Header Ads


Το «Τανκ» που τα πέτυχε όλα γρήγορα (pics+vids)

Το «Τανκ» που τα πέτυχε όλα γρήγορα (pics+vids)


Το ντεμπούτο με τη Νιούελς στα 16, η μεταγραφή στη Ρόμα και η αποθέωση από τους Γάλλους.
Σε ένα κείμενο παρουσίασης του προφίλ του, η Clarin τον είχε χαρακτηρίσει ως «ένα από τα... μαργαριτάρια της Νιούελς».

Η ταχύτητα είναι ένα από τα δυνατά του σημεία μέσα στο γήπεδο.

Όμως, και έξω από αυτό ο Έκι Πόνσε τα πέτυχε όλα γρήγορα. Το 2012, σε ηλικία 15 ετών ήταν το «χρυσό παιδί» των ακαδημιών της Νιούελς Ολντ Μπόις, με εκπληκτικές εμφανίσεις και με 35 γκολ(!), που τον έκαναν κορυφαίο σκόρερ σε αυτό το επίπεδο στην Αργεντινή.

Στις 5 Οκτωβρίου 2013, σε ηλικία μόλις 16 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, όντας ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Νιούελς.

Ο πρώτος στόχος είχε μόλις εκπληρωθεί, για τον νεαρό άσο, που μεγάλωσε στο Ροζάριο του Σάντα Φε με μεγάλο όνειρο να φορέσει τη φανέλα του κλαμπ που αποτελεί το καμάρι της πόλης.

Τον Μάρτιο του 2014 πέτυχε και τον δεύτερο, καθώς σε παιχνίδι με την Ρασίνγκ πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ του.


Συνολικά τη διετία 2013-2015 μέτρησε 31 συμμετοχές, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και βγάζοντας τρεις ασίστ με τη φανέλα της Νιούελς. Φυσικά, το εντυπωσιακό γεγονός ότι ένας 16χρονος είχε κερδίσει θέση στην ομάδα της Αργεντινής δεν άργησε να περάσει ως είδηση τον Ατλαντικό και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες άρχισαν να τον παρακολουθούν. Τον Δεκέμβριο του 2014 ο πρόεδρος της Νιούελς, Γκιγιέρμε Λορέντε αποκάλυψε ότι η Τότεναμ και η Ρόμα είχαν καταθέσει προτάσεις για την απόκτηση Πόνσε.

Ο λόγος που... κέρδισαν οι Ιταλοί, ήταν ότι πλην των σχεδόν 5 εκατ. ευρώ που προσέφεραν στους Αργεντινούς, δέχθηκαν να αφήσουν τον παίκτη στην ομάδα του Ροσάριο μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta εκείνη την εποχή, το συνολικό κόστος της μεταγραφής έφτασε τα 7 εκατ. ευρώ και αφορούσε το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.


Η Γρανάδα και η Εθνική

Στην πρώτη του σεζόν στη Ρώμη αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα και κατέκτησε μαζί της το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας εννέα γκολ σε 10 συμμετοχές! Το καλοκαίρι του 2016, στην ηλικία των 19 ετών, οι Ρωμαίοι αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό για να πάρει παιχνίδια.

Αρχικά, έφτασε πολύ κοντά στην Χιχόν, όμως τελικά παραχωρήθηκε στην ισπανική Γρανάδα, στην οποία έκανε συνολικά 25 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο (περίπου οι μισές ως βασικός), πετυχαίνοντας δύο γκολ και έχοντας μια ασίστ. Το πρώτο του γκολ, το πέτυχε μάλιστα στο ντεμπούτο του, στην ισοπαλία απέναντι στη Βιγιαρεάλ (1-1).


Με το τέλος της σεζόν, εκπλήρωσε ακόμη ένα όνειρο, καθώς ο Κλαούντιο Ουμπέδα τον επέλεξε για να ακολουθήσει την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 της Νοτίου Κορέας.


Η Λιλ, ο Μπιέλσα και η... ποικιλία

Το καλοκαίρι του 2017 η Λιλ έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την απόκτησή του και τελικά κατάφερε να τον κάνει δικό της, πάλι με τη μορφή του δανεισμού. Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής των Γάλλων, Μαρκ Ινγκλά, του είχε πλέξει το εγκώμιο δηλώνοντας ότι «Είναι ένας παραδοσιακός στράικερ, ένα πραγματικό 9άρι, παρότι μπορεί να παίξει και έξω από την περιοχή. Ο Εζεκιέλ έχει μια ποικιλία στο παιχνίδι του που μπορεί να μας βοηθήσει να συμπληρώσουμε τους πολύ κινητικούς επιθετικούς που έχουμε».

Ο ίδιος ο Πόνσε κατά την παρουσίασή του δήλωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Λιλ, ήρθα με μεγάλες φιλοδοξίες και αποφασιστικότητα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι τόσο χαρούμενος που

Το «Τανκ» και ο Σουάρες!

Τα γαλλικά ΜΜΕ, πέραν από τα εντυπωσιακά πρώτα του βήματα, ασχολήθηκαν ιδιαίτερα και με το παρατσούκλι "El Tanque" που τον συνόδευε από την εποχή που αγωνιζόταν στην Αργεντινή. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά το lci.fr: «Στα χαρτιά, τα σωματικά προσόντα του δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά (1,81 μ., 70 κιλά). Ωστόσο, ο Αργεντινός επιθετικός δεν πήρε άδικα το προσωνύμιο Τανκ που τον ακολουθεί. Σκληρός και aggressive, ο Πόνσε έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το σώμα του και να προστατεύει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όπως ο Λουίς Σουάρες».

Τελικά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Πόνσε έκανε συνολικά 32 συμμετοχές στη Λιλ, τις 11 ως βασικός, είχε τρία γκολ και δύο ασίστ. Τα δύο από τα τρία του γκολ τα σημείωσε στα παιχνίδια με τη Λιόν και τη Σεντ Ετιέν. Παρότι στον τομέα του σκοραρίσματος δεν προσέφερε όσα θα ήθελαν οι άνθρωποι της Λιλ, έκριναν ότι η συνολική παρουσία του στη γαλλική ομάδα ήταν θετική και έκαναν προσπάθεια να τον αποκτήσουν.θα είμαι μέλος μιας ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα, που ήταν προπονητής της Νιούελς στο παρελθόν. Είναι ένας προπονητής που ξέρει να αναδεικνύει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».


Τα παζάρια για τη ρήτρα...

Ωστόσο, η ρήτρα που είχε μπει στην αρχική συμφωνία μεταξύ της Λιλ και της Ρόμα ήταν 11 εκατ. ευρώ και κρίθηκε εύλογα ως πολύ υψηλή. Οι Γάλλοι φέρονται να προσπάθησαν να ρίξουν σημαντικά αυτό το ποσό, όμως οι Ιταλοί δεν έπεφταν κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ.

Ποσό στο οποίο έχουν... επιμείνει μέχρι στιγμής και στις συζητήσεις τους με την ΑΕΚ, με τους Ρωμαίους να εμφανίζονται ιδιαίτερα... επίμονοι σε αυτό το κομμάτι, καθώς πιστεύουν πολύ στην αξία του παίκτη. Αυτό το μαρτυρά και το γεγονός ότι τόσο πέρσι όσο και φέτος δεν είχαν πρόβλημα να καλύψουν το μισό συμβόλαιο του Πόνσε, αρκεί να είναι σε μια ομάδα που θα παίρνει παιχνίδια και εμπειρίες.









sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.