Header Ads


Unlabelled Είναι πολύ βαριά φανέλα - Ανατροπή η Γερμανία με το γκολ του Μουντιάλ, ζωντανή για πρόκριση! (vids)

Είναι πολύ βαριά φανέλα - Ανατροπή η Γερμανία με το γκολ του Μουντιάλ, ζωντανή για πρόκριση! (vids)


Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Σότσι, η Γερμανία νίκησε με 2-1 την εξαιρετική Σουηδία με εκτέλεση φάουλ του Τόνι Κρόος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και έμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης!
Με το Μεξικό να έχει κάνει το 2/2 σε νίκες νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία γνώριζε ότι μια ήττα απόψε θα την απέκλειε για πρώτη φορά στην Ιστορία της σε φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα την έστελνε πρόωρα σπίτι, ενώ η Σουηδία, έχοντας επικρατήσει με 1-0 της Νότιας Κορέας στο πρώτο της παιχνίδι, θα βρισκόταν σίγουρα στους «16» με νίκη, αλλά και η ισοπαλία απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια... καθόλου άσχημα δεν θα της έπεφτε.

Φοβερό ξεκίνημα για την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ (με τέσσερις αλλαγές στην βασική ενδεκάδα) στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις εύστοχες πάσες να είναι... 119 - 6 και τους Γιόυλιαν Ντράξλερ (3'), Μάρκο Ρόις (9') να απειλούν, όμως οι Σκανδιναβοί μετά το πρώτο σοκ ισορρόπησαν την κατάσταση, προειδοποίησαν με το τετ-α-τετ του Μάρκους Μπεργκ που έβγαλε ο Μάνουελ Νόιερ στο 12' (και ενώ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ζερόμ Μπόατενγκ στον 32χρονο πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού) και άνοιξαν το σκορ 20 λεπτά αργότερα, χάρη στο θαυμάσιο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Όλα Τοϊβόνεν.

Τα Πάντσερ, τα οποία έχασαν τον Σεμπάστιαν Ρούντι λίγο πριν το 1-0, καθώς ο 28χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τις τάπες του Τοϊβόναν κι αντικαταστάθηκε από τον Ιλκάι Γκουντογκάν, δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το σουτ του κεντρικού χαφ της Μάντσεστερ Σίτι στο 39' ή την προσπάθεια του Ζερόμ Μπόατενγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονο, ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν πέσει στο καναβάτσο στο 45+2', όταν ο Νόιερ απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την -πολύ έξυπνη- γυριστή κεφαλιά του Μπεργκ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεμπάστιαν Λάρσον.

Δύο λεπτά έπειτα από το ξεκίνημα της επανάληψης ο ορεξάτος Μάρκο Ρόις «έγραψε» το 1-1 με το... αριστερό γόνατο, εκμεταλλευόμενος το γύρισμα του Τίμο Βέρνερ από τα αριστερά και στο 49' η Γερμανία παραλίγο να ολοκληρώσει την ανατροπή, όταν το σουτ του Τόνι Κρόος με εξαιρετικές προϋποθέσεις κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και έφυγε κόρνερ. Στο 56ο λεπτό ο πολύ σταθερός Ρόμπιν Όλσεν έσωσε την εστία του στην προσπάθεια του Γιόνας Χέκτορ και στο 82', ενώ αμφότερες οι ομάδες έψαχναν με νεύρο τη νίκη, ο Μπόατενγκ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Μπεργκ.

Με 10 ποδοσφαιριστές η Γερμανία δεν κατέθεσε τα όπλα και έφτασε δύο φορές μια ανάσα από το γκολ που θα πολλαπλασίαζε τις πιθανότητες πρόκρισής της, με την κοντινή κεφαλιά του Μάριο Γκόμες την οποία σταμάτησε έξοχα ο Όλσεν στο 88' και τον «κεραυνό» του Γιούλιαν Μπραντ έξω από την περιοχή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που τράνταξε το δοκάρι του 28χρονου πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σε λίγο...



Οι συνθέσεις των ομάδων

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87' Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31' Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ
Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι), Μπεργκ (90' Κιέσε Τέλιν)

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Μεξικό 6 (3-1)
Γερμανία 3 (2-2)
Σουηδία 3 (2-2)
Νότια Κορέα 0 (1-3)

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.