Header Ads


Unlabelled «Βρίζαμε τον Μανόλο για τον Λάζαρο - Αυτό μου είπε ο Λιβάγια - Δεν έρχεται αντί-Αραούχο»

«Βρίζαμε τον Μανόλο για τον Λάζαρο - Αυτό μου είπε ο Λιβάγια - Δεν έρχεται αντί-Αραούχο»


Ρεπόρτερ της ΑΕΚ μιλάει στο sportdog για τον «κιτρινόμαυρο» σχεδιασμό.


Τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ μετά την απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια από τη Λας Πάλμας ανέλυσε ο Σπύρος Δαρσινός. Ο ρεπόρτερ της «Ώρας των Σπορ» μίλησε στο sportdog.gr για την παραμονή του Κροάτη και έδωσε απαντήσεις για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της μεταγραφής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, αποκάλυψε τι του είπε ο Λιβάγια για το κεφάλαιο Εθνική Κροατίας και τι παίζει με την υπόθεση Αραούχο, αλλά και τις προσπάθειες της Ένωσης για προσθήκη επιθετικού.

Πώς έφτασε η ΑΕΚ στη συμφωνία για την απόκτηση του Λιβάγια;

«Ήταν η πιο εύκολη και η πιο απλή υπόθεση που αντιμετώπισε στα μεταγραφικά ζητήματα η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Έγινε μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν κάποια χρήματα, ωστόσο οι Ισπανοί, από τα μέσα της σεζόν είχαν ήδη μετανιώσει για τη χαμηλή οψιόν αγοράς. Ίσως έπαιξε ρόλο πως ούτε ο Ρεμί, ούτε ο (προφανώς) Εμενίκε κατάφεραν να δείξουν κάτι. Μετά από δύο εβδομάδες προσπαθειών, η ΑΕΚ αποφάσισε να μην τραβήξει άλλο το σκοινί, για να κρατήσει και τις καλές σχέσεις που έχει με τη Λας Πάλμας, να καταβάλει το αρχικό ποσό».

«Βρίζαμε τον Μανόλο για Λάζαρο...». 

Η παραμονή του Κροάτη είναι μία απάντηση του Μελισσανίδη σε όσα λέγονται για τη μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό;

«Όχι. Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Ο Μελισσανίδης κοιτάει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Κοστολογεί κάθε παίκτη με έναν δικό του τρόπο. Ξέρει πως ο Λιβάγια είναι value for money περίπτωση. Ο Λάζαρος, πολύ σημαντικός για την ΑΕΚ φέτος, όμως χτύπησε ταβάνι. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως όλη τη χρονιά την έβγαλε με διαχείριση από τον Μανόλο, για την οποία όλοι τον... βρίζαμε, όμως ο Ισπανός ήξερε εκ των προτέρων μέχρι που φτάνει ο καθένας. Ο Λάζαρος από τον Δεκέμβρη και μετά ήταν για 60 λεπτά. Για κάποιο λόγο έδειχνε, πως παρά την εμπειρία του, έπαιζε με τον ενθουσιασμό του και όχι το μυαλό του. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον εαυτό του μέσα στο παιχνίδι. Φυσικά υπάρχει και το ηθικό κομμάτι του πράγματος...».

Θα δούμε έναν καλύτερο Λιβάγια τη νέα σεζόν; Τι παραπάνω περιμένουν οι ΑΕΚτζήδες από αυτόν;

«Αυτό για να το κρίνουμε θα πρέπει να δούμε πως θα αγωνίζεται η ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Ο Λιβάγια έδειξε πως του ταιριάζει να παίζει με έναν φουνταριστό δίπλα του. Μόνος του, έχει δείξει πως δυσκολεύεται. Βέβαια σχεδόν πάντα, η δεύτερη χρονιά είναι καλύτερη για τους ξένους, λόγω εμπειρίας και προσαρμογής. Πρέπει να δουλέψει λίγο με το μυαλό του, διότι κάποιες στιγμές μέσα στο παιχνίδι είτε βαριέται, είτε εκνευρίζεται. Φυσιολογικό, όταν είσαι αναγκασμένος να παίξεις 50+ αγώνες σε μία χρονιά».

«Τι μου είπε ο Λιβάγια» 

Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ και η προοπτική που του δίνει η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι η μεγάλη ευκαιρία του για να κληθεί στην Εθνική Κροατίας;

«Ο Λιβάγια θα κληθεί. Το θεωρώ δεδομένο. Μόνο που δεν ξέρω αν η κλήση του αυτή θα έχει αντίκρισμα. Το πρόβλημα είναι πως μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για τις εθνικές ομάδες. Το Nations League θα δώσει μεγάλες ευκαιρίες σε παίκτες και προπονητές, όμως δεν γνωρίζω με πόση σοβαρότητα θα το αντιμετωπίσουν οι Ομοσπονδίες. H UEFA θα κάνει προσπάθειες για να του προσδώσει αξία. Για να επιστρέψουμε στο κεφάλαιο Λιβάγια, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να μην κληθεί μετά το καλοκαίρι. Από την άλλη όμως, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, ο Λιβάγια φάνηκε λιγάκι ξενερωμένος με αυτό το κεφάλαιο, απαντώντας κοφτά "δεν μ’ ενδιαφέρει"! Η καρδούλα του το ξέρει, θα πω εγώ...».

Με τον Αραούχο υπάρχουν ελπίδες;

«Λίγες αλλά υπάρχουν. Εκτιμώ, χωρίς να πρόκειται για κάποια εσωτερική πληροφορία, πως η ΑΕΚ θα κάνει πρόταση αγοράς του παίκτη με μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Ίσως για κάποιο κομμάτι των δικαιωμάτων; Ίσως για ολόκληρο το ποσοστό; Θα δείξει. Πάντως θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί επιθετικός παρόμοιου βεληνεκούς μέχρι τα προκριματικά του Champions League».

«Θα πάρει άλλου τύπου φορ» 

Ποιος θα είναι ο αντι-Αραούχο της νέα σεζόν;

«Κανείς. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να βρει επιθετικό, κάπως διαφορετικό από τον Αργεντινό. Οι πληροφορίες που έχω, σχετικά με τα «θέλω» της διοίκησης, είναι πως θέλει έναν πιο βαρύ φορ. Ο Αραούχο είναι ένα σπάνιο ταλέντο, με σπάνια χαρακτηριστικά. Οι δουλειές που έκανε μέσα στο παιχνίδι ήταν το κάτι άλλο. Μόνο που έτσι η ΑΕΚ έχανε έναν παίκτη από το κουτί. Γι’ αυτό και ο Αργεντινός κάποιες στιγμές έχανε τα άχαστα. Του έβγαινε το... λάδι από αυτά που του έβαζε ο Μανόλο να κάνει και στην τελική προσπάθεια το μυαλό του θόλωνε».

Ποιες άλλες κινήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι για ενίσχυση;

«Είπαμε, φορ (εκτός Κάιπερς), δύο εξτρέμ (εκτός Αλμπάνη), έναν κεντρικό χαφ που να φέρνει λίγο σε Γιόχανσον κι έπειτα βλέπουμε. Πάντοτε υπάρχουν οι πιθανότητες πώλησης. Γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε. Ο βασικός άξονας πάντως, είναι αυτός».

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.