Header Ads


Unlabelled Μπάρκας: «Να είμαστε πάλι πρώτοι, να ασχολούνται μαζί μας» (vid)

Μπάρκας: «Να είμαστε πάλι πρώτοι, να ασχολούνται μαζί μας» (vid)


Ο Βασίλης Μπάρκας μίλησε για τα σχόλια που άκουσε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, για το ματς στην Τούμπα, για την ανανέωση του συμβολαίου του και για το όνειρο να παίξει στην «Αγιά Σοφιά».
Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τερματοφύλακας στην συνέντευξη που έδωσε στους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στο Κίελτσε:

-Φέτος μπαίνεις σε μια σεζόν όπου είσαι μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ ολοκλήρωσες τη περασμένη βασικός στην ΑΕΚ. Νιώθεις πιο έτοιμος από ποτέ; Νιώθεις να πατάς πιο γερά στα πόδια σου από τη πρώτη στιγμή που ήρθες στην ΑΕΚ;

«Νομίζω πως ναι, φέτος νιώθω πιο έτοιμος από τις περασμένες χρονιές. Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ ο σκοπός μου ήταν να είμαι βασικός. Σίγουρα δεν ξεκίνησαν και οι δύο χρονιές έτσι όπως τις περίμενα, η μία με τραυματισμό, η άλλη με τον συναγωνισμό ήταν κάπως περίεργα. Φέτος όμως να είμαι υγιείς, να δουλεύουμε καλά και ελπίζω να είναι η χρονιά μου».

-Είσαι από αυτούς που έχουν κάνει πολλές φορές σκληρή αυτοκριτική. Πόσο έχει αλλάξει ο Βασίλης που ήρθε στην ΑΕΚ, με αυτόν που είναι τώρα;

«Σίγουρα έχει αλλάξει, έχει ωριμάσει μπορώ να πω. Δεν ωρίμασα με τον καλύτερο τρόπο, μία οι ατυχείς στιγμές στους αγώνες, μία οι τραυματισμοί, καλώς η κακώς πάντως πιστεύω ότι ωρίμασα, είμαι πιο έτοιμος, και ελπίζω αυτό να φανεί μέσα στη χρονιά».

-Πριν από λίγο καιρό μάθαμε και για ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού ότι έκανε επίσημη πρόταση για σένα. Έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι αυτό ή ακόμα το μυαλό σου παραμένει στην ΑΕΚ και στην παραμονή σου στην ομάδα;

«Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι κι αυτό, αλλά όταν είσαι στην ΑΕΚ το μόνο που θες είναι να πηγαίνεις όσο πιο καλά μπορείς, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, φέτος πετύχαμε και τον στόχο μας πήραμε το πρωτάθλημα οπότε τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε αυτό, να πάμε για το νταμπλ και να πάμε όσο πιο μακριά στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μου αυτή τη στιγμή. Τώρα από εκεί και πέρα τι θα γίνει, το ξέρει ο πρόεδρος, οι μάνατζερ μου ίσως, εγώ πάντως δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό».

-Ανανέωσες το συμβόλαιο σου με συνοπτικές διαδικασίες. Τι ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο;

«Είμαι σε μια ηλικία που αυτή τη στιγμή είδα το ενδιαφέρον που δείχνει ο πρόεδρος για μένα και την στήριξη τη ομάδας. Όταν είμαι σε αυτή την ηλικία, έχοντας πάρει παιχνίδια στην ΑΕΚ, έχοντας πάρει πρωτάθλημα με την ομάδα και ο πρόεδρος με στηρίζει δεν έχω κάτι άλλο να σκεφτώ. Τα βρήκαμε σε όλα, είδαμε το concept της ΑΕΚ και το ενδεχόμενο να παίξω και στο νέο γήπεδο και επαναλαμβάνω δεν είχα κάτι άλλο να σκεφτώ».

-Πέρυσι πήρες πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, παρ’ όλα αυτά την καλύτερη σου εμφάνιση την έκανες σε ένα ματς που χάθηκε, στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Πόσο πικρή γεύση αφήνει αυτό;

«Σίγουρα αφήνει, είναι η τελευταία εικόνα, είναι το τελευταίο ματς της σεζόν, σίγουρα όλοι θα θέλαμε να το κερδίσουμε. Ότι έγινε έγινε, το ματς τελείωσε, η σεζόν τελείωσε και μπορώ να πω ότι ήταν μια πετυχημένη σεζόν όπως κι αν τελείωσε. Σίγουρα αφήνει μια πικρία αλλά όλα είναι στιγμές και τις κρατάω».

