέτρηση σε άδειο ΟΑΚΑ»

Φοιρός: «Υπέρ του Άρη η αναμέτρηση σε άδειο ΟΑΚΑ»


Η απουσία φιλάθλων στο κυριακάτικο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (28/10, 7.30 μ.μ.) θα ωφελήσει τους κίτρινους, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή τους.


Ο Γιώργος Φοιρός με δηλώσεις του στον Arena FM έκρινε ως θετικό στοιχείο για τον Άρη το γεγονός ότι το προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ (28/10, 7.30 μ.μ.) θα διεξαχθεί σε άδειο ΟΑΚΑ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην τεχνικός των κίτρινων τόνισε πως η εμπειρία του Πάκο Ερέρα θα τον οδηγήσει στο να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Για την απουσία του κόσμου από το ΟΑΚΑ στο προσεχές ματς: «Πιστεύω ότι θα είναι υπέρ του Άρη η αναμέτρηση σε άδειο γήπεδο. Προσπαθώ να θυμηθώ αν συμμετείχα σε τέτοιου είδους παιχνίδι. Θεωρώ ότι είναι υπέρ του Άρη, διαφορετικά είναι να παίξεις με 20-30.000 κόσμο που φωνάζει και διαφορετικά με 20-30 άτομα, των οποίων οι φωνές θα ακούγονται καθαρά. Και οι ίδιοι οι παίκτες θα αισθάνονται παράξενα, ειδικά όσοι δεν έχουν ξαναπαίξει, θα τους είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία χωρίς φιλάθλους».

Για την αίσθηση που θα έχουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο: «Θα είναι αντίθεση και για τους δικούς μας ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν στο κατάμεστο Χαριλάου, όπου κρέμονταν σαν σταφύλια οι φίλαθλοι. Από τη ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα κρύο γήπεδο. Θα είναι παράξενο, όμως, και για τους παίκτες της ΑΕΚ, μετά τον αγώνα με τη Μπάγερν».

Αν η ήττα από τον ΠΑΟΚ έχει επηρεάσει την ομάδα: «Είναι σίγουρο ότι δεν ξεχνιέται εύκολα με τον τρόπο που χάθηκε. Στο 70’ πιστεύαμε ότι το πήραμε και μετά από λίγο, έρχονται τα πάνω κάτω και το χάνεις. Αυτό σε πληγώνει. Πας τώρα πάση θυσία για ένα θετικό αποτέλεσμα, με δύσκολη έδρα και καλή ομάδα. Ο αντίπαλος είναι κουρασμένος και δεν έχει καλή ψυχολογία. Αν το χειριστεί έξυπνα ο κόουτς και οι παίκτες, μπορούμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν θα πρέπει ο Άρης να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κυριακάτικο παιχνίδι: «Είναι τεχνικά θέματα, θα τα σκεφτεί ο προπονητής. Υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτεί, να παίξει έξυπνα, να τρέξει και να διαφυλάξει δυνάμεις, τις οποίες θα απελευθερώσει στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο αντίπαλος θα κουραστεί. Να κάνει οικονομία δυνάμεων, να δώσει χώρους, να περνάει σε αντεπιθέσεις. Ο Ερέρα ξέρει τι θα κάνει, είναι έμπειρος προπονητής. Το θέμα είναι αυτό που σχεδιάζεις να σου βγει και να έχεις την τύχη με το μέρος σου».

Για τις τρεις φετινές ήττες και πως προέκυψαν: «Ήταν κακές συμπτώσεις, αν λάβουμε υπ’ όψιν το γκολ στα Γιάννενα. Πήγαινε για ισοπαλία, δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ, δεν θα δεχόμασταν. Με τον ΠΑΟΚ δεν πήγαινε για να χαθεί το παιχνίδι. Καλή σύμπτωση ήταν με τον Αστέρα, που κερδίσαμε , υπάρχουν και τα δύο. Τύχαμε σε κακές συγκυρίες, ίσως πάρουμε κάτι σαν αντιστάθμισμα αυτού που χάσαμε. Δεν γίνεται να είσαι συνέχεια τυχερός. Αυτό που γίνεται με τον ΠΑΟΚ ας πούμε δε λέει τίποτα, έρχεται σε κάποια παιχνίδια, αλλά όχι συνέχεια».

Για το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές σηκώνουν το βάρος μέσα στο γήπεδο: «Πάντα έτσι γίνεται σε μια ομάδα, υπάρχουν κάποια παιδιά, πιο μέτριοι κάποιοι πιο καλοί. Αυτή την εποχή δεν έχει διπλά, από Κυριακή σε Κυριακή δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα κούρασης. Είναι όμως και νέα παιδιά, δεν έχουν πρόβλημα. Παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος ξεκούρασης των παικτών».

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.