Header Ads


Αν ήμουν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ…

Αν ήμουν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ…


Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την κόρη του Λάζαρου, τους γονείς του Λαμπρόπουλου και κάτι… όπλα


Την Κυριακή που έπαιζε η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο και νωρίτερα είχε χάσει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, είχα γράψει «24 χρόνια πώς να χωρέσουν σε μια Κυριακή διάολε…». Η ΑΕΚ ήταν καβάλα για τον τίτλο.

Την περασμένη Κυριακή, ζήσαμε μια… Κυριακή από τα παλιά. Και στο τέλος της… εβδομάδας, η ΑΕΚ είναι η μεγάλη κερδισμένη. Διόλου με ενδιαφέρει. Πριν σβήσουν μεσάνυχτα ποινές, ακολούθησαν μπούκες αφεντικών, μπράβοι, κυνηγητά σε διαιτητές και επόπτες, ντου και κάναμε τη… διαφορά, διότι τώρα για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και τα όπλα στα γήπεδα. Και όλα αυτά για ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και τελικά δεν μέτρησε.

Εκτός και αν ο Μαουρίτσιο δεν επηρεάζει την φάση όντως, αν θεωρηθεί ότι είναι το τρίτο… δοκάρι, ή παίκτης της ΑΕΚ.

Δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση όταν ένα παίκτης προσπαθεί να κάνει κάτι μεταξύ «τακουνάκι» που δεν πιάνει και να αφήσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του. Με μπέρδεψε είναι η αλήθεια για το τι ήθελε να κάνει. Διότι ήθελε να κάνει κάτι, το έκανε και από την στιγμή που… θέλει, επηρεάζει την φάση. Αν ήμουν ο Βαρέλα θα τον κυνηγούσα μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι…

Πάμε τώρα στην ουσία. Πέρα από γκολ οφσάιντ, φάσεις συζητήσιμες, αποβολές (αυτός ο Μάτος με την ασυλία που έχει ούτε το σκάνδαλο Novartis δεν τον αγγίζει θαρρώ) κλπ.

Βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να υπερασπιστούν τον Ιβάν με το όπλο. Το ίδιο έκαναν άνθρωποι του ΠΑΟΚ, η κοινωνία του ΠΑΟΚ, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, βουλευτές και ο Μάκης από Προμαχώνα κλπ. Κατανοητό. Είναι για την πόλη τους, την ευρύτερη Μακεδονία ο Σαββίδης ένας άνθρωπος που τους βελτίωσε τη ζωή μέσα από δουλειές (εύχομαι). Των ίδιων, ή των φίλων τους ή συγγενών. Για όλα αυτά δείχνω κατανόηση. Ειλικρινά. Και μακάρι να συνεχιστεί.

Όμως διάολε τι συζητάμε τόσες ημέρες; Μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο άνθρωπος που είχε όπλο.

Περπατούσε ανάμεσα στους αθλητές, έκανε ντου στον διαιτητή, κινήθηκε απειλητικά προς τον πάγκο της ΑΕΚ, πέρασε δίπλα από τον Λαμπρόπουλο, τον Μπακάκη, τον Χουλτ, τον Δημητριάδη κλπ. Τι συζητάμε; Αν του ερχόταν μια στιγμή τρέλας και έβαζε το χέρι στη θήκη; Είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση και δεν απέχει πολύ η τρέλα από το… κακό.

Αν ήμουν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, θα ήθελα να βγει προς τα έξω και η δική μου φωνή. Μέσα στις πολλές. Να είναι όμως δυνατή. Να μην χαθεί. «Οπλα μέσα στα γήπεδα;». Tι λέτε ρε;

Ελπίζω να μην χρειαστεί να εξηγήσει στην κόρη του ο Λάζαρος τι είναι αυτή η αποκρουστική φωτογραφία που ίσως είδε στην τηλεόραση την ώρα που έπαιζε ο μπαμπάς.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να συνέλθει η οικογένεια του Λαμπρόπουλου από το σοκ, με το όπλο να περνά δίπλα από τον κανακάρη τους. Για όλες τις οικογένειες των παικτών, του προπονητικού τιμ και των υπαλλήλων. Και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, και κάθε ομάδας σε αυτό τον πλανήτη.

Και ειδικότερα της ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση που είναι πιο κοντά από ποτέ στον τίτλο, για να κατακτήσουν και αυτοί κάτι που δεν είχαν πάρει ποτέ και με κόπο έχουν φτάσει εδώ και για να χαρίσουν μια ιστορική στιγμή στον σύλλογο και ανείπωτη χαρά στον σύλλογο. Και ξαφνικά βγήκαν… όπλα, για ένα οφσάιντ που δόθηκε… οφσάιντ.

Παρότι δεν είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας ο Βαγγέλης Ασλανίδης είπε την πιο… ποδοσφαιρική κουβέντα της Κυριακής «Αν είναι να έχουμε νεκρό, ας το πάρει ο ΠΑΟΚ». Και όποιος ΠΑΟΚ θέλει έτσι…

Δεν έχει κανείς μας θέση στα όποια γήπεδα, με αυτές τις συνθήκες. Ούτε καν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, τους οποίους κατανοώ διότι το ντου το προέδρου τους, αφαιρεί από τους ίδιους τις όποιες ελπίδες για τον τίτλο. Με διαφορά 2 βαθμών από την πρωτοπόρο και 5 ματς μέχρι τέλους. Μια πρωτοπόρος που δεν έχει πάρει εύκολη νίκη, που κερδίζει με… πόλεμο, όταν κερδίζει. Τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ χάνει και τις όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο. Και επαναλαμβάνω: αφήνω έξω γκολ οφσάιντ, συζητήσεις για φάσεις, αποφάσεις μία το βράδυ λίγες ώρες πριν το ματς με άρθρα που δεν… υπάρχουν.

Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος, μια γραμμή, ως εδώ. Αν δεν μπει το χάσαμε το τρένο και τα χειρότερα θα έρθουν. Σύντομα. Στην πόρτα μας.

ΥΓ: Χωρίς αναλύσεις το μπασκετικό ΕΠΟΣ. Μετά το Κύπελλο και το… άδειασμα που πάντα ακολουθεί, βρήκαν τη δύναμη και γύρισαν ένα χαμένο ματς. Η Ιστορία τους περιμένει. Για να τους γράψει…

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.