Header Ads


Έτσι «χτίζει» ο Μπάνκι την ΑΕΚ της νέας σεζόν

Έτσι «χτίζει» ο Μπάνκι την ΑΕΚ της νέας σεζόν


Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το βασικό στάδιο προετοιμασίας!
Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ μπήκε σε διαδικασία προπονήσεων ο Λούκα Μπάνκι όχι απλώς έκανε αισθητή την παρουσία του στα ενδότερα της ομάδας, αλλά έχει καταφέρει να περάσει και τα πρώτα πράγματα που θέλει, ώστε να γίνει η δουλειά με τον δικό του τρόπο. Ο Ιταλός κόουτς από το Γκροσέτο, άλλωστε, επέλεξε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα κομμάτια του φετινού παζλ, ώστε η Ένωση της σεζόν 2018-19 να ανταποκρίνεται στα δικά του αγωνιστικά «θέλω».

Από την περασμένη Πέμπτη (23/08), εξάλλου, όταν και έμπαιναν σταδιακά σε αγωνιστικό ρυθμό και οι ξένοι της Ένωσης (Γκρίφιν, Ρόμπερσον, Ρατάν Μέις, Σαντ Ρος, Ματσιούλις και Χάντερ) τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα, όσον αφορά το τι θέλει να δείξει στο παρκέ ο Ιταλός κόουτς.

Πλέον, η Ένωση ετοιμάζεται για να μεταβεί στο Ζλάτιμπορ της Σερβίας. Εκεί όπου μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου οι Κυπελλούχοι Ελλάδος και κάτοχοι του Champions League θα προπονηθούν σε εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό να φέρει ο Ιταλός κόουτς την ομάδα στα δικά του μέτρα. Παράλληλα, στα δύο φιλικά με Μέγκα Μπέμαξ (07/09) και Ερυθρό Αστέρα (08/09) θα υπάρξουν και τα πρώτα συμπεράσματα για τον αγωνιστικό ρυθμό που βρίσκεται η ομάδα.

Ο Ιταλός κόουτς έκανε, λοιπόν, αισθητή την παρουσία του από τις πρώτες μέρες του στο ΟΑΚΑ και κατάφερε να περάσει ήδη τα πρώτα πράγματα τις φιλοσοφίας του...

Ομάδα που δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς

Αυτό που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση είναι πως ο Λούκα Μπάνκι είναι ένας προπονητής με φρέσκες ιδέες που θέλει οι ομάδες του να ανταποκρίνονται στα... σημερινά δεδομένα. Θέλει, εν ολίγοις, να παίζει μοντέρνο και γρήγορο μπάσκετ και ως προς αυτή την κατεύθυνση θέλει να παίζει και η φετινή ΑΕΚ.

Έτσι, από τις πρώτες προπονήσεις αυτό που επιθυμεί ο Ιταλός κόουτς είναι να υπάρχει ταχύτητα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Να προσπαθεί η Ένωση, δηλαδή, να αγωνίζεται σε υψηλό τέμπο και να προσφέρει θέαμα, έχοντας παράλληλα ουσία στο παιχνίδι της. Για τον λόγο αυτό αποκτήθηκαν οι Γκρίφιν και Ρατάν Μέις, στους οποίους δίνει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού της ομάδας και ως προς αυτή την κατεύθυνση θέλει να φτιάξει την ΑΕΚ της νέας σεζόν.

Βάζοντας στο κλίμα τους... rookies

Στις πρώτες μέρες προετοιμασίας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, δύο παίκτες χρειάστηκαν τον χρόνο τους ώστε να μπουν στα ευρωπαϊκά... πρότυπα προπονήσεων. Ο λόγος, φυσικά, για τους Εξέβιερ Ρατάν Μέις και Τάιλερ Ρόμπερσον. Γι’ αυτό, όμως, υπάρχει εξήγηση, καθώς αμφότεροι έκαναν για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι, ώστε να ενισχύσουν την ΑΕΚ.

Σταδιακά, όμως, έμπαιναν όλο και περισσότερο στο κλίμα, κάτι το οποίο έφερε ικανοποίηση στο προπονητικό τιμ. Και είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως στο Ζλάτιμπορ αναμένεται να δουλέψουν ακόμα περισσότερο, ώστε να κατανοήσουν πλήρως τα δεδομένα του ευρωπαϊκού τρόπου παιχνιδιού.

Συν τοις άλλοις, τα φιλικά του Σεπτέμβρη αναμένεται να τους βοηθήσουν, ώστε να κατανοήσουν πλήρως το τι ζητάει ο προπονητής από αυτούς, με σκοπό να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Έχει από... κοντά τους «μικρούς»
Από το πρωί της Δευτέρας (27/08) το SDNA είχε σημειώσει το πόσο υπολογίζει ο Λούκα Μπάνκι στους νεαρούς παίκτες του συνόλου ενόψει της νέας σεζόν. Εξάλλου, σε μια σεζόν με διαδοχικές υποχρεώσεις –τουλάχιστον ως τον Φεβρουάριο- κάθε παίκτης του συνόλου αναμένεται να πάρει την ευκαιρία του, με σκοπό ο Μπάνκι να φρεσκάρει την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στο πρώτο κομμάτι προπονήσεων, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Ιταλός προσπάθησε να βάλει όσο περισσότερο μπορούσε τους νεαρούς στο κλίμα και να τους δείξει τι είναι αυτό που θέλει να δει από εκείνους στο παρκέ.

Ρογκαβόπουλος, Αγραβάνης, Μωραϊτης και Τσαλμπούρης δούλεψαν πολύ στις πρώτες προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και άφησαν θετικές εντυπώσεις. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως στην Σερβία τα μάτια του Ιταλού θα είναι πολλές φορές στραμμένα πάνω τους.

Ποντάρει στην εμπειρία του γκρουπ

Το ρόστερ της νέας σεζόν συνδυάζει δύο πράγματα: Εμπειρία και νιάτα! Κι αν για την δεύτερη κατηγορία αναλύσαμε τα δεδομένα λίγο πιο πάνω, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι παίκτες από τους οποίους ο Μπάνκι θέλει το κάτι παραπάνω εντός παρκέ. Θέλει από εκείνους να αποτελέσουν τους ηγέτες που θα δώσουν λύσεις στα κρίσιμα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Ντούσαν Σάκοτα, Γιόνας Ματσιούλις και Χάουαρντ Σαντ Ρος, ενώ η εμπειρία των Βασίλη Ξανθόπουλου και Χάρη Γιαννόπουλου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο σε παιχνίδια που η ΑΕΚ αναζητά το απρόβλεπτο. Άλλωστε, στο ρόστερ υπάρχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που αναμένεται να είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες της νέας ΑΕΚ, όμως οι υποχρεώσεις του με την Εθνική δεν του επιτρέπουν να βρεθεί στο Ζλάτιμπορ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το πρώτο κομμάτι προετοιμασίας, εμ τον Λούκα Μπάνκι να βάζει τις πρώτες... πινελιές και στην Σερβία ετοιμάζεται να πάρει –σε μεγάλο βαθμό- το σχήμα που θέλει από εκείνη ο Ιταλός κόουτς...

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.