Header Ads


Unlabelled Έξυπνες βόμβες: 4 παίκτες από το Μουντιάλ με κασέ προσιτό για τις ελληνικές ομάδες

Έξυπνες βόμβες: 4 παίκτες από το Μουντιάλ με κασέ προσιτό για τις ελληνικές ομάδες


Ποιος είπε πως οι ελληνικές ομάδες πρέπει απαραίτητα να «ξηλωθούν»;
Πέντε ήπειροι, 32 χώρες, 736 παίκτες. Οι 289 εξ’ αυτών έπαιξαν άνω του 50% της χρονικής διάρκειας που μετείχαν οι ομάδες τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για πολλούς η διοργάνωση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να προβληθούν στη διεθνή σκηνή. Για κάθε Νεϊμάρ αυτού του κόσμου, ο οποίος ήταν πιθανότατα ο χειρότερος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν στο Μουντιάλ, υπάρχει ένας (Παναμέζος) Φελίπε Μπαλόι, που θα θυμούνται πάντα οι συμπατριώτες του ότι έβαλε γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αυτή η δεύτερη κατηγορία παικτών κι όχι το πάνω ράφι είναι που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω. Ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι το λέει η καρδιά τους στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη και θα μπορούσαν – λόγω μη απαγορευτικού κασέ- να τεθούν στο στόχαστρο των ελληνικών ομάδων.
Ξεχωρίσαμε τέσσερις περιπτώσεις από Αφρική, Ασία και Ευρώπη. Αν περιμένετε το ημίχρονο για να πάτε τουαλέτα στα παιχνίδια του Μουντιάλ, σίγουρα θα τους έχει πάρει το αυτί σας. Αν πάλι κάνατε επιλογές, βλέποντας μόνο τα «βαριά χαρτιά» εν δράσει, ας προσέχατε που έπηξε το μάτι σας στον Νεϊμάρ…

Ράφαλ Κουρζαβά – Πολωνία

4 «λαχεία» από το Μουντιάλ με κασέ προσιτό για τις ελληνικές ομάδες

Η Πολωνία είχε τα χάλια της στα δύο πρώτα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για αυτόν ακριβώς το λόγο έπαιξε μόνο για το γόητρο στο τρίτο. Ο Άνταμ Νοβάλκα χρησιμοποίησε σε κάθε αγώνα και διαφορετικό αριστερό χαφ. Δυστυχώς για αυτόν του… έκατσε με την Τρίτη.
Εκεί που απέτυχαν οι Καμίλ Γκροζίτσκι και Νταβίντ Κοβνάτσκι, πέτυχε ο Ράφαλ Κουρζαβά, όντας ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο μοναδικό ματς που έπαιξε στο Μουντιάλ. Ήταν αυτό με την Ιαπωνία και διόλου τυχαία (;) το μοναδικό νικηφόρο για τους Πολωνούς, από δική του ασίστ, σε εκτέλεση φάουλ στο 59’. Βούτυρο στο ψωμί του.

Το αριστερό πόδι του 25χρονου μέσου είναι σε κάθε εκτέλεση γύρω από την περιοχή εν δυνάμει «φονικό», τη σεζόν που τελείωσε ήταν ο «βασιλιάς» των ασίστ στο πολωνικό πρωτάθλημα, δίνοντας 18 με τη φανέλα της Γκόρνικ.

Υπό την καθοδήγηση του, η νεοπροβιβασθείσα (πέρσι) Γκόρνικ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (καταλαμβάνοντας την 4η θέση) ύστερα από 24 χρόνια, ο Κουρζαβά όμως δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Πολωνία και έμεινε ελεύθερος. Όσοι πιστοί προσέλθουν δηλαδή, διότι δεν πρόκειται να μείνει για πολλές ημέρες ακόμη μετέωρη η υπογραφή του…

Σαεΐντ Εζατολάχ – Ιράν

4 «λαχεία» από το Μουντιάλ με κασέ προσιτό για τις ελληνικές ομάδες

Σήκωσε όλο το Ιράν στο πόδι, αλλά το γκολ του κόντρα στην Ισπανία ακυρώθηκε καθυστερημένα ως οφσάιντ

O κορυφαίος παίκτης του Ιράν στο Μουντιάλ δεν ήταν κάποιος από αυτούς που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, αλλά παραδόξως ο «Βενιαμίν» της αποστολής. Ο 21χρονος κεντρικός χαφ Σαεΐντ Εζατολάχ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στα παιχνίδια με Ισπανία και Πορτογαλία (από αυτό με το Μαρόκο απουσίασε λόγω τιμωρίας), κοιτάζοντας στα μάτια τους αστέρες των Ιβήρων.

Με ύψος 1,90 έχει αποκτήσει το προσωνύμιο ο «Πέρσης Πογκμπά», καθώς συνδυάζει δύναμη και τεχνική κατάρτιση σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Ως 16χρονος έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στη μεγάλη κατηγορία του Ιρανικού πρωταθλήματος και το Νοέμβρη του 2015 έγινε και ο νεαρότερος σκόρερ της Εθνικής Ιράν, σε ηλικία 19 χρόνων και 42 ημερών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ήταν βασικός και αναντικατάστατος από τον Κάρλος Κεϊρόζ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας προλάβει στα 21 του να μετρήσει 27 διεθνείς συμμετοχές.

