Header Ads


Σάκοτα: «Είμαι Σέρβος, αλλά στην Ελλάδα οφείλω την καριέρα μου»

Σάκοτα: «Είμαι Σέρβος, αλλά στην Ελλάδα οφείλω την καριέρα μου»


Μπορεί να είναι γεννημένος στο Βελιγράδι, αλλά νιώθει… υποχρεωμένος στην Ελλάδα για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του ο Ντούσαν Σάκοτα, σε δηλώσεις που έκανε στον Τύπο της Σερβίας. 
Για τη μεγάλη αγάπη που έχει για την Ελλάδα και παράλληλα την υποχρέωση που έχει στη χώρα μας, για τα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην μπασκετική του καριέρα, μίλησε στον Τύπο της Σερβίας ο Ντούσαν Σάκοτα.

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ τόνισε πως είναι γεννημένος στο Βελιγράδι, αλλά στο αγωνιστικό σκέλος είναι «στρατιώτης» της ελληνικής Εθνικής ομάδας.

«Θέλουμε πολύ τη νίκη κόντρα στη Σερβία! Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι για τη Σερβία, καθώς η Ελλάδα θα έχει φουλ ρόστερ. Η ελληνική ομάδα έχει κάνει το 6-0 και θέλει τη νίκη για να προχωρήσει. Κάθε ματς είναι σημαντικό για τη Σερβία και έτσι έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Ντούσαν Σάκοτα στην ιστοσελίδα «zurnal.rs» και πρόσθεσε:

«Πάντα θα το λέω. Είμαι από τη Σερβία, είμαι Σέρβος, αλλά ό,τι έχει πετύχει στην μπασκετική μου καριέρα, το οφείλω στην Ελλάδα. Όταν με κάλεσαν στην Εθνική στα πρώτα δύο “παράθυρα”, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για την πρόκριση στο παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο έδωσα πίσω κάποια πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το παιχνίδι στο Ηράκλειο: «Είναι ένα γήπεδο που χωρά 7.000 κόσμο, είναι μεγάλο. Δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα και σίγουρα θα είναι γεμάτο. Οι Έλληνες αγαπούν τον Μπογκντάνοβιτς και σίγουρα θα πάνε να τον παρακολουθήσουν και φυσικά όλους τους σταρ της ελληνικής ομάδας. Από αυτούς, μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λείπει. Εάν ερχόταν και εκείνος, τότε θα γινόταν χαμός. Αλλά, όπως και να έχει, θα πάει αρκετός κόσμος».

Για το αν θα έπαιζε κόντρα στη Σερβία στο Βελιγράδι: «Ειλικρινά, δεν θέλω να παίξω σε αυτό το ματς. Δεν θα μπορούσα να παίξω εναντίον της Σερβίας, στο Βελιγράδι. Αλλά, είμαστε επαγγελματίες. Όπως είπα, είμαι μπασκετμπολίστας που ξεκίνησα στην Ελλάδα και η καριέρα μου έχει χτιστεί εκεί».

Για την κόντρα Ευρωλίγκας-FIBA: «Είναι πάντα όμορφο να βλέπεις τους καλύτερους παίκτες στις ομάδες Θα πρέπει αυτοί οι δύο να βρουν μία λύση το συντομότερο. Αυτή η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά».

Για το ποια ομάδα θα προκριθεί: «Λογικά η Ελλάδα θα προκριθεί, καθώς θα πάρει τις νίκες που θέλει. Νομίζω ότι όταν παίξουμε με τη Γεωργία θα έχει προβλήματα, είτε με τον Σενγκέλια, είτε με τους άλλους που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα είναι αποδυναμωμένη. Αυτή, θα είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα να σφραγίσει την πρόκριση. Θα ήθελα να περάσουν και η Ελλάδα και η Σερβία».

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.