Header Ads


Unlabelled «Ηθελα τουλάχιστον να νικήσουμε για τον κόσμο της ΑΕΚ»

«Ηθελα τουλάχιστον να νικήσουμε για τον κόσμο της ΑΕΚ»


Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι την εντυπωσιακή φετινή της πορεία στο Challenge Cup ανδρών του χάντμπολ, επικρατώντας χθες στο ΟΑΚΑ 27-26 της Ποταϊσα Τούρντα, στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης.


Το τρόπαιο είχε ουσιαστικά χαθεί από το πρώτο ματς στη Ρουμανία, καθώς η διαφορά των 11 τερμάτων (33-22) ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί, όμως η Ενωση κατόρθωσε, αν και βρέθηκε να χάνει 18-11 στο ημίχρονο, να πάρει τη νίκη γοήτρου και να δώσει χαρά στους φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού «Νίκος Γκάλης».

Από τους πρωταγωνιστές της ανατροπής και σκόρερ του νικητήριου γκολ, με εκτέλεση φάουλ σε «νεκρό» χρόνο, ο Παναγιώτης Νικολαϊδης μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αφιέρωσε στον κόσμο του «Δικεφάλου» τη νίκη.

«Το ήθελα, το πήρα, το έβαλα», επισήμανε για την τελευταία φάση «Ηθελα τουλάχιστον να νικήσουμε εδώ μέσα, για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ελπίζω να συνεχίσει να είναι δίπλα μας κι εμείς να συνεχίσουμε να του δίνουμε χαρές. Θέλω να του αφιερώσω αυτή τη νίκη», πρόσθεσε ο 28χρονος παίκτης, ο οποίος πανηγύρισε έντονα το γκολ στην εκπνοή.

Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πώς θα αντιδρούσε αν το τέρμα αυτό δεν έδινε απλά μία νίκη γοήτρου, αλλά το κύπελλο στην ομάδα του, η απάντησή του ήταν... αφοπλιστική: «Απλά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε, μπορεί να είχα πάει και πάνω στην κερκίδα!»

Από όλη την πορεία της ΑΕΚ στο φετινό Challenge Cup, η τελευταία ανάμνηση ήταν η πιο δυνατή, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νικολαϊδη. «Εγώ θα κρατήσω αυτό που είδα σήμερα, είναι απίστευτο για έναν αθλητή να το ζει αυτό. Και τώρα που το λέω αισθάνομαι ένα ρίγος. Βλέπεις τόσο κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να αγαπάει την ομάδα και να είναι δίπλα της. Είμαι χαρούμενος που γράψαμε μία νέα σελίδα στην ιστορία του χάντμπολ αγωνιζόμενοι σε αυτό το γήπεδο», τόνισε ο διεθνής ίντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνέχισε: «Πάνω απ΄όλα μου μένει αυτό, αλλά σίγουρα μου μένει και μία πικρία, γιατί φτάσαμε στο πηγάδι και δεν ήπιαμε νερό. Είναι όμως μία μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ και για το ελληνικό χάντμπολ. Θα κάνουμε και του χρόνου το καλύτερο δυνατό, σε όποια διοργάνωση κι αν είμαστε, για να συνεχίσουμε». Και κατέληξε: «Τελικά, και παρά την πίκρα του τελικού, η γεύση που μου μένει είναι γλυκιά και είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, που βρίσκεται εκεί που της αξίζει, στα ψηλά».

Η έκβαση του τελικού είχε ουσιαστικά προκαθοριστεί από το πρώτο παιχνίδι, στο Κλουζ-Ναπόκα; «Φάνηκε ότι τα 11 γκολ του πρώτου αγώνα ήταν μία διαφορά αρκετά δύσκολη για να τη «γυρίσουμε». Δεν σταματήσαμε λεπτό να το πιστεύουμε, μπήκαμε δυνατά, αλλά ίσως η πολλή ενέργεια μας στοίχισε, με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποια σουτ από τα 6μ., τα οποία μπορεί να μας έδιναν ένα προβάδισμα στην αρχή», ανέφερε ο Νικολαϊδης.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια τελείωσε για την Ενωση, όμως η σεζόν συνεχίζεται και κορυφώνεται με τους τελικούς της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό, που αρχίζουν την Τετάρτη. Η κούραση των «κιτρινόμαυρων» είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά ο Νικολαϊδης υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε ομάδα και να ήταν, στον τελικό τα δίνει όλα, ό,τι έχει απομείνει. Είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε δυνάμεις, θα δώσουμε τα πάντα. Είναι τελικός, δεν επιτρέπεται να μην έχεις δυνάμεις».

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.