Header Ads


Έτσι γλεντάνε οι πρωταθλητές

Έτσι γλεντάνε οι πρωταθλητές


Η ΑΕΚ έκανε ένα (ακόμα) ένα μικρό απέναντι στον Παναθηναϊκό και αγκάλιασε τον τίτλο


Ήταν από την αρχή του πρωταθλήματος η καλύτερη ομάδα. Το αποδείκνυε όποτε χρειαζόταν. Το απέδειξε και σήμερα απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πιο κρίσιμο ματς της φετινής σεζόν. Βλέπετε, με αυτή τη νίκη με 3-0, η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Και χρειάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς στα επόμενα τέσσερα ματς που απομένουν για να το κλειδώσει. Όμως ήδη από σήμερα, η ΑΕΚ γλέντησε σαν πρωταθλήτρια. Πέτυχε τρεις γκολάρες και είχε και τρια δοκάρια απέναντι στον Παναθηναϊκό και έστησε ένα μικρό πάρτι. Παρότι το ματς είχε ιδιαιτερότητες και ήταν πολλές.

Η αλήθεια είναι πως για την ΑΕΚ δεν ήταν εύκολο να βρει ρυθμό με το καλησπέρα. Για περισσότερους από έναν λόγους. Από την διακοπή και το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αδράνειας, μέχρι και κυρίως το βάρος και το άγχος από το διακύβευμα αυτού του ντέρμπι. Εξ ου και ο Παναθηναϊκός, που προφανώς δεν είχε τίποτα να χάσει, μπήκε καλύτερα στο ματς. Και έχασε την πρώτη ευκαιρία και μάλιστα καλή, με τον Κουλιμπαλί στο 8ο λεπτό. Όμως ο Μπάρκας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του παίκτη από το Μάλι. Βεβαίως όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της ΑΕΚ άρχισαν να βρίσκουν πιο γερά πατήματα στο γήπεδο. Και στο 13’ για πρώτη φορά η άμυνα του Παναθηναϊκού αισθάνθηκε τους «κιτρινόμαυρους», με την κούρσα του Γκάλο από δεξιά και την αστοχία στο σουτ του Αραούχο που κόντραρε. Πέρασαν 13 λεπτά για να απειλήσει και πάλι η ΑΕΚ μ’ ένα σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, που έφυγε άουτ. Όμως στο ημίωρο ακριβώς, μίλησε ο Αραούχο. Μ’ ένα γκολ που θύμισε πολύ εκείνο που είχε πετύχει στο κύπελλο φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό, πάλι στο ίδιο τέρμα, ο Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.  Ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Ινσούα βρήκε τον Ινσούα με τις τάπες και δικαίως ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Κάτι που περισσότερο «πάγωσε» τους παίκτες της ΑΕΚ και λιγότερο τους έδωσε ώθηση. Γι αυτό και μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση δεν έκανε άλλη φάση.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν αποφασισμένοι και να τελειώσουν την σεμνή τελετή, αλλά και να στήσουν πάρτι τίτλου. Και το… σύνθημα έδωσε στο 52’ πρώτα ο Χουλτ που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και μετά ο Γκάλο που πήρε την πάσα του Σουηδού και την «κάρφωσε» στα δίχτυα. Ακολούθησε ο Λάζαρος που έκανε μαγική ντρίμπλα σε δυο παίκτες του Παναθηναϊκού, μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Και συνέχισε ο Αραούχο στο 69’ που πρώτα με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά ο ίδιος στα δίχτυα, για το 3-0. Ενώ στο 79’ ο Μπακασέτας, μέσα από την περιοχή, είχε σουτ στο δοκάρι. Η ΑΕΚ έψαξε και ένα τέταρτο γκολ μέχρι και το τέλος. Αλλά τα… τρια τέρματα, της ήταν υπεραρκετά, για να την φέρουν αγκαλιά με τον τίτλο.

Ο Θάνος απέβαλε στο 35’ τον Ινσούα με δεύτερη κίτρινη, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κουρμπέλη, Βράνιες

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77’ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Λάζαρος (63’ Μασούντ), Αραούχο (84’ Γιακουμάκης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε (73’ Οικονόμου), Τσανδάρης, Κουλιμπαλί, Μουνιέ (61’ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73’ Μυστακίδης)

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.