Header Ads


Ντιάντε Γκάρετ, ο εκλεκτός του Μπάνκι!

Ντιάντε Γκάρετ, ο εκλεκτός του Μπάνκι!


Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του τεχνικού της ΑΕΚ.
Ιδανική περίπτωση για να υλοποιήσει το αγωνιστικο του πλάνο θεωρεί τον Ντιάντε Γκάρετ ο Λούκα Μπάνκι και η ΑΕΚ προχωρά τις επαφές για την απόκτηση του. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει στην ομάδα δύο παίκτες με καλό χειρισμό της μπάλας που θα μπορούν να παίξουν τόσο στη θέση "ένα" όσο και στο "δύο".

Ο Μπάνκι θέλει δύο παίκτες που να κατεβάζουν εύκολα την μπάλα και να απορροφούν την πίεση σε όλο το γήπεδο. Πρώτος στη λίστα του βρίσκεται λοιπόν ο 29χρονος Αμερικανός με τον οποίο ο Μπάνκι είχε δουλέψει στην Τορίνο. Ήταν μάλιστα ο Αμερικανός τεχνικός που τον επέλεξε και τον έφερε από την Ιαπωνία όπου αγωνιζόταν.

Ο Γκάρετ έχει κάνει εξαιρετική πορεία στην Τορίνο με συνολικά 45 παιχνίδια με μ.ο. 13,9 πόντους και 4,9 ασίστ. Έχει 2,4 λάθη και πολύ καλά ποσοστά εκτέλεσης. Ο Γκάρετ γεννήθηκε το 1988 στο Μιλγουόκι και στην τελευταία του χρονιά ως μαθητής αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν. Ακολούθησε το κολέγιο της Αϊόβας όπου έκλεισε τη τελευταία του χρονιά με 17,3 πόντους και 6,1 ασίστ. Δεν κατάφερε να μπει στο ΝΒΑ και το 2011 είχε ένα μικρό πέρασμα από την Κροατία με την φανέλα της ΚΚ Ζάγκρεμπ. Στην συνέχεια πήγε στη Γαλλία και τη Ναντέρ για το καλοκαίρι επέστρεψε στις ΗΠΑ. Στο Summer League έπεισε τους Σανς που του προσέφεραν συμβόλαιο. Στις 5 Νοεμβρίου 2012 έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ σε ματς με τους Χιτ. Ακολούθησε μια μικρή... Οδύσσεια ανάμεσα σε ΝΒΑ και D-League και ομάδες όπως οι Τζαζ, οι Ράπτορς οι Μπλέιζερς και οι Κλίπερς. Το 2015 πήγε στο Ισραήλ και την Μακάμπι Ασόφτ και την επόμενη σεζόν στην Ιαπωνία για να παίξει στην Άλβαρκ Τόκιο. Από εκεί τον πήρε ο Μπάνκι στην Τορίνο και τον δικαίωσε.

Ο Γκάρετ είναι ένας από τους δύο "εγκεφάλους" που θέλει ο Μπάνκι στην ομάδα. Τον γνωρίζει, τον εμπιστεύεται και η ΑΕΚ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τον αποκτήσει. Όσον αφορά τον δεύτερο παίκτη που θα καλύψει τις θέσεις "1-2" η Βασίλισσα θα περιμένει και θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να φέρει κάποια πολύ καλή περίπτωση κοιτάζοντας και τους παίκτες που δεν θα βρουν θέση στο ΝΒΑ.

Αναφορικά με τον Ντομινίκ Τζόνσον με τον οποίο ως γνωστόν επίσης έχουν γίνει επαφές, ειναι ενας παίκτης με τα στοιχεία που θέλει ο προπονητης όμως αν βιάζεται να κλείσει σε ομάδα η ΑΕΚ δεν θα βιαστεί γιατι θελει να επιλέξει απο μεγαλύτερη λίστα. Αν ειναι διαθέσιμος αργοτερα τότε ναι ενδιαφέρει. Ο Γκάρετ όμως ειναι πρώτη προτεραιότητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Λουκά Μπανκι φαίνεται έτοιμος και με πολλές λύσεις για ολες τις θέσεις.

aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.