Header Ads


Unlabelled Ρε πάτε καλά; Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο για το ποδόσφαιρο;

Ρε πάτε καλά; Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο για το ποδόσφαιρο;


Άντε πάλι το κράτος της Αθήνας που κυνηγά τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα. Καταλαβαίνει κανείς πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη ρητορική στις μέρες μας; 


Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

Ρε πάτε καλά; Σε μια εποχή που η χώρα μας δέχεται καθημερινά απειλές από ανατολικά, πάτε να μπολιάσετε τα μυαλά Ελλήνων με εμφυλιοπολεμικό δηλητήριο για το ποδόσφαιρο;

Δεν καταλαβαίνετε ότι κάθε αναφορά στο… κράτος της Αθήνας, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί όσων επιθυμούν να δουν μια Ελλάδα κοινωνικά τεμαχισμένη; Έχετε αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο είναι το… όπιο κάθε λαού, και κάθε μήνυμα που περνάει σε φανατισμένα μυαλά μπορεί να έχει εξαιρετικά επικίνδυνες κοινωνικές προεκτάσεις;

Ο επίσημος ΠΑΟΚ, πρώτος απ’ όλους, οφείλει να κόψει μαχαίρι οποιαδήποτε τοποθέτηση κόβει την Ελλάδα στα δύο για το ποδόσφαιρο. Από τον Ιβάν Σαββίδη, μέχρι τον τελευταίο δημοσιογράφο στον οποίο έχει επιρροή η ΠΑΕ. 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα! Θέλουν από τον ΠΑΟΚ να υποστηρίζουν ότι το φετινό πρωτάθλημα… κλάπηκε; Θέλουν να πιστεύουν ότι η ΑΕΚ είναι… χάρτινη, τσίγκινη, ή πλαστική πρωταθλήτρια; Ας το κάνουν. Δεν πρόκειται να συμφωνήσω μαζί τους, αλλά συνηθισμένος να ζω σε μια χώρα που κλωνοποιεί… χάρτινους πρωταθλητές στον αθλητισμό, την πολιτική και την ίδια την κοινωνία, δεν πέφτω από τα σύννεφα με τη ρητορική οποιασδήποτε ομάδας…

Διάολε, έχω την απαίτηση όμως απ’ όσους απευθύνονται κυρίως σε μυαλά νέων ανθρώπων, να έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και να μην κοιτούν αποκλειστικά το προσωπικό τους συμφέρον.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια βιομηχανία παραγωγής βίας, φανατισμού και μίσους. Πλέον, όμως, οι διχαστικές κορώνες που ακούγονται από στόματα παραγόντων, βουλευτών και «δημοσιογράφων» (τα εισαγωγικά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για ανθρώπους που στο βωμό του προσωπικού και επαγγελματικού τους συμφέροντος φτάνουν στο σημείο να καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να απελευθερωθεί η Βόρεια Ελλάδα από τα «δεσμά του Νότου») είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνες.

Η ποδοσφαιρική αντιπαράθεση κυριαρχείται πλέον από… εθνικιστικό δηλητήριο, που ειδικά στις μέρες μας, είναι απαγορευτικό. Το διαδίκτυο και οι εφημερίδες είναι πλημμυρισμένα από φανατισμένα κείμενα και σχόλια που δεν κάνουν λόγο μόνο για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη, αλλά για την Ελλάδα των Βόρειων και των Νότιων.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά για πρώτη φορά είναι τόσο επικίνδυνο! Γιατί αφενός συμβαίνει σε μια Ελλάδα βυθισμένη στην εσωστρέφεια και τα δεινά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της σύγχρονης ιστορίας της και αφετέρου γιατί η χώρα μας μοιάζει πιο ευάλωτη από ποτέ στα μάτια… άσπονδων φίλων μας.

Αν δεν το καταλαβαίνετε, ειλικρινά λυπάμαι. Θεωρώ, όμως, χρέος μου να εκμεταλλευτώ το βήμα που μου δίνει το SDNA και να απευθύνω έκκληση προς όλους να αφήσουν στην άκρη τον «πόλεμο Βορρά – Νότου» και να περιοριστούν στο…  καθαρά οπαδικό ποδοσφαιρικό τους ξεκατίνιασμα!

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.