Header Ads


Unlabelled Το γυαλισμένο μάτι του Ουζουνίδη και τα «κρύα πιάτα» εκδίκησης από τον Ολυμπιακό

Το γυαλισμένο μάτι του Ουζουνίδη και τα «κρύα πιάτα» εκδίκησης από τον Ολυμπιακό


Κάθε ραντεβού με τον Ολυμπιακό, κουβαλά ξεχωριστό ειδικό βάρος για τον Ουζουνίδη.
Κάθε…ραντεβού με τον Ολυμπιακό, κουβαλά τα τελευταία χρόνια ξεχωριστό ειδικό βάρος για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Κι ας μην το φωνάζει κι ας μην το βγάζει (ποτέ) προς τα έξω. Το SDNA έχει τους λόγους και τους γράφει…

Να συμφωνήσουμε πως τα ντέρμπι αποτελούν ευλογία και κατάρα για τους προπονητές και ιδιαίτερα των «μεγάλων» ομάδων. Τι σημαίνει αυτό;

Απλούστατα, πως οι αγώνες που «καίνε» και βρίσκονται σημειωμένοι με κεφαλαία γράμματα στο αγωνιστικό καλεντάρι της σεζόν, διαθέτουν...εκ φύσεως τη δύναμη είτε να «φτιάξουν» έναν κόουτς και να απογειώσουν την μετοχή του στο προπονητικό χρηματιστήριο, είτε να τον «τσαλακώσουν» και ακόμα, ακόμα να τον στείλουν στο σπίτι του.

Συνεπώς, κάθε τεχνικός έχει (και) προσωπικό κίνητρο να θέλει να βγαίνει νικητής από κάτι τέτοια ματς, πέρα από το γόητρο και τους (εκάστοτε) βαθμολογικούς λόγους.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο και σε ό,τι αφορά τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχουν αποκτήσει ένα ξεχωριστό ειδικό βάρος για τον Εβρίτη τεχνικό μετά το καλοκαίρι του ΄16. 

Και αυτά ακριβώς τα…ραντεβού με την πειραϊκή ομάδα, είναι που κάνουν τον 49χρονο προπονητή να παίρνει θέση στον πάγκο με μια…γυαλάδα παραπάνω στα μάτια του.

Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα μικρό rewind στο χρόνο και να θυμηθούμε κάποια γεγονότα που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του κόουτς Ουζουνίδη. Φύγαμε...

Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό

Τον Αύγουστο του 2016 ο Μαρίνος βρέθηκε όχι απλά να συζητάει με τον Ολυμπιακό για την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας, αλλά να κάνει πρόβες με το κοστούμι της πειραϊκής ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταλήξει στο πρόσωπο του Έλληνα κόουτς για την μετά – Βίκτορ Σάντσεθ εποχή στον πάγκο τους.

Ωστόσο, συν τω χρόνω αποδείχτηκε πως λογάριαζαν χωρίς τους οργανωμένους οπαδούς και αναγκάστηκαν να πατήσουν απότομα φρένο, τινάζοντας στον αέρα την κατ΄αρχήν συμφωνία με τον Ουζουνίδη.

Το «στοπ» των οργανωμένων και η διπλή ζημιά

Οι σοβαρές αντιδράσεις των οργανωμένων του Ολυμπιακού εξαιτίας του «πράσινου» παρελθόντος και της προϋπηρεσίας του Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, τα χρόνια που κυκλοφορούσε με το σορτσάκι και τις τάπες στα γήπεδα, έφταναν και περίσσευαν για να υψώσουν απαγορευτικό για την άγκυρα του Μαρίνου στο λιμάνι.

Ο Μαρινάκης λαμβάνοντας πάντα και παραδοσιακά σοβαρά υπόψιν το…feeling και τον «σφυγμό» του κόσμου, αποφάσισε να ρίξει άκυρο στον Ουζουνίδη που βγήκε διπλά χαμένος, αφού και στον Ολυμπιακό δεν υπέγραψε και διέλυσε νωρίτερα τον «γάμο» του με τον Πανιώνιο.

Από την στιγμή που στη Νέα Σμύρνη έμαθαν πως είχε κουβέντες με τα παιδιά του Πειραιά, αυτομάτως έγιναν μπαρούτι κι έκαναν…delete στο όνομα του χωρίς να του ανοίξουν την αγκαλιά τους, ούτε όταν πλέον το «πάντρεμα» με τον Ολυμπιακό είχε χαλάσει στα σκαλιά της εκκλησίας.

Όλα αυτά τα γεγονότα και πάνω απ΄όλα το άκυρο που…έφαγε από τους παροικούντες την Πλατεία Αλεξάνδρας, την ώρα που ήταν όλα έτοιμα για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, έχουν παραμείνει αποθηκευμένα στο μυαλό του Μαρίνου.

Κι είναι αυτά που δημιουργούν μια ξεχωριστή «γυαλάδα» στα μάτια του, κάθε φορά που οι δρόμοι του διασταυρώνονται με την ομάδα του Πειραιά. 

Αήττητος σε τρία παιχνίδια

Η ριμάδα η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο. Σωστά; Σωστά.

Κι αυτό το πιάτο, ο Ουζουνίδης το γεύτηκε δύο φορές έχοντας απέναντι του τους Πειραιώτες από τον Αύγουστου του ΄16 κι έπειτα, μετρώντας δύο νίκες ως κόουτς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό (τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2017 στη Λεωφόρο) και παραμένοντας αήττητος στα μεταξύ τους παιχνίδια, αν θυμηθούμε και την ισοπαλία (1-1) στο Φάληρο τον Μάρτιο του ΄18.

Κι ένα ακόμα «κρύο πιάτο» εκδίκησης φιλοδοξεί να γευτεί ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (7/10) στο ΟΑΚΑ, στο τέταρτο…αντάμωμα με τον Ολυμπιακό μετά τον αξέχαστο Αύγουστο του΄16.

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.