Header Ads


Unlabelled «Φέρνει τους καλύτερους η ΑΕΚ - Απίστευτο τι κάνει και ασχολείστε με τον... Ουζουνίδη!»

«Φέρνει τους καλύτερους η ΑΕΚ - Απίστευτο τι κάνει και ασχολείστε με τον... Ουζουνίδη!»


Όλα ανοιχτά και με το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η λύση. 
Είναι νόμος. Κάθε κομμάτι της ζωής, κάθε τι που γίνεται γύρω μας, είναι χρήσιμο εάν ο καθένας μπορεί να το προσλάβει σωστά, να το αναλύσει και να μάθει από αυτό. Η ΑΕΚ παρουσίασε με καμάρι το δικό της κομμάτι στην προσπάθεια γεφύρωσης της ιστορίας. Εδειξε έμπρακτα, πως αθλητισμός και πολιτισμός μπορούν να ενυπάρχουν στον ίδιο παρονομαστή.

Συνήθως τέτοιες εκδηλώσεις έχουν τυπική σημασία. Ωστόσο, όταν σε αυτήν περιλαμβάνεται από ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν σήμερα στην Ελλάδα ο πολιτισμός, τα γράμματα και οι τέχνες, τότε η κατάσταση αλλάζει. Θεοδωράκης, Γλύκατζη - Αρβελέρ, Μετζικώφ, Γεωργουσόπουλος. Ανθρωποι που προκαλούν δέος.

Τι δείχνουν όλοι αυτοί; Πως για να φτάσεις σε κάτι μεγάλο, χρειάζεται να έχεις τους καλύτερους. Είναι ο δύσκολος δρόμος, αλλά ο μοναδικός που οδηγεί στην επιτυχία. Πρέπει να συνεργάζεται με τους κορυφαίους, να μην έχεις ενδοιασμούς, να ψάχνεις πάντα τις δικλείδες ασφαλείας που θα εξασφαλίζουν την επιτυχία.

Στην ΑΕΚ λένε συχνά, πως εάν γραφτούν τα εμπόδια που βρήκαν στο διάβα τους για το γήπεδο, κάνουν μυθιστόρημα. Δεν έχουν άδικο. Τέσσερις φορές στο ΣτΕ, δεκάδες μικροπροβλήματα σε καθημερινή βάση, μόνιμη αντιπαλότητα. Υπό άλλες συνθήκες, η ΑΕΚ θα μπορούσε να παίζει τώρα στο γήπεδο της. Αλλά έστω και έτσι, τη λύση τη βρήκε και προχωρά.

Τώρα, η ΑΕΚ κάνει πράξη τη γεφύρωση της ιστορίας. Για όσους έχουν έστω και μικρή ιστορική μνήμη, ο προσφυγικός ελληνισμός είναι ανοιχτό τραύμα. Αυτό που φαίνεται πως δρομολογείται είναι κάτι μοναδικό. Κάτι που μόνο μια ομάδα με τις καταβολές και την ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ μπορούσε να πετύχει.

Ισως αυτά να φαίνονται υπερβολικά σε κάποιους. Ισως να μην τους λένε κάτι. Να έχουν μείνει στις τρεις γκέλες σε διάστημα μιας εβδομάδας, στις αλλαγές που έκανε και δεν έκανε ο Ουζουνίδης, στις μεταγραφές που θα γίνουν, στα ανοιχτά μέτωπα των συμβολαίων.

Ωστόσο, παντού η λύση έρχεται με τον ίδιο τρόπο. Ξεκάθαρη στρατηγική, επιλογή των καλύτερων, δρόμος προς την κορυφή. Η ΑΕΚ δούλεψε μεθοδικά και έξυπνα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, φάνηκε να κλυδωνίζετε και να χάνει τον προσανατολισμό της. Αλλά η διαδικασία παραμένει ανοιχτή.

Η ΑΕΚ δεν έχει χάσει ακόμα τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο. Βρίσκεται μόλις στην αρχή της σεζόν. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοιχτή διαδικασία, στο Champions League μπορεί να αφήσει στίγμα, η διατήρηση μιας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική και στα επόμενα χρόνια είναι ζητούμενο.

Είναι ο δύσκολος δρόμος. Αλλά είναι ο μοναδικός που μπορεί να προχωρήσει η ΑΕΚ για να βρεθεί εκεί που θέλει. Τα κατάφερε στα πολύ δύσκολα με το γήπεδο, πετυχαίνει κάτι απίστευτο με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, δεν μπορεί να μη βρει τη λύση και στο αγωνιστικό.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.