Header Ads


Unlabelled Σαν σήμερα: Δεκατρία χρόνια από το Γιουβέντους - Ολυμπιακός: 7-0 (pics, vid)

Σαν σήμερα: Δεκατρία χρόνια από το Γιουβέντους - Ολυμπιακός: 7-0 (pics, vid)


Την πιο ντροπιαστική ευρωπαϊκή ήττα του γνώρισε ο Ολυμπιακός πριν από 13 χρόνια στο Τορίνο, όταν η Γιουβέντους δεν έδειξε κανένα έλεος και τον ισοπέδωσε με 7-0, κάνοντας ρεκόρ τερμάτων στο Champions League.


Η 10η Δεκεμβρίου του 2003 είναι μία ημέρα που όλοι οι Ολυμπιακοί θα προτιμούσαν να μην υπάρχει στα ημερολόγια.

Εκείνο το βράδυ η Γιουβέντους πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. μέχρι εκείνη τη στιγμή), καθώς το 7-0 ήταν η μεγαλύτερη νίκη που είχε πετύχει οποιαδήποτε ομάδα στην ιστορία του θεσμού.

Πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια για να ισοφαριστεί αλλά και να σπάσει αυτό το «μαύρο» ρεκόρ που βάραινε τις πλάτες των «ερυθρολεύκων». Η Άρσεναλ επικράτησε με το ίδιο σκορ της Σλάβια Πράγας στις 23 Οκτωβρίου του 2007, ενώ λίγες μέρες αργότερα (6 Νοεμβρίου η Λίβερπουλ κατέρριψε το ρεκόρ, σκορπώντας την Μπεσίκτας με 8-0. Ένα ρεκόρ που ισοφαρίστηκε μόλις πέρυσι (08/12/2015) από την Ρεάλ Μαδρίτης με το 8-0 απέναντι στη Μάλμε. Φέτος, στις 13 Σεπτεμβρίου, το 7-0 σημειώθηκε και στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Σέλτικ στο Καμπ Νου.

Στα του Τορίνο τώρα, η ομάδα του Προτάσοφ λίγο είχε λείψει να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό, με τον Τζόρτζεβιτς να βγαίνει μόνος απέναντι με τον Κιμέντι αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει.

Από κει και πέρα άρχισε ο εφιάλτης για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Τρεζεγκέ στο 14' 1-0, Μίκολι 2-0 στο 19', ξανά Τρεζεγκέ 3-0 στο 25' (σ.σ. το οποίο ήταν το γκολ Νο. 3.000 στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ), 4-0 από τον μετέπειτα «ερυθρόλευκο» Μαρέσκα στο 28ο λεπτό, το οποίο παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 2ο μέρος η «μαύρη» νύχτα είχε και συνέχεια, με τον Ντι Βάιο να κάνει το 5-0 στο 62', ενώ λίγο πριν είχε χάσει απίθανη ευκαιρία (σ.σ. όλα τα λεφτά το γέλιο του Αλέξη Σπυρόπουλου στην περιγραφή) για να κάνει χατ τρικ σε κενή εστία ο Τρεζεγκέ.

Το 6-0 έγινε από τον Ντελ Πιέρο στο 67' και το πάρτι των «μπιανκονέρι» ολοκληρώθηκε στο 79ο λεπτό με την κεφαλιά του Ζαλαγέτα.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελευταίος στον 4ο όμιλο με 4 μόλις βαθμούς, πίσω από τις Γαλατασαράι (7), Ρεάλ Σοσιεδάδ (9) και Γιουβέντους (13).

Γιουβέντους (Λίπι): Κιμέντι, Μοντέρο, Τούντορ, Πεσότο, Ιουλιάνο (84' Ζαμπρότα), Μπιριντέλι, Κόντε, Μαρέσκα, Μίκολι (66' Ντελ Πιέρο), Ζαλαγέτα, Τρεζεγκέ (58' Ντι Βάιο)

Ολυμπιακός (Προτάσοφ): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης (68' Γ.Χ. Γεωργιάδης), Κωστούλας, Πάντος, Καφές (61' Γκώνιας), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Τζιοβάνι (77' Νινιάδης)


Η καζούρα, φυσικά, που έκαναν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στους αντίστοιχους του Ολυμπιακού ήταν μοναδική. Τα προϊόντα εκείνης της εποχής που το όνομά τους περιείχε το «7» είχαν γίνει... ανάρπαστα στις συζητήσεις ανάμεσα σε «πράσινους» και «ερυρθρόλευκους» φίλους!

Ακόμη κι ο επίσημος Παναθηναϊκός είχε προβεί σε πικάρισμα του «αιώνιου» αντιπάλου. Συγκεκριμένα, στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος (σ.σ. μετά το 7-0 στο Τορίνο) οι «πράσινοι»  υποδέχονταν τον Εθνικό Αστέρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο ημίχρονο εκείνης της αναμέτρησης είχε γίνει... αφιέρωση από τα μεγάφωνα του γηπέδου για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Γιουβέντους.

Ένα ποτ πουρί από τραγούδια με το «7», όπως το «Εφτά ποτήρια» του Κότσιρα, το «Εφτά τραγούδια θα σου πω» της Μαίρης Λω αλλά και άλλα, με πιο διάσημο «Φεύγω για το εφτά» της Χρύσπας, ακούστηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκάλεσε το γέλιο σε όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην «πράσινη» κερκίδα.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.