Header Ads


Η ερώτηση δεν είναι αν θα φύγει αλλά απλά το πότε ο Μουρίνιο!

Η ερώτηση δεν είναι αν θα φύγει αλλά απλά το πότε ο Μουρίνιο!


Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της από το φθινόπωρο του 1989 στο αγγλικό πρωτάθλημα, η συζήτηση σχετικά με τον Ζοσέ Μουρίνιο και το πόσο ακόμα θα είναι στον πάγκο της ομάδας έχει ξεκινήσει. 
Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος. 

Το ποσοστό κληρονομικότητας της τριχόπτωσης ανδρών είναι 81%. Κράτησε τα μαλλιά σου με τη βοήθεια των ειδικών.

Η τελευταία φορά που μετά από εφτά παιχνίδια στη Γιουνάιτεντ κοιτούσαν τη βαθμολογία και είχαν λιγότερους από 10 βαθμούς ήταν το  1989. Ακόμα και την τραυματική σεζόν με τον Μόιες στον πάγκο, μόλις ο Σερ Αλεξ είχε αποχωρήσει, η Γιουνάιτεντ δεν είχε τόσες ήττες αν και οι βαθμοί ήταν πάλι 10, ωστόσο  οχι τόσο τραγική εικόνα και αυτό από μόνο του υπογραμμίζει τη δυσχερή θέση στην οποία έχει βρεθεί ο Μουρίνιο.

Μπιλ Σάνκλι: He made people happy...

Επίσης πέρσι σε επτά ματς είχε κρατήσει το μηδέν έξι φορές ενώ φέτος μόνο μια κάτι που δείχνει πόσο πολύ χαλάρωσε όλο το σύστημα.

Για να είναι η χειρότερη εικόνα της Γιουνάιτεντ, κάποιος πρέπει να γυρίσει πίσω στην εποχή που κινδύνευε να απολυθεί ο Φέργκι το 1989-90. Σεζόν στην οποία μέχρι σχεδόν τα Χριστούγεννα, βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη, και έδωσε μάχη εβδομάδα με εβδομάδα να κρατήσει την θέση του κατακτώντας τελικά το κύπελλο Αγγλίας, κάτι που τον έσωσε και άλλαξε ταυτόχρονα τη σύγχρονη Ιστορία όχι μόνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ολόκληρου του αγγλικού  ποδοσφαίρου.

Το πιο ανησυχητικό στην συνολική εικόνα της τωρινής ομάδας, δεν είναι το ότι χάνει παιχνίδια ή δεν κερδίζει, αλλά πως  δεν έχει κανένα αγωνιστικό πλάνο! Όπως έγινε και το φθινόπωρο του 2015, τότε που η πρωταθλήτρια Τσέλσι  άρχισε να χάνει παιχνίδια και ο Μουρίνιο δεν μπορούσε να σταματήσει την πτώση, αυτό ανησυχεί και στην παρούσα περίπτωση περισσότερο. Δεν δείχνει ο Πορτογάλος να ελέγχει την κατάσταση και η εικόνα του είναι ενός ανήμπορου να αντιδράσει ανθρώπου.

Η συνολική παθητική εικόνα με την οποία οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισαν το ματς στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, κόντρα στην Γουέστ Χαμ, επιβεβαιώνει το πως ουσιαστικά έχει τελειώσει η εποχή Μουρίνιο στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ.

Ξεκάθαρα πλέον, το ερώτημα δεν είναι αν θα φύγει Μουρίνιο αλλά μόνο το πότε αυτό θα συμβεί, με τον Ζιντάν να είναι έτοιμος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Γαλλία να αποδεχτεί την πρόκληση που απλώνεται μπροστά του έπειτα από την Ρεάλ. Το Be Insports που μετέδωσε την είδηση ανήκει στην κυβέρνηση του Κατάρ  και έχει πάντα εξαιρετική πληροφόρηση. Επίσης την είδηση πως παίκτες ζήτησαν από την διοίκηση να απομακρύνει τον Πορτογάλο την μετέφερε το ESPN της Βορείου Αμερικής που είχε αναφέρει να θυμίσω πρώτο την απόλυση και του Λουις Φαν Χάαλ το 2016.

Η ουσία είναι πως με την παρούσα κατάσταση η Γιουνάιτεντ είναι ένα τοξικό περιβάλλον που δεν διορθώνεται όχι με τον Ζιντάν αλλά με τον Ιησού Χριστό ως προπονητή γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο ο Μουρίνιο αλλά όλη η λανθασμένη λογική και τακτική του συλλόγου από την επόμενη μέρα της παραίτησης του Σερ Αλεξ. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει σχεδιάσει η διοίκηση ως πλάνο ανασυγκρότησης ακόμα και μετά την απομάκρυνση του Μουρίνιο που θα κοστίσει ουκ ολίγα εκατομμύρια ευρώ.

Η αίσθηση πως η Γιουνάιτεντ καίει τους προπονητές και πως η σκιά του  Σερ Αλεξ πέφτει βαριά δεν αφήνει περιθώρια να γίνει βιαστική επιλογή στην επιλογή αλλά με τον Ζιντάν να είναι διαθέσιμος η διοίκηση έχει μια τελευταία πιθανώς ευκαιρία να φέρει το καράβι σε ευθεία πορεία.

Όλοι οι παίκτες φυσικά δεν είναι εναντίον του  Μουρίνιο αλλά οι σημαντικότεροι έχουν αποξενωθεί από εκείνον με αποτέλεσμα να μην έχει δυνατούς συμμάχους. Αυτός που θα έρθει δεν θα έχει εύκολο ρόλο αφού κακά τα ψέματα δεν είναι μόνο προβληματική η Γιουνάιτεντ αλλά πολύ καλοί και οι άμεσοι αντίπαλοι. Η Σίτι είναι πανίσχυρη, η Τσέλσι με τον Σάρι  βελτιώνεται διαρκώς, η Λίβερπουλ με τον Κλοπ είναι πια πολύ διαφορετική από εκείνη του 2015 όταν ήρθε ο Γερμανός τεχνικός. Η Τότεναμ παραμένει παρά τα προβλήματα της σε μία σταθερή ανοδική τροχιά και η Άρσεναλ επέλεξε σωστά διάδοχο του Βενγκέρ στο πρόσωπο του Εμερι. Το πως θα εξελιχτεί για την ομάδα που καθόρισε το αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1992 έως το 2013,το μέλλον θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα πάρει την απόφαση να απομακρύνει ο Γούντγουορντ τον Μουρίνιο πόσο γρήγορα θα έρθει ο Ζιντάν και πόσο θα προσαρμόσει ο Γάλλος τις λογικές του σε μια χώρα που όλα γίνονται ακόμα και τώρα διαφορετικά!

Όσο για τον Μουρίνιο, αυτή η κολλητή δεύτερη αποτυχία θα σημαδέψει οριστικά  και αμετάκλητα την καριέρα του. Η επόμενη επιλογή του πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική  γιατί δεν έχει πλέον περιθώρια αποτυχίας.

england365.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.