Το 2014 μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έπαιξε για μια σεζόν στην ομάδα Νέων, στο τέλος της όμως προτίμησε να αποδεχτεί την πρόταση της ρωσικής Ροστόφ απ’ το να μείνει στη Μαδρίτη και να αγωνιστεί (αρχικά) στη Β’ ομάδα των «ροχιμπλάνκος».
Πέρσι έπαιξε δανεικός στις Ανζί και Αμκάρ, στην οποία ήταν από τους διακριθέντες στο β’ γύρο. Ασφαλώς το κασέ του ανέβηκε τώρα, αλλά πιθανότατα δεν έχει φτάσει ακόμα σε μη προσεγγίσιμα επίπεδα.

Καλίμπ Μπουταΐμπ – Μαρόκο
4 «λαχεία» από το Μουντιάλ με κασέ προσιτό για τις ελληνικές ομάδες

Το Μαρόκο ταξίδεψε στη Ρωσία με αδύναμο κρίκο θεωρητικά τη θέση του «9», καθώς ο Καλίντ Μπουταΐμπ έμοιαζε περιορισμένων δυνατοτήτων, στερούμενος παραστάσεων από μεγάλα παιχνίδια. Στα μεγαλύτερα δύο της καριέρας του όμως αποδείχτηκε πανέτοιμος για την περίσταση.

Με το Ιράν δεν χρησιμοποιήθηκε – και ίσως αυτό να ήταν που στοίχισε τελικά την ήττα και την πρόκριση στους Μαροκινούς – με την Πορτογαλία και την Ισπανία ήταν οριακά ο κορυφαίος της πιο αδικημένης (βάσει εμφανίσεων και συγκομιδής) ομάδας του Μουντιάλ. Ήταν αυτός που «έκλεψε» το πορτοφόλι του Σέρχιο Ράμος, σκοράροντας το 1-0 κόντρα στους Ισπανούς, ενώ βοήθησε πολύ στη δημιουργία φάσεων στο ματς με τους Πορτογάλους.

Έως και τα 26 χρόνια του ο Μπουταΐμπ δεν υπήρχε στο χάρτη του διεθνούς ποδοσφαίρου, έπαιζε σε ερασιτεχνικές γαλλικές ομάδες και χρειάστηκε να πουλήσει ντόνατς και να δουλέψει σε σούπερ μάρκετ για να βγάζει τα προς το ζην! Δεν το έβαλε κάτω και το 2014 προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Γκαζελέκ, παίρνοντας προαγωγή μίας κατηγορίας από τη Λουζενάκ, που έπαιζε στην τρίτη.
Από την Κορσική βρέθηκε στη Στρασμπούρ, όπου έβαλε 20 γκολ στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας οδηγώντας την, ως πρωταθλήτρια, στην άνοδο στο Σαμπιονά. Δεν έπαιξε όμως ποτέ σε αυτό, καθώς τον Ιούλιο του 2017 μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της νεοφώτιστης Μαλάτιασπορ. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα κι εκεί, έχοντας 12 γκολ και 5 ασίστ σε 32 συμμετοχές.

Στην Εθνική Μαρόκου έκανε ντεμπούτο στα 29 του και σε 19 ματς έχει σκοράρει 8 φορές, μεταξύ των οποίων ένα χατ-τρικ απέναντι στην Γκαμπόν, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κλασική περίπτωση overachiever, που κυνήγησε έως τέλους το όνειρο του και στα 31 χρόνια του θα έχει πιθανότατα την ευκαιρία για να καλό, τελευταίο συμβόλαιο.

Ντίλαν Μπρον – Τυνησία

4 «λαχεία» από το Μουντιάλ με κασέ προσιτό για τις ελληνικές ομάδες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν υπήρχε καν ως πιθανότητα στο μυαλό του πριν από δύο χρόνια, όταν άφηνε τις Κάνες για να ενταχθεί στις ρεζέρβες της Νιόρ, στη Β’ κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο 21χρονος τότε δεξιός μπακ όμως δεν έπαιξε στη β’ ομάδα, αλλά εξελίχθηκε σε βασικότατο γρανάζι της πρώτης, αγωνιζόμενος μάλιστα ως στόπερ.

Το αποτέλεσμα ήταν να μεταγραφεί τον περασμένο Ιούλιο στη Γάνδη αντί ενός εκατ. ευρώ και να συνεχίσει εκεί την εξέλιξη του, παίζοντας σε 34 ματς και στις δύο θέσεις της άμυνας. Στην Εθνική Τυνησίας χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός κόντρα στην Αγγλία και στα 24 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί με το Βέλγιο, προτού τραυματιστεί.

Ήταν αυτός που μείωσε με κεφαλιά σε 2-1 στο 18’, αλλά λόγω του τραυματισμού δεν βίωσε εντός γηπέδου τη συντριβή της ομάδας του. Πιο «τσουχτερός» από τους υπόλοιπους, δεδομένου ότι παίζει στο Βέλγιο και η καριέρα του είναι σε πλήρη ανέλιξη, ο τραυματισμός του όμως θα τον κρατήσει 1,5 μήνα εκτός και μια οικονομική υπέρβαση θα μπορούσε να τον φέρει στα μέρη μας.

menshouse.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.