Header Ads


Μια κιτρινόμαυρη λαοθάλασσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό! (vids/pics)

Μια κιτρινόμαυρη λαοθάλασσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό! (vids/pics)



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004: ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Το 2004 ήταν ένα κομβικό έτος στην ιστορία της ΑΕΚ. Η παρέμβαση του Ντέμη Νικολαϊδη και η σωτηρία της ομάδας μέσω του άρθρου 44, συνοδεύτηκαν από μία συγκλονιστική στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ, ο οποίος για έναν ολόκληρο χειμώνα γέμιζε το ΟΑΚΑ και στήριζε υποδειγματικά την ομάδα, αλλά έκανε και επίδειξη ήθους και αθλητικού πολιτισμού.
Η κορυφαία στιγμή εκείνου του… ξεσηκωμού, ήταν ο αγώνας με τον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια. Είναι ο αξέχαστος αγώνας, στον οποίον το Ολυμπιακό Στάδιο αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει το μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο Στάδιο της Ελλάδας έζησε στιγμές από άλλες εποχές και γέμισε απ’ άκρου εις άκρον με τους οπαδούς μόνο της ΑΕΚ!

Το τελικό 0-0 δεν το θυμάται κανείς. Πολύ κακό ματς, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά αυτή «ακυρώθηκε» από την τακτική προσήλωση των παικτών του Φερνάντο Σάντος (στη δεύτερη θητεία το στην ΑΕΚ). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε δείξει και πάλι τη γνωστή «συστολή» που τον χαρακτήριζε ως προπονητή του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, προκαλώντας μάλιστα τον Ριβάλντο να πει μετά τον αγώνα ότι «αν συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, θα βγούμε πέμπτοι». Κι αν η ΑΕΚ δεν είχε «φοβηθεί» τόσο τον αγώνα και ήταν πιο τολμηρή, θα μπορούσε να έχει νικήσει.

Είπαμε όμως ότι το θέμα εκείνο το βράδυ του 2004 ήταν ο κόσμος: το sold-out που κάποιοι δεν το περίμεναν ακόμα και όταν αυτό άρχισε να «φαίνεται» προς τα τέλη της εβδομάδας, το πάθος των οπαδών –ακόμα και κάποιων που είχαν πολύ καιρό να πάνε σε γήπεδο- η απομάκρυνση από την εξέδρα του ανεγκέφαλου που πέταξε μπουκάλι στον Ριβάλντο, αλλά και η αποθέωση του Γρηγόρη Γεωργάτου που είχε βγει από τον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα φορώντας φανέλα της ΑΕΚ (από ανταλλαγή με αντίπαλο) τιμώντας το πέρασμά του από την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι ένα χρόνο πριν.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Τζιωρτζόπουλος, Κωστένογλου, Αλβες, Ρούσεφ (46 Πέτκοφ), Κόντης, Ασουνσάο, Κατσουράνης (90 Σολάκης), Σοάρες, Κρασσάς (46 Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος




*aek365.com Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.