-Σε έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι από τον ΠΑΟΚ επιμένουν ότι δεν είστε οι άξιοι πρωταθλητές ή το αφήνεις στην άκρη και δεν ασχολείσαι καθόλου;

«Όλοι ασχολούνται με τον πρώτο οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε και του χρόνου πρώτοι να ασχολούνται μαζί μας. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε».

-Στο περίφημο ματς με τον ΠΑΟΚ με το που ακυρώνει το γκολ, έχεις σηκώσει τη γροθιά σου, έχεις σηκωθεί στον αέρα… Τι λες από μέσα σου; Είμαστε πρωταθλητές;

«Δεν λέω είμαστε πρωταθλητές, σίγουρα εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορώ να δω αν είναι οφσάιντ ή όχι, αλλά οι συμπαίκτες μου το είδαν και τους εμπιστεύομαι απόλυτα και από τη στιγμή που ισχύει και είναι οφσάιντ, ανεξάρτητα με αυτά που υποστηρίζουν ότι δεν είναι, αυτό που σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή είναι ότι είμαστε πρώτοι και είμαστε μέσα στο στόχο μας».

-Είπες πριν ότι ένας από τους λόγους ανανέωσης του συμβολαίου σου είναι και η προοπτική του νέου γηπέδου, περιμένεις τη στιγμή που θα κάτσεις κάτω από τα δοκάρια στην «Αγιά Σοφιά»;

«Και ποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν το περιμένει αυτό; Ναι, νομίζω ότι το περιμένουν όλοι κι εγώ είμαι ένας από αυτούς».

-Η αλήθεια είναι ότι στις προπονήσεις δίνετε ρεσιτάλ και έχετε υποστήριξη και από την εξέδρα. Οι διάλογοι που έχεις με τον Μπάγεβιτς είναι επικοί…

«Εντάξει με τον κ. Ντούσαν είμασταν μαζί και στον Ατρόμητο. Νομίζω ότι με πάει, τον πάω κι εγώ σαν άνθρωπο και έχουμε ένα ιδιαίτερο χιούμορ και οι δύο οπότε βγαίνει ωραίο αυτό».

-Δεν χάνεις ποτέ όμως…

«Εντάξει τι να κάνουμε; Συνήθεια είναι…» (γέλια)

-Ποια η σχέση σου με τους δύο νέους τερματοφύλακες της ομάδας;

«Είναι δύο νέα παιδιά όπως κι εγώ, έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα και με τον Τσιντώτα και με τον κ. Μιχαηλίδη είμαστε όλοι μια οικογένεια. Σίγουρα τα νέα μέλη είναι κάπως περίεργο να προσαρμοστούν αλλά νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ καλά». 

-Βλέπουμε στις προπονήσεις ότι δουλεύετε πολύ και μακρινές και κοντινές μεταβιβάσεις. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που δείχνει την γενικότερη φιλοσοφία του Ουζουνίδη; Δηλαδή να ξεκινάει το παιχνίδι από τον τερματοφύλακα.

«Νομίζω δεν έχει να κάνει τόσο με τον συγκεκριμένο προπονητή όσο με την γενική εικόνα ενός τερματοφύλακα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι πλέον ο τερματοφύλακας έχει αρχίσει να παίζει πολύ με τα πόδια οπότε κι εμείς σιγά σιγά πρέπει να μπούμε σε αυτό το κλίμα για να μπορούμε να θεωρηθούμε καλοί τερματοφύλακες». 

-Το γεγονός ότι η ΑΕΚ επιμένει για μία ακόμη φορά σε Ελληνικό κορμό, Ελληνική τετράδα τερματοφυλάκων... 

«Νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν ταλέντο στη θέση του τερματοφύλακα, αρκεί να στηριχτούμε καθώς η θέση του τερματοφύλακα είναι λίγο παρεξηγημένη. Έλεγαν ότι πρέπει να φτάσεις τα 28 για να είσαι ώριμος να παίζεις. Θεωρώ πλέον ότι σιγά σιγά αλλάζει αυτό και χαίρομαι που είμαι εγώ σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής και μπορώ και παίζω σε σχετικά μικρή ηλικία».

-Πέρυσι πάντως η ΑΕΚ είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αυτό θα είναι το βασικό όπλο της ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν;

«Σίγουρα όταν μια ομάδα θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και να έχει μεγάλους στόχους, πρέπει να έχει καλή άμυνα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Οπότε σίγουρα είναι ένας στόχος αυτός και η άμυνα είναι σχετικά ίδια, οπότε νομίζω ότι μπορεί να στηριχτεί σε αυτό».



sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.