Header Ads


Αδιανόητο: Αυτοί οι Έλληνες άσοι ξέμειναν χωρίς ομάδα - Όλοι ελεύθεροι, δεν τους ήθελε κανείς

Αδιανόητο: Αυτοί οι Έλληνες άσοι ξέμειναν χωρίς ομάδα - Όλοι ελεύθεροι, δεν τους ήθελε κανείς


Κάποιοι θεωρούνται ακόμα top ονόματα.
Το μεταγραφικό παράθυρο για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής και 8 πρώην και νυν διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να βρουν σύλλογο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Είναι ένας εφιάλτης. Αυτό και ένας σοβαρός τραυματισμός είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή. Αυτό που φοβούνται όλοι. Αυτό που τρέμουν όλοι. Το παράθυρο για τους ελεύθερους Έλληνες ποδοσφαιριστές έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής και πλέον όσοι δεν θέλουν παίκτες δεν βρήκαν ομάδα και δεν θέλουν να μείνουν ανενεργοί έχουν ελάχιστες λύσεις.

Είτε την αγορά του Ισραήλ (την μοναδική από τα «ευρωπαϊκά» πρωταθλήματα που μένει ανοιχτή), είτε αυτήν της Αυστραλίας ή κάποιου άλλου εξωτικού προορισμού.

Το πιο... βαρύ όνομα  από αυτά που έμειναν χωρίς ομάδα είναι χωρίς αμφιβολία ο Παναγιώτης Κονέ.

Σημαντικό γρανάζι στην περσινή πορεία τίτλου της ΑΕΚ (20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), όπου πήγε ως δανεικός από την Ουντινέζε, θα έπρεπε λογικά να βρει εύκολα ομάδα με βάση την κλάση του.

Παρότι όμως πήρε το χαρτί της ελευθερίας του από την ομάδα του Ούντινε, ο 31χρονος διεθνής (28 συμμετοχές) μέσος δεν κατάφερε να βρει ομάδα της αρεσκείας του, ενώ δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να προπονείται με τον Παναθηναϊκό για να διατηρήσει το σώμα του σε καλή κατάσταση.

Ένας άλλος παίκτης με θητεία στην ΑΕΚ (αλλά και στον Παναθηναϊκό) δεν κατάφερε να βρει στην ελεύθερη αγορά αυτό που έψαχνε. Ο Γιώργος Κουτρουμπής στην πρώτη του απόπειρα στο εξωτερικό, δεν κόλλησε στην Σταντάρ Λιέγης (αν και αγωνίστηκε στον νικηφόρο τελικό κυπέλλου) και πήρε το χαρτί της ελευθερίας του. Παρότι ήρθε σε επαφή με πολλές ομάδες κυρίως του εξωτερικού, ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός (κλήθηκε στην Εθνική, αλλά δεν έκανε ντεμπούτο) δεν βρήκε αυτό που ήθελε και θα περιμένει ως τον Ιανουάριο.

Σχέση με την ΑΕΚ έχει και το τρίτο πιο βαρύ όνομα που δεν κατάφερε να βρει νέο σύλλογο. Από εκεί που πέρσι το φθινόπωρο ο Γιάννης Ανέστης ήταν ο ήρωας του «Σαν Σίρο», τώρα θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι να βρει νέα ομάδα. Το συμβόλαιο του με την Χάποελ Μπερ-Σέβα λύθηκε κοινή συναινέσει μετά από μία άσχημη εμφάνιση του Έλληνα τερματοφύλακα στο 5-0 από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League. Παρότι στα αυτιά του Ανέστη ήρθαν διάφορες κρούσεις από (τουλάχιστον δύο) ομάδες της Super League, εκείνος προτίμησε να μην αγωνιστεί στην Ελλάδα, αφού έχει στραμμένο το βλέμμα του στο εξωτερικό.

Την ίδια τύχη έχει και ένα πρώην wonderkid των ελληνικών γηπέδων. Ο Χάρης Μαυρίας θεωρήθηκε παιδί-θαύμα στον Παναθηναϊκό, έκανε γρήγορα την μεγάλη μεταγραφή στον λαμπερό κόσμο της Premier League, αλλά η Σάντερλαντ τον πήγε πίσω. Ο 24χρονος εξτρέμ δεν κατάφερε να πάρει τα πάνω στους δανεισμούς σε Παναθηναϊκό και Φορτούνα Ντίσελντορφ, δεν έπιασε σε Καρλσρούη, Ριέκα και παρότι προτάθηκε στην μισή Super League, αλλά και την Κύπρο δεν κατάφερε να συμφωνήσει με κάποια ομάδα.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με ένα άλλο πρώην πράσινο wonderkid. Ο Σωτήρης Νίνης από τις εκπληκτικές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και την πανάκριβη μεταγραφή στην Πάρμα, έφτασε πέρσι στο Ισραήλ, όπου αγωνίστηκε λίγο με την Χάποελ Πετάχ-Τίκβα. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε κοντά σε μία άλλη ομάδα της χώρας (Χάποελ Χαντέρα), όμως το θέμα κόλλησε και πλέον ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι πια εξαιρετικά πιθανό να περιμένει ως τον Γενάρη για νέα ομάδα.

Στην λίστα των πρώην ή νυν διεθνών με την Εθνική Ελλάδας είναι ο Παντελής Καπετάνος (αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010), ο Γρηγόρης Μάκος (με συμμετοχή στο Euro 2012), αλλά και ο Κώστας Γιαννούλης, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την κυπριακή Πάφο.

Ωατόσο, αυτοί οι 8 παίκτες δεν είναι τα μόνα γνωστά ονόματα που έμειναν χωρίς σύλλογο. Στην λίστα αυτή είναι ο έμπειρος μέσος Σωτήρης Μπαλάφας με την πολυετή θητεία στον ΠΑΟΚ (πολύ πιθανό να συνεχίσει στην ερασιτεχνική πια Βέροια), ο μπαρουτοκαπνισμένος σέντερ-φορ Αντώνης Πετρόπουλος, ο δυναμικός στόπερ Γιώργος Σαρρής που μετά την ΑΕΚ, δοκίμασε την τύχη του και στην Σκωτία, ο Τάσος Λαγός που μετά τον Παναθηναϊκό και την Λάρισα δεν βρήκε ομάδα, ο πολύ αξιόλογος χαφ Κυριάκος Σαββίδης με θητεία σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, αλλά και ο πολύ ποδοσφαιρικός χαφ Σταύρος Τσουκαλάς με πολυετή θητεία σε ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης.

Κι αυτοί είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Τα πιο γνωστά ονόματα. Η ανεργία δεν κάνει εξαιρέσεις. Πλήττει ακόμα και ποδοσφαιριστές υπεράνω πάσης υποψίας…

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.