Header Ads


Kατσουράνης: «Ευκαιρία για την ΑΕΚ το ματς με την Μπενφίκα»

Kατσουράνης: «Ευκαιρία για την ΑΕΚ το ματς με την Μπενφίκα»


Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης, που έχει φορέσει και τη φανέλα των «Αετών» αναλύει τα δεδομένα της αναμέτρησης της Τρίτης.
Ο Κώστας Κατσουράνης είναι πιθανότατα ο… πλέον ειδικός, για να αναλύσει το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπενφίκα. Ο πρώην αρχηγός της Ένωσης φόρεσε τη φανέλα και του πορτογαλικού συλλόγου και γνωρίζει όσο λίγοι τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης που έρχεται.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής μίλησε στα «ΝΕΑ» για τα στοιχεία που θα κρίνουν το μεγάλο παιχνίδι, σημειώνοντας πως η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία. Μιας και αν πάρει τη νίκη απέναντι στη Μπενφίκα, μπορεί να μπει και πάλι δυνατά στη μάχη για την διεκδίκηση της συνέχειας του ευρωπαϊκού της ονείρου. Παράλληλα, στάθηκε στην παρουσία του Μάνταλου, ενώ σχολίασε και τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να προσέξουν οι Κιτρινόμαυροι, για να μην την… πατήσουν όπως ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κατσουράνης:

Ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση από το… ζητούμενο. Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην Μπενφίκα;

«Νομίζω πως αυτό το ματς, είναι μια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Γιατί το λέω αυτό. Η Μπενφίκα, παρά τη νίκη της στην Τούμπα, είναι μια ομάδα… έδρας. Ένα σύνολο που μακριά από το γήπεδό του, δυσκολεύεται. Αυτό είναι κάτι που η ΑΕΚ πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευτεί. Ναι μπορεί και να κερδίσει την Μπενφίκα. Η ΑΕΚ έχει δείξει πως όχι μόνο έχει ποιότητα, αλλά διαθέτει και την ικανότητα να καταβάλει έναν αντίπαλο τέτοιου επιπέδου. Ξαναλέω πως είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ το παιχνίδι με την Μπενφίκα και εύχομαι να την εκμεταλλευτεί».

Έχεις φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, οπότε γνωρίζεις καλά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ιδιοσυγκρασία και το παιχνίδι τους. Τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο η ΑΕΚ για να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην Μπενφίκα;

«Είναι μια ομάδα με ταχύτητα και ποιότητα. Αν της δώσεις ανοικτό γήπεδο, είναι ικανή να σου κάνει τη ζημιά. Το είδαμε απέναντι με τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Για μένα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ματς συντηρητικά. Να κρατήσει τις γραμμές της κοντά και να μην δώσει χώρους. Η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που παίζει πολύ από τα άκρα.

Εφαρμόζει… ευλαβικά το 4-3-3 και οι παίκτες της γνωρίζουν καλά πώς να ανταποκριθούν σε αυτό το σχήμα. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».

Αν η ΑΕΚ πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην Μπενφίκα, μπορεί να κοιτάξει και λίγο πιο μακριά όσον αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Δεν είμαι σίγουρος. Για να πω την αλήθεια μου, εμένα η ΑΕΚ δεν μου άρεσε κόντρα στον Άγιαξ. Έδειξε φοβισμένη. Ίσως και σαν να είναι ένα κλικ πιο κάτω για τη διοργάνωση. Αυτό νομίζω έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογία. Είναι δύσκολο να παλέψει με τον Άγιαξ και την Μπενφίκα για την 3η θέση. Είναι ομάδες έμπειρες και πολύ ποιοτικές. Όμως αν κερδίσει στο ματς που έχει μπροστά της, αυτόματα θα βρεθεί εκεί. Οπότε μετά, όλα μπορούν να εξελιχθούν διαφορετικά».

Ποια είναι η γενικότερη εικόνα που έχεις από την ΑΕΚ μέχρι στιγμής. Άλλαξε προπονητή, νέα πρόσωπα στο ρόστερ, γενικώς έδειξε να προχωρά σε μια διαφορετική κατάσταση…

«Εμένα η ΑΕΚ μου αρέσει γενικά. Πιστεύω πως είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι και δουλεύει σε μια άλλη φιλοσοφία. Ο νέος προπονητής έχει περάσει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα και αυτά βγαίνουν. Εμένα μου άρεσε πολύ η ΑΕΚ στην Τούμπα για παράδειγμα. Έπαιξε επιθετικά, είχε πλάνο, έβγαλε φάσεις. Άτυχη ήταν. Το παιχνίδι το προσέγγισε εξαιρετικά και το έφερε στα μέτρα της. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Δείχνει να προχωρά στο σωστό δρόμο και σίγουρα θα παλέψει μέχρι τέλους για να κρατήσει στα χέρια της το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο να της το πάρουν ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα; Κάποιος που εκτιμάς πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι με την Μπενφίκα;

«Η ΑΕΚ έχει την ατυχία να στερείται βασικών παικτών της, λόγω τιμωριών. Ποδοσφαιριστές όπως ο Λιβάγια για παράδειγμα, δεν μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις. Αυτό, δημιουργεί συνθήκες για να βγουν στην επιφάνεια άλλοι. Όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος. Ο Πέτρος είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που όταν βρεθεί στη μέρα του, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Απέναντι στην Μπενφίκα η ΑΕΚ δεδομένα θα τον χρειαστεί».

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.