Header Ads


Τριάρα στον «πελάτη» και στο τέλος κύπελλο (video)

Τριάρα στον «πελάτη» και στο τέλος κύπελλο (video)


Σαν σήμερα (8/3) το 2000 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μία χρονιά που το Κύπελλο βάφτηκε «κιτρινόμαυρο» για 12η φορά.


Η Ένωση δεν έκανε πορεία πρωταθλητισμού, γεγονός που είχε απογοητεύσει τους οπαδούς της, και μοναδικός τρόπος για να «σωθεί» η χρονιά ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο πρώτος αγώνα είχε λήξει ισόπαλος, γεγονός που έδινε ένα ελαφρύ προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Το μοναδικό τέρμα της Ένωσης είχε πετύχει ο Βασίλης Λάκης, μετά από μία απίστευτη κούρσα και υποδειγματικό πλασέ στην εστία των ερυθρόλευκων.

Ο αγώνας στην έδρα του Ολυμπιακού είχε διαφορετική εικόνα από αυτή του πρώτου. Ο δικέφαλος σαφώς ανώτερος και κυρίαρχος, δημιουργούσε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και το τελικό σκορ (3-0) αδικεί την Ένωση.

Θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη έκταση, όμως την σταμάτησαν τα δοκάρια και τα άσχημα τελειώματα των φάσεων. Τα γκολ πέτυχαν οι Νικολαϊδης (19΄), Κοπιτσής (31΄) και Πέτκωφ (47’).

Με αυτόν τον θριαμβευτικό τρόπο η ΑΕΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου προσπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου, για να φτάσει στον τελικό και να νικήσει με 3-0 τον Ιωνικό, κατακτώντας το 12ο κύπελλο στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής(76` Σαβέβσκι), Πέτκοφ, Δέλλας, Κωστένογλου, Καψής, Ζήκος, Λάκης (90` Καλιτζάκης), Τσίριτς (86` Μάρκος),Μαλαδένης, Νικολαΐδης

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (65’Κωστούλας), Ντόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Χούτος (78’ Γκόγκιτς), Πασσαλής, Αλεξανδρής, Ανατολάκης, Πουρσαϊτίδης (65’ Νινιάδης)

Οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:


aek1924.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.